Plog: naar de kerstmarkt in Brussel

Fotodagboeken, Persoonlijk

 naar de kerstmarkt in brussel

Zoals jullie al in mijn ‘Random feitjes van de afgelopen week‘ al konden lezen, brachten mijn vriend en ik afgelopen zaterdagavond gezellig een bezoekje aan de kerstmarkt in Brussel. Dat doen we nu al vijf jaar op rij en dat vinden we altijd super gezellig! We denken dan altijd nostalgisch terug aan de eerste keer dat we samen naar de kerstmarkt gingen. Toen waren we pas samen en was het allemaal nog een beetje ‘akward’, en mijn vriend vertelt altijd zo schattig dat hij nog weet waar ik toen voor het eerst zijn hand vastpakte. Zo lief! En sindsdien is het dus eigenlijk ons vaste uitstapje in december en zo mocht het ook dit jaar niet ontbreken. Ik maakte een paar foto’s en heb vandaag een leuk fotoverslagje voor jullie klaarstaan. Veel kijk- en leesplezier!


kerstboom Grote Markt Brussel

We begonnen ons uitje zoals gewoonlijk met een bezoekje aan de Grote Markt, waar zoals elk jaar de grote kerstboom prijkt. Ook dit jaar ziet hij er weer prachtig uit!

kerstboom grote markt

En ik moest er natuurlijk even bij poseren! De foto is met mijn telefoon gemaakt en dus niet echt scherp, maar goed, het is het idee dat telt Ik had me trouwens goed ingepakt tegen de kou: mijn fluffy jas én voor het eerst dit jaar weer mijn lekkere Uggjes aan en een muts op! Heerlijk vind ik dat! Mijn vriend lachte eerst met mijn outfit en zei dat het nog 8 graden was, maar nadien zat hij te klagen dat hij het koud had, ha!

samen

En natuurlijk moesten we ook nog even samen een selfie maken met de kerstboom (die je bijna niet ziet, haha!). Je ziet aan Robby zijn gezicht dat hij het koud had, ocharme. Maar ja, dat komt ervan he als hij met mij lacht

Grote Markt Brussel kerststal

Wat heeft de Grote Markt trouwens mooie gebouwen zeg! De laatste tijd begin ik de schoonheid van Brussel steeds meer op te merken en te appreciëren. Dat rieten dakje dat je ziet is trouwens de kerststal met levende dieren, hoe cool (en tegelijkertijd wel wat zielig) is dat!

Grote Markt Brussel

Nog meer prachtige gebouwen! En best veel volk ondanks de terreurdreiging… Hoewel het wel kalmer was dan de andere jaren. Het is ook nog vroeg op de maand natuurlijk…

jenever

Nadien was het tijd om even op te warmen met een warme chocomelk (voor mij) en een paar jenevertjes (voor mijn vriend). (Ik heb ooit eens niet zo’n fijne ervaring gehad met jenever en nu drink ik het niet zo graag meer…)

cotton balls kerstmarkt Brussel

En dan liepen we verder naar het grootste en volgens ons gezelligste deel van de kerstmarkt op het Sint-Kathelijneplein. Het eerste kraampje dat we tegenkwamen was dit met deze prachtige lampjes! Ik kan me nog herinneren dat ik het vorig jaar ook gezien had en zo mooi vond, maar verder had ik eigenlijk niet goed gekeken wat het juist was… Maar dit jaar wist ik het meteen: het waren de ‘cotton balls’ die dit jaar helemaal hip zijn! Die had ik al lang op het oog (ik had toevallig die dag zelfs nog bijna een slinger online besteld, maar vond ze nogal duur), dus daar moest ik eens gaan kijken!

lampjes

Wat een mega aanlokkelijk kraampje ook zo met al die lampjes in al die kleuren! Supermooi! Voor een tuinfeest of zo vind ik al die kleurtjes door elkaar echt superleuk! Maar ja, voor thuis is het misschien toch iets te veel van het goede, dus besloot ik voor iets meer neutrale kleuren te gaan. Eerst wilde ik voor wit, lichtgrijs, donkergrijs en zwart gaan, zoals de meeste ook online verkocht worden, maar uiteindelijk besloot ik toch iets anders te doen. Er zijn immers al zoveel mensen die die kleuren hebben én rood is mijn lievelingskleur, dus besloot ik het zwart in te ruilen voor rood. En daar ben ik achteraf gezien super blij mee! (Op mijn Instagramaccount kunnen jullie het resultaat zien.) Je kon dus echt je slinger helemaal zelf samenstellen, superleuk! En de prijzen vielen ook goed mee, alleszins beter dan online! Een slinger met 20 lichtjes en dus 20 balletjes kostte €20 en eentje met 40 lichtjes €30 als ik het me goed herinner. Ik ben voor de kleinste gegaan én kreeg hem cadeau van Robby, superlief! Mijn eerste kerstcadeautje is al binnen hihi! Ook kreeg je €5 korting als je er twee kocht, dus ik kocht er ook eentje voor mijn mama, maar ze krijgt hem pas met kerst, dus shhht

reuzenrad kerstmarkt brussel

De kerstmarkt op het Sint-Kathelijneplein vind ik altijd het mooist en het gezelligst: veel kraampjes, veel lichtjes en zicht op het prachtige reuzenrad! Helaas is het er wel altijd heel erg druk… We liepen een rondje, maar verder hebben we niets meer gekocht of gedaan.

churros kerstmark brussel

Behalve nog wat churros gegeten als afsluiter, jummie!

Ben jij al naar de kerstmarkt in Brussel geweest?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

14 reacties op “Plog: naar de kerstmarkt in Brussel

  1. oh, leuk! Normaal ga ik ook elk jaar wel een keertje naar de kerstmarkt in Brussel, helaas moet ik dit jaar overslaan omdat ik in het buitenland zit..

    1. Leuk! Mijn vriend en ik zouden misschien morgen ook een dagje naar Antwerpen gaan en dan misschien ook eens naar de kerstmarkt Maar die van Brussel is ook wel echt de moeite!

  2. Het is al jaren geleden dat ik nog eens naar de kerstmarkt in Brussel ben geweest. Leuk dat jullie al 5 jaar op datenight gaan naar de kertmarkt. Het ziet er supergezellig uit