Minidagboek van de afgelopen week #7: praktijk inrichten en officiële diploma-uitreiking!

Fotodagboeken, Persoonlijk

minidagboek 7

Zoals elke maandag is het weer tijd om terug te blikken op de afgelopen week. Een week waarin ik een Nieuwjaarslunch had met het werk, mijn diploma-uitreiking had, we afscheid namen van ‘Poes’, ik mijn nieuwe praktijk inrichtte, we ‘Poes’ weer terugvonden, mijn zoektocht naar een nieuwe laptop verder zette en naar de Vintage Market in Brussel ging. Lees je mee?

♦ Op maandag was het mijn eerste werkdag na anderhalve week vakantie. Dat pikte wel even hard toen de wekker weer om 7 uur afging! Gelukkig moesten we eigenlijk maar een halve dag echt werken, want in de namiddag hadden we Nieuwjaarslunch met de hele Faculteit Psychologie. Maandagavond was minder fijn, want dan werd ‘onze’ poes opgehaald door zijn nieuwe baasje. Ik vond het zo zielig, hij wou helemaal niet mee en wij wouden hem eigenlijk ook niet helemaal weg, maar het leek ons toch beter zo…

♦ Op dinsdag werkte ik op een andere locatie in het centrum van Brussel en na het werk ging ik nog even kijken bij de Fnac voor een nieuwe laptop. Ik ben echt al maaaanden aan het twijfelen en kan echt niet beslissen – typisch ik. Hoe vaker ik ga kijken, hoe gekker ik er van word! Maar ik denk dat ik voor een HP Envy ga… Nu nog beslissen de welke, haha!

♦ Deze week was ik voor het eerst thuis op woensdag in plaats op vrijdag, wel fijn zo een dagje midden in de week. Vanaf nu moet ik dus altijd maar 2 dagen werken, 1 dagje thuis (of ja, binnenkort in de praktijk werken) en dan weer 2 daagjes werken en weer 2 dagen thuis. Klinkt niet slecht, haha! Deze woensdag ben ik gaan shoppen voor de inrichting van mijn praktijk bij de Action en de Ikea, zo leuk! Bij de Ikea kon ik het me ook niet laten om een heleboel leuke knuffels en handpoppen mee te brengen (ze waren in solden) voor de kindjes – ook al heb ik momenteel nog geen afspraken met kinderen, oeps! Nadien ben ik mijn praktijk ook al even wat gaan inrichten. Er stonden al een heleboel meubels, dus ik zette enkel nog twee zeteltjes en een tafeltje erbij en kleedde het nog wat meer aan. Het is nog niet helemaal zoals ik het wil, maar het is nog maar het begin natuurlijk. Eerst even afwachten tot ik wat meer cliënten en zekerheid heb voor ik er meer geld in investeer.

♦ Op donderdag hoorde ik van het nieuwe baasje dat ‘Poes’ al enkele dagen ontsnapt was en niet meer te vinden was… Ik vond het zo erg en ben gaan zoeken, helaas zonder resultaat. Maar ’s avonds kreeg ik plots een bericht via Facebook: iemand had ‘onze’ poes teruggevonden en herkend via de foto’s die ik al eerder op Facebook had geplaatst! Hoe het verder met ‘Poes’ is afgelopen kunnen jullie morgen lezen in een uitgebreid artikel

♦ Op vrijdag was mijn officiële diploma-uitreiking. Eindelijk, haha! Ik ben al in september afgestudeerd en werk ondertussen al, dus het voelde wat vreemd om nu nog mijn diploma te gaan ophalen, maar het was uiteindelijk wel fijn. Eerst was er een officiële plechtigheid in de aula, waar we allemaal een toga en zo’n echt afstudeer-hoedje (hoe heet zoiets?) droegen. Dat was wel eens leuk om mee te maken! :-) We werden in groepjes van vijf op het podium geroepen om ons diploma af te halen en nadien mochten we allemaal ons hoedje omhoog gooien voor de groepsfoto. Na de plechtigheid was er nog een receptie met superlekkere hapjes! Ik had zoveel honger want had nog geen avondeten gehad! Ik verwachtte van die chique hapjes in glazen potjes die ik meestal niet zo graag eet, maar werd blij verrast met puntzakjes met frietjes, pasta met kaassaus in potjes, scampi’s met een lekker sausje enzovoort. Mmmm!

♦ In het weekend was mijn vriend veel weg voor zijn hobby (hij doet mee aan racen met miniatuurautootjes), dus had ik ook lekker tijd om mijn ding te doen. Op zaterdag ging ik nog wat dingen halen in verschillende winkels en zette ik mijn nieuwe bureaustoel van de Ikea in elkaar. Tegen de avond was mijn vriend terug thuis en gingen we samen nog even naar de Krefel en Mediamarkt om voor laptops te kijken. Maar uiteindelijk werd ik er nog gekker van! Zoveel keuze! Uiteindelijk kon ik weer niet beslissen, maar achteraf gezien denk ik dat ik misschien toch mijn gedacht gezien heb… To be continued Nadien gingen we lekker een durum halen bij de snackbar en kropen we lekker in bed met nog wat afleveringen van Revenge. Ik vind dat echt een leuke serie en heb de eerste twee seizoenen op DVD gekocht voor maar €15 per seizoen! Dat is goedkoper dan Netflix (waar het overigens niet opstaat), toch zeker aan het (trage) tempo dat wij kijken, haha!

♦ Op zondag typte ik een aantal artikelen voor deze week, waaronder dit minidagboek, zodat ik weer wat vooruit had gewerkt. Dat vind ik altijd wel fijn, want in de week heb ik niet zoveel tijd om artikelen te schrijven. In de late namiddag ging ik met twee vriendinnen voor het eerst naar de Vintage Market in Brussel. Het was heel leuk om eens te zien want het zag er daar heel mooi en gezellig uit, maar de meeste kleding daar is niet zo mijn ding. Er waren wel veel mooie juweeltjes, maar ik heb me toch kunnen inhouden! Het jaar is nog maar pas begonnen, dus mijn goede voornemen om minder te kopen zit nog fris in mijn hoofd Nadien gingen we gezellig nog een lekkere spaghetti eten bij de Monk.

Hoe was jouw week?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

9 reacties op “Minidagboek van de afgelopen week #7: praktijk inrichten en officiële diploma-uitreiking!

  1. Leuke week achter de rug! Ik heb de serie Revenge ook gevolgd, maar nu heb ik deze even ‘on hold’ gezet en ben ik de serie The Royals beginnen kijken, ook echt een aanrader vind ik!

  2. Oh wat leuk dat je nu eindelijk je diploma in je handen hebt! Je praktijk klinkt al erg leuk, met al die knuffeltjes. En super dat poes terug is, ik ben benieuwd naar het blogje van morgen!