9 dingen die ik zou willen worden (als ik geen psychologie had gestudeerd)

Lijstjes, Persoonlijk

droomjobs

Toen de juf me in het zesde leerjaar vroeg wat ik later wilde worden, zei ik al ‘psycholoog’. Op de middelbare school twijfelde ik soms nog wel eens of ik toch niet liever journalist wilde worden om voor ‘de boekjes’ te gaan werken, maar uiteindelijk is het dus toch psycholoog geworden. Sinds kort ben ik afgestudeerd en volop aan het solliciteren. Ik kijk er heel erg naar uit om als psycholoog aan de slag te gaan, maar toch zijn er ook nog een heel aantal andere beroepen die me wel leuk lijken. Benieuwd? Lees dan snel verder!

♥ Fulltime blogger & YouTuber

Als eerste lijkt het me natuurlijk fantastisch om fulltime blogger en YouTuber te worden! Tegenwoordig zijn er veel – vooral Nederlandse – meiden die hun fulltime baan van het bloggen hebben gemaakt en ik moet eerlijk toegeven dat ik dat best wel een beetje jaloersmakend vind. Ik droom er stiekem ook van om – eventueel deeltijds – van mijn favoriete hobby te kunnen leven, maar vrees dat dat nog niet voor meteen is. Wie weet ooit…

♥ Styliste/personal shopper

Zoals jullie intussen allemaal wel weten ben ik echt dol op kledij en shoppen! Een job als styliste of personal shopper zou ik volgens mij dan ook ontzettend leuk vinden! Lekker shoppen en outfits samenstellen zonder mijn eigen geld op te doen, en er nog mee verdienen ook Niet dat ik zo heel veel verstand van heb van de mode en de juiste klerencombinaties en -types, maar ik denk wel dat ik best leuke outfits zou kunnen samenstellen voor anderen. Het lijkt me leuk om telkens weer op zoek te gaan naar een outfit die bij die bepaalde persoon past en waar hij/zij gelukkig van wordt en misschien zelfs wat meer zelfvertrouwen door krijgt. Wie weet word ik ooit wel de nieuwe Jani!

♥ Weddingplanner

Diegenen die de artikels over mijn droomtrouwscenario en mijn droomhuwelijksaanzoek hebben gelezen, weten al dat ik droom van een prachtig, romantisch huwelijk, met alles erop en eraan! Ook het organiseren ervan en alles tot in de puntjes in orde brengen, lijkt me heel leuk om te doen. Een mooie locatie uitzoeken, een concept bedenken, de decoratie voorzien,… Aangezien ik een zwak heb voor romantiek, lijkt het me ook heel fijn om andere koppels te helpen bij het realiseren bij de mooiste dag van hun leven.

♥ Evenementen voor kinderen organiseren

Ik ben gek op kindjes, en zij vaak ook op mij. Daarom lijkt het me ook een leuk idee om evenementen zoals verjaardagsfeestjes of workshops te organiseren voor kinderen. Ik ben vier jaar lang Chiroleidster geweest, organiseerde onlangs het verjaardagsfeestje van mijn broertje en afgelopen weekend speelde ik ‘kinderoppas’ op een doopfeest. Ik vind het heel leuk om met kindjes bezig te zijn en hen een leuke dag te bezorgen. Als zelfstandige (in bijberoep) een vaste activiteit zoals bijvoorbeeld danslessen of make-upworkshops organiseren op feestjes en evenementen voor kinderen lijkt me ook erg leuk om te doen. Ik moet dan alleen nog even een concept bedenken, want in in danslessen en make-upworkshops geven ben ik niet zo’n pro… Maar ach ja, het zijn maar kindjes, dan maakt het allemaal nog niet zoveel uit, toch?

♥ Juf

Tijdens mijn studie kwam ik af en toe nog eens op een school voor een taak of voor mijn stage, en ik kreeg telkens nostalgie als ik door de schoolgangen wandelde. Sindsdien lijkt het ook wel leuk om juf te zijn op de lagere school. Ik denk dat ik veel voldoening zou halen uit het bijleren van dingen aan kinderen en een band met hen opbouwen. Veel kinderen kijken ook heel erg op naar hun juf, dat is zo leuk! En op het speelplein en tijdens het doopfeest afgelopen weekend kwam ik ook in contact met kleutertjes en peutertjes, wat ik ook zo lief en schattig vind! Dus ook een job in een kleuterschool of kinderopvang lijkt me nog wel wat. Ik vrees alleen een beetje dat ik er niet genoeg geduld voor heb en ik weet niet of ik het lang zou volhouden om heel de dag met kinderen te werken. Bovendien ben ik ook niet zo heel creatief met knutselen enzo.

♥ Opleidingen/workshops geven

Als ik dan geen juf voor kinderen zou worden, lijkt het me ook wel fijn om vormingen of workshops te geven aan volwassenen. Workshops geven over bloggen bijvoorbeeld, of therapie-opleidingen, of cursussen over vechtscheidingen of relatieproblemen of… Dat kan natuurlijk altijd nog ;-)

♥ Fotografe

Sinds ik met mijn blog bezig ben, ben ik ook steeds meer met fotografie bezig. Ik ben er nog niet super goed in, maar ik merk wel dat ik steeds beter word en vind het leuk om ermee te spelen! Een tijdje geleden deed ik een fotoshoot voor het communiekaartje van m’n broertje en ik was eigenlijk echt heel erg blij met het resultaat! Toen bedacht ik dat ik het wel leuk zou vinden om fotografe te zijn en foto’s te maken voor huwelijken, feestjes, communies,…

♥ Interieurstyliste

Ik ben heel graag bezig met interieur en richt mijn kamer heel graag opnieuw in! Ook verander ik regelmatig van decoratie en pas ik deze aan aan het seizoen. Ik hou van programma’s als ‘De Huisdokter’ en ‘Grootse Plannen’ en een job als interieurstyliste lijkt me dus ook wel wat!

♥ Redactrice bij een vrouwenblad

Als kind maakte ik regelmatig zelf tijdschriften. Ik vond het heel leuk om te doen, en heb er ook een tijdje aan gedacht om journalistiek of iets dergelijks te studeren om dan voor een vrouwenmagazine zoals bijvoorbeeld Flair te werken. Dat lijkt me  heel gezellig zo met al die vrouwen bij elkaar! Nu ik met mijn blog bezig ben, heb ik eigenlijk wel al een beetje een soort van eigen, online vrouwenblad, dus dat vind ik al heel leuk! En wie weet word ik ooit wel de psycholoog die je vragen beantwoord bij één of ander vrouwenmagazine!

Eigenlijk lijken bovenstaande jobs me allemaal heel leuk, en zou ik wel een combinatie van alles willen doen, haha!

Wat zou jij nog graag willen worden?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

11 reacties op “9 dingen die ik zou willen worden (als ik geen psychologie had gestudeerd)

  1. Ooh wat lief Anneleen, fijn dat je dat denkt hihi! Ik denk er soms wel over om zolang ik geen werk heb heel erg mijn best te doen met bloggen en te zien hoe ver ik daarmee kom, maar op de ene of andere manier komt het er niet echt van…

 1. Ik heb net ook een helse sollicitatieperiode achter de rug (2 jaar!) maar heb nu eindelijk werk. Ik schreef er zelfs een blogpost over. Verder herken ik veel uit je lijstje. Ik zou het ook wel zien zitten om van het bloggen te kunnen leven, of om voor een magazine te werken. Ik kan ook heel goed plannen, dus een bijberoep als wedding- of eventplanner heb ik ook al overwogen. En ik stond ook al 2 jaar in het (secundair) onderwijs. We hebben precies wel wat gemeen.

  1. Hihi grappig dat we wat dezelfde interesses hebben, maar psychologie is natuurlijk ook heel leuk! Jij nog veel succes met je studie!

 2. Oooo, wat een leuke beroepen! Weddingplanner, fotografe en interieurstyliste lijken mij ook hartstikke leuke beroepen.

  In welk specialisme binnen de psychologie ben je afgestudeerd?

  1. Levensloopspsychologie, gewoon klinische dus waar ik wat alle kanten mee uit kan. Ik zou heel graag therapie geven aan kinderen maar het is heel moeilijk om daar meteen werk in te vinden aangezien je normaal gezien nog een therapie-opleiding nodig hebt… En die mag je dan weer pas beginnen als je werk hebt in een therapeutische setting… Beetje vervelend dus.

   1. Klinische psychologie is wel reuze interessant! Ik zit eraan te denken om straks wellicht de master klinische forensische psychologie te doen. Mits ik na het behalen van mijn huidige master (forensische orthopedagogiek) geen baan kan vinden.

    Lastige situatie! Ik hoop dat je een leuke baan vindt en alsnog de studie kan doen waarmee je kinderen kunt behandelen.

 3. Bovenstaande jobs lijken mij erg leuk Ik ben momenteel kinderverzorgster en ik vind het leuk om met kindjes bezig te zijn, maar na een dag ben je echt kapot haha! Nu ga ik voor schoonheidsspecialiste studeren Het zou mij wel ook tof lijken om fulltime blogger te zijn
  Lees het vorige artikel van Jana: VAKANTIE VLOG | Londen dag 2My Profile