Gaan echt alle mannen vreemd?!

Lifestyle, Persoonlijk

waarom mannen vreemdgaan

Deze week las ik in Flair een artikel over waarom mannen vreemdgaan. Volgens het artikel gaat één op vier mannen ooit vreemd. Eén op vier. En dan moet je de redenen van die mannen – of eerder jongens, als je leest wat ze zeggen – lezen. Ik was lichtelijk gechoqueerd, terwijl ik nochtans redelijk nuchter ben in dat soort dingen. Hebben ze nu toevallig de twintig grootste eikels die er rondlopen uitgekozen of gaan echt alle mannen vreemd?!

Dat één op vier mannen ooit vreemdgaat, dat kan ik op zich nog geloven. En dat zoiets kan gebeuren, dat kan ik zelfs nog begrijpen. In sommige gevallen tenminste toch. Als je verliefd wordt op iemand anders en je laat meeslepen door het moment, bijvoorbeeld. Pas op, ik keur het hélemáál niet goed hoor, in geen enkel geval. Maar daar kan ik wel nog met m’n verstand bij. Ik denk dat niemand met 100% zekerheid kan zeggen dat zoiets hem of haar nooit zal overkomen, ook ik niet. We zijn allemaal maar mensen, en we maken allemaal weleens fouten. De ene al wat groter dan de andere, maar goed, het kan dus gebeuren. Maar bedriegen om te bedriegen, gewoon omdat het kan of omdat je graag aandacht krijgt, daar kan ik met m’n verstand niet bij en daar word ik zo ontzettend kwaad van!

Terwijl ik het artikel las werd ik alinea na alinea steeds kwader. Ik vond het ongelooflijk om te lezen hoe die mannen erover spreken, zonder enig schuldgevoel ten opzichte van hun vriendin. Dat kan ik echt niet begrijpen. Of ben ik echt zo naïef en vinden echt alle mannen het normaal om vreemd te gaan? Want nadat ik het artikel had gelezen lijkt een man die niet vreemdgaat eerder abnormaal. Oké, Flair heeft er waarschijnlijk weer de meest extreme gevallen uitgekozen, maar toch…

Hier enkele topquotes uit het artikel:

â™  “Een man zijn blowjobs ontzeggen is vragen om bedrogen te worden.” –  Excuse me?!

â™  “Eén keer per maand is ons gemiddelde, tja, wat verwacht je dan van mij?”
- Duh, als je maar één keer per maand seks hebt is het geoorloofd om vreemd te gaan, dat weet toch iedereen!

â™  “Ik ben gek op mijn kindjes en dolverliefd op mijn vrouw, maar zodra de gin begint te vloeien vergeet ik even dat zij bestaan.” – Ja, het is allemaal de schuld van de gin, je kindjes zullen het vast wel begrijpen!

â™  “Na heel wat shots on the house kreeg ik als bedankje een trio voorgesteld. Sorry liefje, maar daar kan ik echt geen nee tegen zeggen!” – Nee joh, die kans kan je echt niet laten liggen!

â™  “Het gebeurt gewoon. Zou het niet kunnen dat ik zo geboren ben?” – Ja, waarschijnlijk, daar kan je helaas niets aan veranderen…

â™  “Ik hou nog net zoveel van mijn meisje, maar ik word ’s morgens tenminste niet wakker met blauwe ballen. Eerlijk? Een schuldgevoel doet minder pijn dan een broek vol goesting.” – Meen je dit nu serieus? Ik hoop dat je vriendin dit leest en je blauwe ballen bezorgt die nog 100 keer meer pijn doen dan een broek vol goesting!

â™  “Als ik een andere vrouw in mijn bed krijg, weet ik dat ik nog goed in de markt lig en dat er nog hoop is na een eventuele relatiebreuk.” – Je hebt gelijk, beter voorkomen dan genezen.

â™  “We moesten in onze sport al zo binnen de lijntjes lopen met ons dieet en ons trainingsschema, overspel was zo’n beetje het enige opwindende dat nog overbleef.” – Misschien moet je eens gaan skydiven?

â™  “Ik hou zielsveel van mijn verloofde, maar ik haat ook de rest van de vrouwelijke bevolking niet. Als meisjes zich beschikbaar opstellen, ga ik op hun voorstel in. Gewoon, omdat het kan. Mijn vriendin heeft het toch niet door.” - Wat niet weet, niet deert! Je vriendin moet maar niet zo naïef zijn.

(Even voor de duidelijkheid: mijn opmerkingen achter deze quotes waren sarcastisch bedoeld )

Na het lezen van het artikel voelde ik me echt dom en naïef. Ik kreeg meteen het gevoel dat ik nooit een man mag vertrouwen aangezien ze allemaal dezelfde zijn en er op los neuken als ze de kans krijgen! Het kwam zelfs in me op dat ik misschien naïef ben en dat mijn vriend me misschien ook bedriegt, zomaar, voor z’n plezier, zonder dat ik het weet. Erg eigenlijk he, dat ik me zo laat beïnvloeden door een artikel in een boekje? Misschien komt het ook wel doordat het onderwerp een beetje gevoelig ligt bij mij. Ik ben namelijk zelf verschillende keren bedrogen geweest in vorige relaties. Vaak wist ik het zelf niet en kwam ik het pas achteraf via-via te weten, terwijl veel mensen in mijn omgeving het wel wisten. Daardoor ben ik nu heel erg achterdochtig en snel jaloers. En als ik dan dit soort dingen lees word het er niet beter op. Trouwens, terwijl ik dit artikel aan het typen ben, staat er op de achtergrond een programma op over een man die z’n vrouw bedriegt. Toevallig! Tegenwoordig hoor en zie je het gewoon overal, alsof het de normaalste zaak van de wereld is!

Wat denk jij: gaan echt alle mannen vreemd, of is het artikel enorm overdreven?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

25 reacties op “Gaan echt alle mannen vreemd?!

 1. Geen leuk artikel inderdaad. Wat een stomme mannen zijn dat..
  Ik geloof niet dat alle mannen zo zijn. (misschien naïef maar ik vind het ook een prettige gedachte) Niet iedereen kan slecht zijn toch? of slechte bedoelingen hebben.
  Er zijn namelijk ook genoeg vrouwen die niet trouw zijn aan hun man, denk ik.
  Misschien is het ook meer de maatschappij van tegenwoordig dat iedereen zijn opties openhoud en zich niet zo snel wil binden. Of gewoon het gevoel dat het gras altijd groener is aan de overkant omdat we zoveel van anderen kunnen zien (via internet e.d.) en kunnen vergelijken.
  Heb je blog net ontdekt trouwens! Leuke artikelen schrijf je. Ga je volgen

  1. Ik geloof ook niet dat alle mannen zo zijn hoor, maar als je het artikel leest begin je er toch even aan te twijfelen. Ik begrijp gewoon niet goed waarom ze allen zulke verhalen laten horen. Maar goed ja, het is waarschijnlijk wel een artikel dat aanspreekt omdat het zo extreem is. En inderdaad, er zijn zeker en vast ook vrouwen die ontrouw zijn. Wat je zegt van de maatschappij kan zeker wel kloppen, en de social media doet daar inderdaad geen goed aan. Super leuk trouwens dat je m’n blog ontdekt hebt en leuk vind, lief dat je me gaat volgen!

 2. Ik durf te wedden dat dit zwaar overdreven is. Ja, er gaan inderdaad mannen vreemd, maar lang niet iedere man. Volgens mij hebben ze ook wel de meest ‘bijzondere’ personen geïnterviewd als ik dit zo lees. Wel naar om te lezen dat jij zelf verschillende keren bedrogen bent geweest. Ik begrijp dat je door een artikel als dit dan weer erg onzeker kan worden…
  Lees het vorige artikel van Sandra: Photo Diary #8 – 5 jaar samen, zonnen en AmsterdamMy Profile

 3. Ik vind het zo stom als mannen dit doen, en zeker dan nog die zinnen. Echt waar, ik snap niet waar ze het lef vandaan halen.
  Ook, jongens (of mannen) die weddenschappen aangaan, bijvoorbeeld om zo snel mogelijk een relatie aangaan met een meisje, om het daarna weer uit te maken!
  Verschrikkelijk!

  Leuk artikel,

  X,
  Alexandra

  1. Ja, je hoort wat tegenwoordig he! Ik begrijp het ook niet… Maar goed, laat ons hopen dat ze niet allemaal zo zijn en dat de meesten er ook wel uitgroeien

 4. Volgens mij zijn deze mannen met een korreltje zout te nemen. Maar idd, het komt meer voor dan we zouden willen. Ik heb veel meegemaakt en nu moeite om mannen te vertrouwen en iets op te bouwen. Ik ben bedrogen, maar was ook (zonder dat ik het wist!!!) degene waarmee een man zijn vriendin bedroog. Heb ik mij lang schuldig en beschaamd om gevoeld…..
  Lees het vorige artikel van Bibiane: Nagellak swatch en review 291: Essence effect 32 The black catMy Profile

  1. Ik hoop het. Maar je het hoort het inderdaad redelijk vaak vind ik. Ik begrijp heel goed dat je nu heel veel moeite hebt om mannen te vertrouwen als je het zo vaak meegemaakt hebt. Ik ben zelf altijd erg op mijn hoede en snel jaloers, maar ik probeer me er steeds bewust van te zijn dat dat geen zin heeft en het dan wat meer los te laten. Je kan het toch niet voorkomen, en daar zo wantrouwig te zijn werk je het volgens mij alleen maar meer in de hand. Jaloers en wantrouwig zijn heeft alleszins alleen maar een negatieve invloed op je relatie. En wat erg ook dat iemand zijn vriendin met jou bedroog zonder dat je het wist, daarmee bedroog hij jou tegelijkertijd eigenlijk ook. Je hoeft je daar helemaal niet schuldig om te voelen, maar ik begrijp het wel.

 5. Nee joh, ze hebben gewoon de meest rotte appels eruit gehaald en het lekker aangedikt.. Ik zal me er niets van aantrekken.. Er zijn ook nog zat lieve en trouwe mannen te vinden!

 6. Ik ben door m’n verlatingsangst heel bang voor zulke dingen, terwijl dat vaak niet realistisch is. Ook ik ben dus redelijk gevoelig voor zulke artikelen en ga dan meteen dingen denken als “wat als”, wat jij dus ook had. Terwijl ik mijn vriend echt kan vertrouwen!

  Stom zo’n artikel. Volgens mij worden zulke artikelen wel verergerd, kan mij niet voorstellen dat mannen écht zo hard zijn, misschien sommige, maar ze hebben ze nu echt bij elkaar gezocht lijkt het!
  Lees het vorige artikel van Stephanie: Review | Fotoboek van WebprintMy Profile

  1. Fijn (en tegelijk jammer) om te horen dat jij hetzelfde ervaart. Ik denk ook wel dat het artikel overdreven is en dat ze met opzet de extreemste gevallen genomen hebben, maar toch… Ach ja, het heeft geen zin om bang en wantrouwig te zijn, daardoor jagen we onze vriend alleen maar weg denk ik. Proberen leven met de angst en op het beste hopen is het enige wat we kunnen doen volgens mij

  1. Ik twijfel ook soms of die getuigenissen wel echt zijn. Wat je soms hoort over de boekjes, dat ze gewoon dingen zelf uitvinden… En als ze echt zijn, zijn het een stelletje zielige mannen die de aandacht van dit artikel eigenlijk niet verdienen! En nu heb ik hen net nog meer onder de aandacht gebracht, oeps…

 7. Tja, zo zijn mannen nu eenmaal. Ik denk dat er maar weinige ‘goede mannen’ bestaan. Je zou ervan verschieten wat er in hun hoofd omgaat, hoe ze denken en hoe ze onder elkaar over vrouwen en zo’n dingen praten als je er niet bij bent.
  Maar je weet maar nooit dat jij het geluk hebt een goede gevonden te hebben.
  Lees het vorige artikel van Ilse: Wist je dat je me ook via Facebook kan volgen?My Profile

  1. Haha, ik hoop inderdaad dat ik geluk heb gehad! Jij hebt duidelijk ook negatieve ervaringen gehad met mannen. Maar toch geloof ik dat er nog een heleboel goeie vissen in de zee zitten en dat jij er daarvan ook nog wel één aan de haak zal slaan! Ik denk dat het belangrijk is om je ervoor te blijven openstellen, ook al heb je weinig vertrouwen. Soms is het beter om het te proberen en gekwetst te worden dan het helemaal niet meer te proberen. Hoewel ik heel goed begrijp dat je op de duur heel negatief wordt over mannen. Maar ze zijn echt niet allemaal dezelfde volgens mij!

 8. Hahaha.. mannen met zulke uitspraken hebben echt het IQ van een goudvis (en die heeft denk ik nog hoger stiekem ;-)) Ik geloof niet dat alle mannen vreemdgaan, maar ik geloof dat er wel ongelooflijk veel eikels op de wereld rondlopen die niet denken met hun hersenen maar met wat in hun broek zit. Ik begrijp dan ook volkomen, als het je ooit is gebeurd zoals jou, dat je dan toch iets voorzichtiger bent. Uiteindelijk denk ik dat dit wel minder zal worden naar mate je jouw vriend vertrouwt en langer bij elkaar bent. Heel goed artikel lieve Kim en wat een prachtige foto’s trouwens, love it! X
  Lees het vorige artikel van Deisy: eindelijk kan ik het delen: onze eerste koopwoning is een feit!My Profile

  1. Hahaha, het IQ van m’n goudvis, m’n vriend en ik hebben er erg om moeten lachen omdat hij zoiets ook zou zeggen haha! En de zin erachter, hahaha! Fijn dat je me erom doet lachen Ik denk inderdaad ook dat de meeste mannen wel fatsoen hebben, maar er zijn er inderdaad ook met hun hersenen in hun broek! Of mannen (en waarschijnlijk ook vrouwen) die het nodig vinden om verschillende vrouwen (of mannen) te kunnen ‘hebben’ om hun eigen ego op te krikken, zo zit mijn ex volgens mij in elkaar. Ik merk ook wel dat ik steeds meer vertrouwen in m’n vriend krijg en dat ik ook gewoon zelf relaxer word omdat ik weet dat het geen zin heeft om me druk te maken. Dankjewel voor je lieve complimenten trouwens! Ik ben aan het oefenen om steeds mooiere foto’s te maken dus dat is heel fijn om te horen

 9. Wauw, serieus. Volgens mij hebben ze inderdaad de grootste idioten bij elkaar gesprokkeld. Ik heb hard moeten lachen om jouw commentaar bij de topquotes, haha. Ik denk trouwens niet dat alle mannen vreemdgaan. Zelf vertrouw ik mijn vriend voor de volle 100%. Ik ben zelf ook heel principieel: gaat het niet goed in de relatie, dan is open- en eerlijkheid naar elkaar over de ander zijn gevoel het belangrijkste in plaats van het bed induiken met een ander. Maar ik ken helaas wel mannen die vreemdgaan. En o wee als vriendinlief dat doet, dan is het ineens niet meer acceptabel. Ik vraag mij echt af wat de essentie van een relatie is indien een van beide partners (of allebei) vreemdgaat.

  1. Haha, fijn om te horen dat ik je er toch nog wat om doen lachen heb! Ik denk ook wel dat ze er de grootste idioten uit gehaald hebben en het nog wat aangedikt hebben hoor, maar toch is het niet fijn om te lezen. Anderzijds moeten we er misschien gewoon om lachen en zijn het inderdaad heel erg zielige mannen (of eerder jongens). Heel fijn om te horen dat je je vriend zo goed vertrouwt en ik geloof zelf ook heel erg in open communicatie en eerlijkheid in een relatie. Maar inderdaad, ik hoor het ook regelmatig in mijn omgeving. En wat je zegt, als de meisjes het dan doen is het ineens not done!

 10. Wauw volgens mij hebben ze echt de meest idiote mannen geïnterviewd! Ik vind het nergens op slaan, waarom de schuld aan drank geven, het zijn eikels. Maar volgens mij is dit echt super overdreven, als je dit artikel moet geloven is er geen kans op een happily ever after.
  Lees het vorige artikel van Swaen: What if I lived in… NorthcoteMy Profile

  1. Ja, ik denk ook dat ze de meest extreme gevallen hebben uitgekozen en het dan nog wat aangedikt hebben! Ik begrijp alleen niet goed waarom ze dat doen, oké, het zorgt voor sensatie, maar ik denk dat het ook erg veel meisjes nog onzekerder maakt.