Als ik de loterij zou winnen…

Persoonlijk

makkelijker geld uitgeven aan materiele dingen

In mijn vorige artikel had ik het nog over de maakbaarheid van het leven en ‘het lot’, vandaag vertel ik jullie wat ik zou doen als ik de loterij zou winnen, en of ik überhaupt de loterij zou wíllen winnen. Het is een onderwerp dat ik zelf niet zo snel zou bedenken, maar ik zag het in de #30DaysBlogChallengeNL van Hare Maristeit tussen de 30 onderwerpen staan en het leek me wel leuk om hier eens over te schrijven! Ik ga trouwens niet de hele challenge meedoen, maar ik heb er wel wat inspiratie uitgehaald voor artikels die ik binnenkort nog zal schrijven. Lees je mee?

Lotto of Euromillions

Zelf heb ik eigenlijk nog nooit op de Lotto of Euromillions gespeeld. En eerlijk gezegd weet ik niet goed of ik dit wel zou willen winnen. Ik denk dat ik niet goed zou weten wat ik met al dat geld zou moeten doen. Ik zou heel moeilijk kunnen inschatten hoeveel je met 1 of zelfs 100 miljoen euro zou kunnen doen. Dat bedrag moet natuurlijk niet allemaal in één keer op, maar hoe spreid je dat dan het beste? Ik ben nu al een overdenker, dus ik vrees dat zo’n groot bedrag beheren me alleen nog maar meer kopzorgen zou bezorgen. Bovendien ben ik een beetje bang dat er misschien wel ruzies en discussies zouden komen met vrienden en misschien familie als je zo’n groot bedrag wint. Op dit moment kan ik me dat moeilijk voorstellen, maar ik denk dat er veel geld mee gemoeid is dat toch veel kan veranderen. Want iedereen wil daar waarschijnlijk wel graag een beetje van meegenieten. Maar hoe ver ga je daar in? Moet je dan altijd trakteren als je ergens heen gaat met vrienden? En wie zijn dan nog echt je vrienden en wie is gewoon op je geld uit? Ik vrees een beetje dat het allemaal best ingewikkeld zou worden.

Maar goed, anderzijds zou ik er natuurlijk ook wel blij mee zijn als ik plots heel veel geld zou winnen. Ik zou sowieso een groot huis hier in België laten bouwen, volledig naar mijn zin. Met een groot zwembad eraan. En met iemand die het huishouden een beetje komt doen natuurlijk Dan misschien ook nog een luxueus appartement op de dijk in Knokke, met zicht op zee. Of misschien zelfs óp het strand En dan nog een strandhuis ergens in het buitenland, misschien op Aruba of zo! Of gewoon regelmatig reizen en nieuwe dingen ontdekken. En een nieuwe auto, dat zou ik ook wel willen! Het lijkt me wel fijn om gewoon lekker te kunnen kopen wat ik wil, zonder erover te hoeven nadenken of naar de prijs te moeten kijken. Anderzijds vrees ik dat ik dat ook wel beu zou worden. Of dat ik steeds meer zou willen en nooit verzadigd zou zijn. Want je wil altijd wat je niet hebt. Bovendien ben ik nu al een eeuwige twijfelaar, maar als ik dan plots nog veel meer mogelijkheden zou hebben doordat geld geen rol meer speelt, zou ik het nog moeilijker vinden om te beslissen wat ik wil! Het klinkt dus allemaal wel mooi, het grote lot winnen, maar ik weet niet of ik er echt gelukkiger van zou worden.

Win for Life

Dan heb je natuurlijk ook nog ‘Win for Life’, wat een heel ander concept is. In plaats van in één keer een heel groot bedrag, krijg je hier je leven lang een kleiner bedrag op je rekening gestort. Enkele maanden geleden heb ik hier een keer mee meegespeeld, samen met een vriendin. Ik was toen ongelukkig in mijn job en wilde het liefst van al Win for Life winnen zodat ik niet meer hoefde te gaan werken, haha! Vroeger zei ik altijd dat ik de loterij niet eens zou willen winnen, dat ik niet zou weten wat ik met dat geld zou moeten doen en dat ik sowieso zou blijven werken. En ergens is dat nog steeds zo, want ik ben iemand die gedreven is en ik zou niet kunnen stilzitten. Bovendien zou ik er denk ik ook wel meer voldoening uit halen als ik voor mezelf zou kunnen zorgen. Maar ik moet toch toegeven dat ik dit wat genuanceerd heb sinds ik daadwerkelijk moet gaan werken. Mijn nieuwe job als thuisbegeleider en mijn job als zelfstandig psychologe doe ik heel graag, maar elke dag ‘moeten’ gaan werken is toch niet altijd even fijn.

Daarbij komt nog eens kijken dat ik twee blogs heb waar ik ontzettend graag mee bezig ben, en waar ik graag wat meer tijd voor zou hebben. Maar als ik moet gaan werken is dat natuurlijk niet zo eenvoudig. Vroeger had ik nooit gedacht dat ik zelfstandige ondernemer zou worden, maar sinds ik ben begonnen met bloggen en steeds meer jonge ondernemers ‘ontdekt’ heb, is dat iets wat ik eigenlijk wel graag zou willen. Ik heb nu al mijn eigen praktijk, maar ook met mijn blogs en eventueel andere zelf bedachte projectjes zou ik graag geld verdienen en er mijn werk van kunnen maken. Helaas is dat niet zo eenvoudig, en brengt dat toch wel financiële onzekerheid met zich mee. Het lijkt me dus wel fijn als ik elke maand een bepaald bedrag op mijn rekening gestort zou krijgen waar ik goed van kan leven, zodat ik me daar geen zorgen over hoef te maken. Dan zou ik me volledig op mijn projectjes kunnen focussen en het gewoon wat rustiger aan kunnen doen. €2000 per maand is al meer dan genoeg om goed van te kunnen leven, en het zou dan wel heel fijn zijn als ik zelf ook nog wat zou kunnen bijverdienen met mijn eigen projectjes. Hoewel €5000 per maand ook wel welkom zou zijn hoor, dan hoeft mijn vriend misschien ook niet meer te gaan werken of kunnen we beiden halftijds werken en hebben we wat meer tijd voor elkaar en voor onze hobby’s. Bovendien hebben we dan ook geld genoeg om samen leuke dingen te doen, kunnen we ons een iets mooier en groter huis of appartement permitteren en kan ik me gewoon af en toe nog iets extra kopen. Ja, zo’n iets luxueuzer leven met meer vrijheid, dat zou ik wel zien zitten denk ik!

Zou jij graag de loterij winnen? En wat zou je dan doen?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

4 reacties op “Als ik de loterij zou winnen…

  1. Zou het wel heel tof vinden, maar ook heel raar. Zeker als het mega veel is, kun je ineens hele rare dingen gaan kopen. Die je niet nodig hebt, en voor je het weet is al het geld weer weg.