Wij gaan samenwonen!

Persoonlijk

kleine gezellige keuken met veel licht

Diegenen die mijn blog al een tijdje volgen, weten misschien wel dat ik er al lang naar uitkijk om te gaan samenwonen met mijn vriend. Hoewel ik het thuis nog heel goed heb, verlang ik er toch naar om op mijn eigen benen te staan, lekker veel samen te zijn met mijn vriend en ons eigen plekje in te richten. Tot vorig jaar kon dat niet omdat ik nog studeerde. Sinds november vorig jaar had ik een job, maar dan wilde ik graag eerst nog even sparen. Bovendien was ik nogal onzeker over mijn job omdat ik het niet zo graag deed, dus was ik bang om mezelf vast te zetten… Zolang ik nog thuis woonde had ik meer vrijheid en kon ik mijn job opgeven wanneer ik dat zou willen. En dat heb ik uiteindelijk gedaan. Gelukkig had ik al snel een andere job, waar ik nu al enkele weken met plezier werk. Toch is het nog steeds een beetje onzeker, want het is slechts een (langdurig) vervangingscontract. Rond mei volgend jaar zal mijn job daar dus hoogstwaarschijnlijk ook stoppen, en het is niet zo eenvoudig om een nieuwe job te vinden in mijn sector. Maar goed, dat is nog wel een tijdje, dus besloot ik dat ik toch niet langer wilde wachten met samenwonen. Eerst dacht mijn vriend daar anders over, aangezien hij ook wat onzeker is over zijn werk momenteel, maar uiteindelijk hebben we zo’n twee weken geleden eindelijk besloten dat we er gewoon voor gaan, want anders kunnen we nog jaren wachten. Volledige financiële zekerheid heb je de dag van vandaag immers bijna nooit meer. Hoewel ik dit helemaal niet had verwacht, is het sindsdien eigenlijk allemaal in sneltreinvaart gegaan! We planden een aantal bezoeken, en al snel vonden we een appartement dat aan onze wensen voldoet!

We bezochten het appartement afgelopen vrijdag. We hadden er nog geen foto’s van gezien, aangezien het appartement niet op het internet stond. Wel kennen we de buren van het appartement heel goed, en wisten we dus hoe hun appartement eruitzag. Maar we wisten ook dat het niet volledig hetzelfde zou zijn. Ik vond het dus best wel spannend, want ik was heel benieuwd hoe het eruit zou zien. En eerlijk gezegd was ik ook wel een beetje bang om teleurgesteld te worden. Want ik moet toegeven dat ik best wel hoge ‘eisen’ had. Ik wilde graag een modern appartement met twee slaapkamers, liefst met een grijze of houten vloer, een witte keuken, zeker een terras of tuintje en graag ook een bad. Wanneer je vooraf al foto’s gezien hebt, kan je je al min of meer een voorstelling maken, maar nu kon ik het nog volledig met mijn eigen fantasie invullen. En daarom was ik dus wel een beetje bang, want we wisten echt niet wat we konden verwachten! Mijn vriend daarentegen, die was al heel erg enthousiast over het appartement, nog voordat we het gezien hadden! Ik denk dat het feit dat het appartement vlak naast het appartement van zijn beste vriend gelegen is daar wel mee te maken had Toen we het appartement vrijdag bezochten, was het voor hem meteen in kannen en kruiken! Mijn eerste indruk was zeker ook positief, maar ik heb altijd wat meer tijd nodig om alles goed te bekijken en te laten doordringen. Waarschijnlijk net omdat ik het plaatje van het perfecte appartement al voor ogen heb, dat ik altijd even moet wennen… Na een lange rondleiding hebben we uiteindelijk toch meteen toegezegd. Ik eerlijk gezegd nog een beetje twijfelachtig, maar ik wilde mijn vriend zijn enthousiasme niet kelderen en bovendien was ik bang dat iemand anders het zou nemen als we niet meteen instemden!

Op zich vond ik het zeker een prima appartement. Mooi, ruim, netjes en modern. Maar natuurlijk voldeed het niet 100% aan mijn ideaalbeeld. Dat kan ook bijna niet. De slaapkamers vond ik heel erg mooi, gewoon wit geverfd met een mooie houten parketvloer. Niet supergroot helaas, maar dat heb je vaak in een appartement natuurlijk. De badkamer vond ik ook fijn, heel ruim, met een ligbad én een grote douche. Ook het badkamermeubel is heel groot met veel opbergruimte. Alleen vind ik de badkamer nogal donker. Er is geen raam en de tegels zijn erg donker van kleur. Ook vind ik de tegels persoonlijk niet helemaal bij het meubel passen… Het meubel is in hout en eigenlijk heel mooi, maar ik zou er witte tegels mee gecombineerd hebben (hoe kan het ook anders, haha!). Maar goed, het kan niet helemaal naar mijn zin zijn natuurlijk. Bovendien vind ik het ook niet zo erg als de badkamer niet 100% mijn smaak is, die moet vooral praktisch zijn, en dat is ze zeker. Dan is er de hal met een toilet (met een rond raampje in de deur, dat vind ik persoonlijk ook niet zo mooi, haha), en dan komen we via een glazen deur in de woonkamer. Wat daar meteen de aandacht trekt is het grote schuifraam met een prachtig uitzicht! Daar ben ik echt verliefd op! We hebben een grote (lange) tuin. Daar achter hebben we een uitzicht over weilanden, en in de verte zien we weer gebouwen staan. Dat geeft echt een heel ruimtelijk gevoel, en is gewoon heel mooi om te zien! De woonkamer is ook redelijk groot, ook weer helemaal wit geverfd (super!), met een mooie grijze vloer. De keuken is in de woonkamer geïntegreerd, met een groot kookeiland eraan! Heel veel opbergruimte, een grote koelkast, een diepvriezertje, een oven en een vaatwasmachine, ideaal! De keuken vind ik op zich ook erg mooi, alleen vind ik het wat jammer dat het hout van de keuken veel lichter en anders is dan het hout van de deuren. Vlak naast de keuken is namelijk een deur naar de bergplaats (ook super handig!), maar die is in donkerder hout, dus dat vind ik niet zo mooi bij elkaar passen. Bovendien hebben we al wat meubels in teak hout (gekregen van mijn ouders) die heel goed bij de deuren passen, maar niet zo goed bij de keuken, vrees ik… Dat vind ik wel jammer! Verder hebben we ook een ondergrondse parkeergarage met een afsluitbare garagepoort én nog een kleine bergruimte, super handig!

Al bij al dus een heel mooi en ruim appartement, waar ik denk ik wel heel graag zal wonen. Toch zit ik nog een beetje met dat onzekere gevoel nu het plots echt wordt. Maar ik denk dat dat gewoon typisch ik is. Ik zal niet snel heel enthousiast zijn over zo’n grote beslissing, ik moet altijd nog even twijfelen en vergelijken, haha! Maar goed, ik moet ooit knopen doorhakken. Alleen gebeurde het allemaal wel heel snel voor mijn doen. Maar goed, ik ben wel heel blij dat we iets leuks gevonden hebben en kijk er heel erg naar uit om het appartement in te richten! Toch ben ik ook wel een beetje bang. Vooral bang dat de kamers te klein zullen zijn voor alles wat we erin willen zetten (een bureau, een groot bed, veel ruimte voor kleding,…), en bang dat de meubels niet bij de keuken zullen passen. Maar goed, misschien valt het allemaal veel beter mee dan ik nu vrees! En als de meubels er echt niet bij passen, kunnen we natuurlijk nog altijd andere meubels kopen

Toen we pas toegezegd hadden was ik een beetje overweldigd en kon ik het zelf nog moeilijk geloven, maar intussen zie ik het steeds beter zitten! We hebben wat foto’s gemaakt en ik het ze al een aantal keer bekeken, en vind het steeds mooier hoe vaker ik ze zie! Dat is dus zeker een goed teken Bovendien zijn we zaterdag al wat inkopen gaan doen voor ons eigen stekje, wat het toch ook al een stuk echter maakt! Officieel is het appartement eigenlijk nog niet van ons, we moeten in de loop van deze week het contract nog gaan tekenen. Maar als alles goed gaat, mogen we er vanaf 1 september al in! Dat is al over tien dagen! Enerzijds ben ik daar superblij om en kan ik niet wachten om eraan te beginnen, anderzijds is het toch wel een beetje stressy! We moeten nog zoveel in orde brengen en regelen! Maar het komt vast en zeker goed! We gaan samenwonen!!! Eindelijk!!!

Ik hou jullie zeker op de hoogte over ons verhuisproces en zal jullie binnenkort zeker nog foto’s en filmpjes laten zien van ons appartement. Misschien komen er ook wel verhuisvlogs, en ik ben ook van plan artikels te schrijven met tips voor wat je allemaal moet regelen als je gaat samenwonen. Hopelijk vinden jullie dat leuk!

Woon jij ook al alleen/samen? Vond jij het ook zo stressy en spannend allemaal?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

24 reacties op “Wij gaan samenwonen!

 1. Proficiat!! Ik woon nog steeds thuis & dat zal wss nog wel een tijd duren eer ‘k die stap zal ondernemen. Alhoewel, ’t kan soms vroeger komen dan je verwacht. Stiekem ontzie ‘k ’t om helemaal alleen te gaan wonen omdat ‘k vrees dat ‘k ten onder zal gaan aan de eenzaamheid.
  Lees het vorige artikel van Evelyne: Mijn spinnenfobieMy Profile

  1. Dankjewel Evelyne! Ja, dat begrijp ik wel hoor… Ik denk dat ik ook nog wel even thuis zou blijven wonen als ik alleen zou zijn… Je zal het wel voelen als het juiste moment komt, zolang je nog graag thuis woont is dat ook helemaal geen probleem

 2. Spannend allemaal! Wat fijn dat er toch veel naar je smaak is. Wij moesten hier zelf de vloer nog leggen en schilderen. Veel succes met verhuizen en samenwonen!

  1. Inderdaad heel spannend ja! Ja, uiteindelijk ben ik wel blij met hoe alles is en dat we niets meer hoeven te doen behalve inrichten! In een huurhuis is dat meestal ook wel de bedoeling natuurlijk, hebben jullie iets gekocht dan?

 3. Ik ben heel erg blij voor jullie Kimie, en ik ben zeker dat je er iets heel moois van gaat maken! En je zal zien… eens je daar woont en jullie spullen in de living en keuken zullen staan, zullen die kleine details je (hopelijk ) niet meer opvallen.

  1. Dank u! Ik geloof het ook. Ben daarnet nog eens gaan kijken langs de tuin (poortje was open ) en vooraan langs de ramen en kan al niet wachten!

 4. Zo tof om te lezen dat je nu een leuke job én een leuk appartement hebt gevonden :). Nu woon ik nog thuis, maar ik zoek al wel op het internet naar een leuk appartement/studio of kijk eens in de stad rond als ik er ben. En in juli startte ik met mijn huidige én eerste “job” (onder stagecontract, dat einde december afloopt), waardoor die financiële zekerheid er wel een beetje is, maar vanaf eind december valt dat wel weg. Dus ik ben er wel mee bezig, maar nog niks concreet. Ik voel dat ik stilaan op eigen benen wil staan, maar nu is thuis nog de ideale plek om te vertoeven. Ben benieuwd naar je foto’s, tips, video’s en verhalen, want ik ga er denk ik wel veel aan hebben. X

 5. Ik woon al jaar samen met mijn vriend in ons zelf gebouwt huis ik lees in je artikel dat je zegt hoop dat er plaats genoeg is in de slapkaamer voor buro mijn tip zet een buro nooit in de slaapkamer en kwa kasten koop een Groote kleerkast een met spiegels maakt de kamer Groote dan kunnen Julie ale twee jullie kleren kwijd laptop kun je gebruiken in de koning bij mij staat hij opde eettafel in salon als er bezoek of zo komt doe ik hem weg Buro met pc zou ik in ander kamer zegen dat zijn mijn tips voor de rest veel succes met het samen wonen in begin is het wenen maar later word je het gewoon

 6. Vergeet je aansluiting van internet, tv, electriciteit en gas niet te regelen. Het is interessant om energiemaatschappijen te vergelijken! Verschilt soms heel erg. ☺

 7. Wat geweldig Kim! Echt fantastisch leuk. Ik herken mezelf zo in wat je schrijft. Knap dat je er toch voor gaat en de knoop hebt doorgehakt. Ik wens jullie heel veel plezier met verhuizen en samenwonen! Ben erg benieuwd naar het appartement maar het klinkt erg mooi. Nu heb ik ook zin om samen te wonen met mijn vriend, haha. Ach alles op zijn tijd. Leuk dat je er artikelen over gaat schrijven, daar heb ik vast iets aan! Heel veel geluk samen!

 8. Gefeliciteerd met jullie huisje! Ik herken het gevoel dat je hebt over je meubels. Ik kocht alles pas nadat ik mijn huis had, maar met mijn (ruimtelijk) inzicht vond ik het toch moeilijk inschatten of alles pastte en de kleuren zouden matchen. Maar: dat komt natuurlijk allemaal goed. Geniet van de voorpret!
  Lees het vorige artikel van Shirley: Van Valencia naar AlbuferaMy Profile