Dagboek van de lesvrije week

Persoonlijk

Afgelopen week had ik een weekje vakantie nadat mijn examens eindelijk gedaan waren! Eindelijk een weekje lekker rusten, chillen en doen wat ik graag doe! Zoals ik eerder al schreef, heb ik tijdens de examenperiode altijd allerlei ideeën en plannen, maar tijdens de lesvrije week heb ik daar plots geen zin meer in… En dat was deze keer dus niet veel anders! Ik heb dus niet zo veel spectaculaire dingen gedaan, maar zal jullie hier toch een kort verslagje geven van wat ik zoal deed tijdens de lesvrije week.

Op maandag ging ik solliciteren voor een stageplaats. In september begin ik aan een stage van 950 uur… Dat is ongeveer 7 maanden!!! Ik wil dus heel graag een leuke plaats vinden waar ik veel kan bijleren en mij thuis voel!
Na mijn sollicitatiegesprek ging ik langs bij mijn meter en peter (oma en opa). Ik had geluk: mijn peter had net lekkere cupcakes gebakken! Ik bleef daar enkele uurtjes babbelen met mijn meter en terwijl waste en stofzuigde mijn peter mijn auto, wat een luxe! Ik word daar nogal verwend!

Op dinsdag organiseerde ik een opruimdag die al lang op mijn planning stond! Ik ruimde mijn kamer op, stofte alles af en stofzuigde eens goed!

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Ik kreeg tussendoor ook nog een belangrijk telefoontje. De mevrouw van de stageplaats belde met het goede nieuws dat ik aangenomen was!

Op woensdag ging ik naar de kapper om eindelijk mijn puntjes nog eens te laten bijknippen! Dat was nodig! Ik vind het wel wat kort nu Maar het ziet er wel veel gezonder uit en hopelijk groeit het nu weer sneller!

IMG_1627

Nadien ging ik ook nog even langs het Kruidvat. Daar kocht ik enkele handige spullen:

IMG_1721

– Anti-klit olie voor mijn haar: ruikt lekker en werkt goed tegen knopen! (€3,39)
– Garnier Pure Active Scrub: de laatste tijd heb ik weer redelijk wat last van puistjes Deze scrub helpt daar goed tegen! (€5,39)
– Scheerapparaat 6 Silk van Kruidvat: mijn vorig mesje van Wilkinson was stuk dus ging ik voor deze (€5,99). De mesjes zijn veel goedkoper dan die van Wilkinson! Deze kosten €7,99 voor 8 mesjes terwijl die van Wilkinson ongeveer even duur zijn voor slechts 3 mesjes! Ik heb het al uitgetest en werkt zelfs beter dan die van Wilkinson vind ik!
– Eyeliner van Essence (€5,59): moet ik nog wat mee oefenen want ik ben barslecht in het gebruiken van eyeliner!
– 2 mooie tissuedoosjes voor €1,29 per stuk! Ik was op zoek naar vierkante i.p.v. rechthoekige omdat deze minder plaats innemen op mijn nachtkastje en vond deze met een mooie verpakking! Zo staan ze extra leuk in mijn kamer

IMG_1746
Dit doosje heeft 4 verschillende kanten, leuk he!

In de namiddag ging ik naar het huis van mijn papa en zijn vriendin Katrien in Ophasselt. Tijdens de blokperiode studeer ik daar altijd, en natuurlijk zit ik dan weer met allerlei dingen in mijn hoofd! Ik krijg dan altijd zin om mijn kamer daar helemaal op te ruimen en alles een goede plaats te geven! Dat was ik dus van plan woensdag, maar toen ik eraan begon had ik er eigenlijk niet zo veel zin meer in… Het was er ook helemaal niet zo rommelig als ik in mijn gedachten had! Ik ruimde een uurtje op maar dan had ik er genoeg van en vond ik het wel voldoende opgeruimd! Nadien ging ik met Katrien en haar twee mooie, lieve honden (Dorus en Dizzy) wandelen in de weien, lekker gezond!
’s Avonds kwam mijn papa thuis en aten we lekkere ‘rijsttafel’. Nadien keken we naar ‘Thuis’ en at ik nog een witte Magnum, jammie!

Donderdag had ik opnieuw een sollicitatiegesprek. Op deze plaats was is tijdens de blokperiode al eens gaan solliciteren, maar ik moest nog eens teruggaan om met andere mensen te praten.
Nadien ging ik naar de Delhaize voor boodschappen! Ik had tijdens de examens aan mijn mama gezegd dat ik ook af en toe eens zou koken na de examens. Zij heeft daar niet zo veel tijd voor na haar werk en ik wil al een beetje oefenen voor als ik later met mijn vriend ga samenwonen Ik maakte ’s avonds voor de eerste keer penne met broccoliroomsaus, kerstomaatjes en vegetarische quornreepjes (een superlekker recept van Katrien)! Het was heel lekker!

Op vrijdag ruimde ik mijn kleerkast eens goed op! Ik installeerde ook een extra legplank zodat ik meer plaats heb, want er komen steeds meer kleren bij! :$

IMG_1684                       IMG_1687

Nadien maakte ik voor het eerst een vanille-speculoostaart (het recept heb ik van op een blog: www.ellelives.wordpress.com). Ik ben niet zo’n bakker, het enige wat ik al eens zelf gebakken heb is een simpele cake! Toch ging ik meteen deze uitdaging aan, en ze lukte heel goed!

IMG_1647PS: ze was lekkerder dan ze er uitziet hoor!

Die dag kreeg ik opnieuw goed nieuws! Een mailtje van de andere stageplaats om te laten weten dat ik ook daar ben aangenomen! Ik was heel blij! Maar nu moet ik natuurlijk één van de twee stageplaatsen kiezen… En daar ben ik nu net niet zo goed in! :s
’s Avonds kwam mijn vriendje langs. We keken samen nog wat naar One Tree Hill (OTH is al jarenlang mijn favoriete serie! Ik heb alle 9 seizoenen op DVD en heb ze allemaal wel al 5 keer gezien! Nu heb ik eindelijk mijn vriend kunnen overtuigen om samen te kijken en we zitten nu bij seizoen 1! En hij vindt het stiekem wel leuk! ) Al snel vielen we in elkaars armen in slaap, zaaaaalig is dat!

Op zaterdag bleven mijn vriend en ik lekker lang in bed en keken we nog wat afleveringen van OTH. Nadien gingen we samen naar het Basilix shoppingcenter. We aten er een lekkere hamburger en dronken er een versgeperst wortel-appel-sinaasappel-sapje! Dan sleurde ik hem even de Pimkie mee binnen En je raadt het nooit… Ik vond er de perfecte, zwarte, niet zo dure enkellaarsjes waar ik al lang naar op zoek was!! Ze lijken wat op die van Sacha die ik eerder al toonde maar uiteindelijk terugstuurde! Daar ben ik nu heel blij om want deze zijn zoveel mooier! En goedkoper! Op het ticketje stond dat ze €30 waren, en dat vond ik een heel goede prijs! Maar nadien zag ik op mijn rekeningetje dat ze maar €15 aangerekend hebben voor de schoenen! Nog veel beter dus!!

IMG_1726

Ik vond ook een mooi passend zwart nepleren jasje! Daar was ik ook al even naar op zoek!

    IMG_1731                            IMG_1730

Verder kocht ik nog een lange zwarte cardigan en een los bloesje.

Dan ging ik naar de Hema terwijl mijn vriend naar de Mediamarkt ging. De Hema is niet zo zijn ding, haha! Ik kocht deze spulletjes:

 IMG_1743   IMG_1738   IMG_1744 

 IMG_1742  IMG_1741   IMG_1736

Nu zullen jullie je waarschijnlijk afvragen waarom ik zoveel brolspulletjes koop, haha! Wel, ik heb tijdens de lesvrije week iets nieuws ontdekt: de Filofax Hype! Filofax is een merk van onder andere agenda’s/organizers met ringen, waar je dus elk jaar een nieuwe agendavulling in kan steken. Maar de hype is tegenwoordig om dit als echte organizers te gebruiken waarmee je heel je leven kan plannen! Je kan hem in verschillende ‘categorieën’ onderverdelen aan de hand van (zelfgemaakte/versierde) tabbladen, zoals to-do-lijstjes, wishlists, mealplanner, blogplanning,… Je kan er dus creatief mee aan de slag en hem helemaal zelf indelen zoals jij het wil! En liefst met zoveel mogelijk flashy kleurtjes, haha!

Hieronder enkele links naar filmpjes, zodat jullie een beter idee krijgen over wat het juist is, want je moet het echt gezien hebben vooraleer je je kan inbeelden hoe ‘over the top’ deze nieuwe hype wel is

Als jullie dit gezien hebben denken jullie waarschijnlijk: OH MY GOD! Haha, dat dacht ik ook! Maar na verschillende filmpjes te zien begon ik het steeds leuker te vinden! Ik vind vooral het idee erachter wel leuk! Normaal gezien ziet mijn bureau er zo uit:

IMG_1629

Ik schrijf voortdurend alles op wat ik niet mag vergeten, maak voortdurend TO-DO-lijstjes, shoplijstjes, briefjes met outfitideeën,… En dan ziet mijn bureau er dus al snel heel rommelig uit! Het is op de duur ook helemaal niet meer overzichtelijk, die losse briefjes slingeren overal rond en palmen op de duur heel mijn bureau in… Dus vond ik het wel een leuk idee om vanaf nu alles in één boek te hebben! Ik dacht eerst: wat een gedoe, ik schrijf gewoon alles in een notitieboekje dat ik verdeel in verschillende categorieën aan de hand van kleine post-itjes bovenaan.

IMG_1633

Maar ik vond het meteen lastig dat ik op voorhand moest beslissen hoeveel pagina’s ik voor elk onderdeel zou gebruiken, en mijn indeling en notities kon ik dan nadien niet meer veranderen… En toen begon ik het nut van de Filofax in te zien: je kan zoveel als je wil wisselen van onderverdeling, categorieën toevoegen, weghalen en van plaats wisselen, dingen die niet meer belangrijk zijn eruit halen, nieuwe blaadjes tussentoevoegen als je te weinig plaats hebt,… Toen begon ik naar filmpjes over het indelen van Filofax te kijken, en uiteindelijk sloot ik me zelfs aan bij een Facebookgroep voor Filofax-‘verslaafden’ (Dutch Filofaxers), haha! Ik had zelf nooit verwacht dat ik zoiets zou doen, but there I am! Trots lid van de ‘Dutch Filofaxers’, haha!
Maar goed, meer over Filofax kunnen jullie waarschijnlijk binnenkort wel lezen in een volgende post!

Verder kocht ik bij Hema ook nog een mooie ketting, een goedkoop paar kousen en 3 theelichthoudertjes!

IMG_1735

Dan keerden mijn vriend en ik terug naar mij thuis en maakten we samen spaghetti voor ons en mijn mama en Geert (stiefpapa).
Die avond bleef ik als een echte Filofax-verslaafde tot 1u30 het internet afschuimen op zoek naar filmpjes en blogposts over Filofax, haha!

Zondag sliep ik lekker uit en nadien ging ik op internet wat verder rondsnuffelen naar een betaalbare Filofax of een gelijkaardige (goedkopere) organizer! Ik was helemaal meegezogen in de hype en wilde me er zelf ook één aanschaffen! Na het bezoeken van heel veel sites vond ik op www.amazon.de een Collins (dus geen Filofax) organizer! Goedkoper dan een Filofax en hij ziet er heel degelijk uit! Hij is zwart en dus redelijk sober tegenover de meeste Filofax-modellen, maar ik vind hem wel mooi en stijlvol! En de binnenkant kan ik natuurlijk helemaal zelf opfleuren! Ik zette mijn gedachten erop maar besloot er toch nog een nachtje over te slapen, jullie kennen me ondertussen al een beetje

                          
In de late namiddag ging ik naar mijn vriend. We speelden samen mijn favoriete spelletje op de Playstation 3: Little Big Planet 2! Dat was lang geleden! Het is een heel leuk spelletje om samen te spelen en wij lachen dan nogal wat af! Vooral omdat ik er meestal niet zoveel van bak en boos word als ik het niet kan, haha! Nadien aten we lekker frietjes van de frituur en keken we nog wat afleveringen van One Tree Hill! Gezellig!

Vandaag stonden mijn punten van mijn examens online! En ze waren heel goed! Daarom besloot ik mezelf te belonen en bestelde ik de organizer van Collins (die je hierboven ziet)! En ik had nog meer geluk: ik kreeg hem cadeau van Katrien en mijn papa! Hij komt normaal gezien binnen 2-3 dagen aan, ik ben benieuwd! Dan kan ik eindelijk beginnen ‘knutselen’ haha! Ik ben benieuwd of het iets voor mij is! Ik vind het heel leuk om alles ordelijk te organiseren en allerlei lijstjes te maken, en vind het nog leuker als het er leuk uitziet, maar om zelf zo dingen te knutselen heb ik meestal niet zo veel geduld! Hopelijk heb ik hiervoor wel wat geduld en wordt het misschien wel mijn nieuwe hobby, haha! Als het toch niet zo mijn ding blijkt te zijn kan ik hem natuurlijk nog altijd als gewone agenda gebruiken, zo kom ik heel professioneel over op mijn stage en werk later, haha!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

6 reacties op “Dagboek van de lesvrije week

  1. Ik ben nog geen eigenaar van een Filofax, maar ben al helemaal verslaafd! Heb je nog steeds een Filofax? Leuke blog heb je! Groetjes, Bo

  2. Tof die Filofax! Had er ook al iets over gelezen. Lijkt me wel handig om zo al je lijstjes goed bij te kunnen houden! Hier ook zo’n lijstjesschrijver. Ben benieuwd naar het resultaat! Groetjes, Sarah

    1. Ja leuk he! ik zag al op je blog en instagram-account dat jij heel creatief bent (ook met washitape en stickertjes en stempeltjes ) dus denk dat het echt iets voor jou zou zijn!