Memory lane: Halloweenfeestjes

Memory Lane, Persoonlijk

Memory Lane Halloweenfeestjes 2

Vandaag is het 31 oktober, en dat wil zeggen: het is HALLOWEEN! De laatste jaren gaat de hype eigenlijk een beetje aan mij voorbij, maar als kind en in mijn tienerjaren was Halloween wel belangrijk voor mij. Daarom wil ik vandaag graag even herinneringen ophalen aan hoe ik Halloween vroeger vierde. Begin al maar te sidderen en te beven…

De eerste Halloween die ik me kan herinneren is toen ik samen met één van mijn beste vriendinnen een Halloweenfeestje had georganiseerd op de zolder in mijn vorig huis. We zaten toen in het zesde leerjaar als ik het mij goed herinner, en we besloten last minute (ik denk zelfs gewoon de dag zelf nog) om samen een feestje te organiseren. Daar waren we als 11-jarigen echt wel al oud genoeg voor, haha! Ik weet nog dat we met ons tweetjes te voet naar de Aldi trokken om wat Halloweenspullen te gaan kopen. Ik herinner me nog goed dat we zo’n pot hadden gekocht met van die glibberige gel erin en daarin zat dan een spin (geen echte natuurlijk!). Dat was onze beste aankoop en we waren er zo enthousiast over, haha! Verder kochten we ook een heleboel versiering: oranje vlagjes, spinnenwebben, een bezem,… Toen we weer thuiskwamen sms’ten we (ja, we hadden toen al een gsm!) onze vrienden om ze uit te nodigen en begonnen we meteen mijn zolder in te richten. We hingen de versiering op en maakten de zolder helemaal donker. We zetten de cd-speler aan en plaatsten een supercoole discobal met lichten in allerlei kleuren! Ook bakenden we een hoekje af met doeken waar we iets speciaals gingen doen…. En toen kon het feestje beginnen! Wonder boven wonder kwamen er toch een heleboel vrienden opdagen en was het een heel leuk, geslaagd feestje. Zijn jullie benieuwd wat we in het hoekje achter de doeken deden? Wel, daar moest iedereen één voor één bij ons komen en geblinddoekt met zijn/haar hand in de glibberige pot voelen en raden wat er in zat, haha! En ze moesten nadien ook nog in opengesneden citroenen duwen met hun vinger, haha! Als ik hier nu aan terugdenk besef ik weer hoe zalig onbezorgd je (meestal) bent als kind en hoe je je kan bezighouden en amuseren met zo’n dingen. Het was een heel fijn feestje voor iedereen, behalve voor één jongen. Die was nogal verlegen en zat heel de tijd in de zetel op dezelfde plek, met de heksenbezem te prutsen. Omdat we zo’n medelijden met hem hadden besloten we uiteindelijk nog wat buiten te gaan voetballen, en toen herleefde hij helemaal! Zo hebben we het feestje toch voor iedereen leuk kunnen maken, goede gastvrouwen als we zijn!

Enkele jaren later waren we al wat ouder en deden we met een vijftal vriendinnen een sleepover bij een vriendin thuis om Halloween te vieren. We keken samen een enge film (met kussens voor onze ogen tijdens de engste sc̬nes) en vertelden elkaar griezelverhalen. Maar natuurlijk weken we weer af en begonnen we Рhoe kan het ook anders- over jongens te praten! Ik vertelde toen dat ik voor het eerst een jongen gezoend had, woehoe! Haha! Het was een hele gezellige avond en we sliepen allemaal samen op zolder, spannend!

Wat wij ook vaak deden vroeger, was geesten oproepen! Zo spannend! Iets waar ik nog altijd heel bang voor ben eigenlijk… Ik heb er zo’n gekke verhalen over! Maar goed, die vertel ik wel eens in een volgende Memory Lane!

Morgenavond ga ik Halloween ‘vieren’ op een verjaardagsfeestje van een vriendin, we moeten allemaal in thema ‘Halloween’ verkleed zijn, haha!

En wat ik eigenlijk ooit nog graag eens zou willen doen om Halloween te vieren is naar de Fright Nights gaan in Walibi, dat lijkt me zo griezelig, haha! Ik ben een echte bangerik!

Hoe gaan jullie Halloween vieren? En hoe vierden jullie vroeger Halloween? Zijn jullie al eens naar de Fright Nights in Walibi of ergens anders geweest?

 

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

6 reacties op “Memory lane: Halloweenfeestjes

    1. Haha! In België wordt er ook niet zo heel veel aan Halloween gedaan hoor. Sommige kinderen gaan bijvoorbeeld wel van deur tot deur ‘trick or treat’ doen, dat vind ik wel leuk!

    1. Ik doe het ook niet zo vaak hoor. Nu had ik toevallig een verjaardagsfeestje in Halloween thema, maar voordien was het al jaren geleden dat ik nog Halloween gevierd had

  1. Hihi, ook ik heb eens op Halloween samen met een vriendin een feestje op zolder georganiseerd! Ik ben nog niet naar die Fright Nights van Walibi gegaan, ik denk dat er dan zodanig veel volk is daar dat ik me niet kan amuseren haha :p .
    Lees het vorige artikel van Pauline: Sapjes madnessMy Profile