December: the most wonderful time of the year

Lijstjes, Persoonlijk

most-wonderful-time-of-the-year-120213-feat-630x350

Jeeej, ondertussen is het weer december, de allergezelligste maand van het jaar! Het wordt buiten heel erg koud, maar die gezellige kerstsfeer maakt veel goed. In dit artikel vertel ik jullie wat ik zo leuk vind aan deze wonderlijke maand.

♥ De kerstboom zetten

Ik vind het fantastisch om het lekker gezellig te maken in huis rond de kerstperiode. Overal kaarsjes en lichtjes, lekker warme dekentjes en kussentjes, en natuurlijk mag ook een mooie kerstboom niet ontbreken. Mijn kamer heb ik al een kerst ‘make-over’ gegeven (daar krijgen jullie trouwens binnenkort meer van te zien), maar helaas heb ik geen plaats voor een kerstboom. Hopelijk zetten we er beneden wel één, want dat vind ik altijd zo gezellig! Als het van mij af hing stond hij er nu al, hoe langer ik er van kan genieten hoe liever ik het heb

IMG_0925

♥ Kerstmarkten bezoeken

Ik vind het ook altijd zo gezellig om samen met mijn vriend kerstmarkten te bezoeken. Lekker langs de kraampjes slenteren, iets lekker eten, een jenevertje drinken en misschien wel gaan schaatsen of in het reuzenrad! Vorig jaar heb ik eigenlijk bijna geen enkele kerstmarkt bezocht, dus dit jaar wil ik het dubbel en dik inhalen! Bijna elk jaar ga ik naar ‘Winterpret’, de kerstmarkt van Brussel, die is heel groot en mooi. Daar wil ik dit jaar ook zeker heen met mijn vriend. Bovendien is er in onze eigen gemeente ook elk jaar een kerstmarkt van één dag. Dit jaar ga ik daar optreden met onze dansgroep en nadien gaan we lekker in de chirotent kletsen en een beetje jenevertjes proeven. En eigenlijk zou ik dit jaar ook wel eens een andere kerstmarkt willen bezoeken met mijn vriend, eentje waar we nog nooit geweest zijn! Hebben jullie aanraders wat betreft kerstmarkten?

collage kerstmarkt 2012 2

♥ Weekendje Keulen

Op 18 en 19 december ga ik samen met mijn twee beste vriendinnen twee daagjes naar Keulen. Daar kijk ik echt naar uit! Meestal als we zo’n dingen doen zijn we in een grotere groep, en het is eigenlijk de eerste keer dat we zoiets met ons drietjes gaan doen. Het wordt vast heel gezellig! We gaan daar lekker veel shoppen en natuurlijk ook de prachtige kerstmarkten bezoeken! We zijn er een jaar of zes geleden ook eens een dagje met de school naartoe geweest, dat was ook heel erg fijn. Maar nu blijven we een nachtje overnachten en hebben we dus extra veel tijd om lekker te shoppen! Daar gaat het geld dat ik deze maand probeer te sparen met mijn ‘shopstop’!

kerstmarkt-keulen

♥ Kerstavond

De laatste jaren heb ik Kerstavond altijd bij mijn papa thuis gevierd, samen met mijn vriend, de vriendin van mijn papa en haar ouders. Dat is elk jaar heel gezellig, dus waarschijnlijk doen we dat dit jaar opnieuw. We eten dan lekker raclette, kletsen gezellig en er worden heel veel cadeautjes uitgedeeld. Dat vind ik stiekem altijd zo leuk en spannend! Vorig jaar hebben we voor het eerst ook ’30 seconds’ gespeeld, een superleuk en spannend spel dat de sfeer er helemaal in brengt! We hebben nogal wat afgelachen toen! Nadien kruip ik altijd lekker in bed met mijn vriend en kijken we nog een aflevering van een serie die ik meestal gekregen heb voor Kerst. Hopelijk wordt het dit jaar weer even gezellig.

67944_10200186805698343_1151315639_n

♥ Oudejaarsavond

Ik ga de laatste jaren echt niet meer graag uit, maar op Oudejaarsavond vind ik het meestal wel nog fijn! Er hangt dan zo’n leuke sfeer, iedereen is goed gezind en wenst elkaar een gelukkig nieuw jaar. Met Oudejaarsavond is het al enkele jaren de traditie dat we met een grote groep vriendinnen van de Chiro samen eten, aperitieven, kletsen en aftellen bij iemand thuis, en nadien gaan we dan naar de fuifzaal in onze gemeente waar we bijna iedereen kennen. Daar komt mijn vriend dan ook altijd naartoe met zijn vrienden en dan kunnen we lekker samen dansen.

IMG_1069

Vinden jullie december ook zo’n gezellige maand? Waar kijken jullie het meeste naar uit?

liefs Kim

 

Wil je graag op de hoogte blijven van mijn laatste artikels en filmpjes? Volg me dan op Bloglovin’!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

4 reacties op “December: the most wonderful time of the year

  1. Ik ben ook helemaal weg van Kerst en december! Ik ga dit jaar (a.s. zaterdag) voor het eerst naar de kerstmarkt in Bremen, ik ben heel erg benieuwd! 30 Seconds is zó leuk!! Xxx

  2. Jaa! December is inderdaad een leuke maand. En wat leuk dat je mag optreden zeg, lijkt mij spannend hoor :-D. Ik vind het kerst altijd ook leuk: ondanks dat je wel veel dagen weg bent (bij familie enz), brengt het zoveel gezelligheid met zich mee. Daar kijk ik dus zeker naar uit!..