Memory Lane: My Sweet Sixteen

Persoonlijk

IMGP5859

Vandaag test ik een nieuwe rubriek uit: ‘Memory Lane’! De bedoeling is dat ik jullie af en toe een ‘verhaaltje’ vertel over vroeger met wat foto’s uit de oude doos erbij. Dit wordt zeker geen wekelijkse rubriek, maar ik vind het wel leuk om jullie af en toe eens iets uit mijn kinder- en pubertijd te vertellen. Heb je nog een minuutje? Ik moet me nog even over mijn schaamte voor de oude foto’s zetten… Oké, here we go!

Ik had net gedaan met de examens en de vakantie was net begonnen. Ik zat heel de dag nietsvermoedend voor de tv gekluisterd naar Desperate Housewives te kijken. Terwijl waren mijn papa en Katrien (zijn vriendin) druk in de weer op de oprit met allerlei dingen heen en weer verhuizen. Af en toe keek ik naar hen door het raam, maar verder liet ik ze gewoon hun gang gaan. Ze zeiden dat ze de volgende dag op vakantie zouden vertrekken en ze waren de auto aan het inladen. Dat was een heel geloofwaardig verhaal aangezien ze dat dikwijls deden, dus ik was me van geen ‘kwaad’ bewust. Die avond verhuisde ik zoals gewoonlijk naar mijn mama om daar een week te gaan wonen. De volgende avond moest ik met mijn mama, Geert (de man van mijn mama) en mijn (half)broertje gaan eten bij vrienden van mijn mama. Ik keek er al een beetje tegen op en had besloten eens wat nieuws te proberen met mijn haar. Ik had toen nog helemaal geen steil haar en steilde het normaal elke dag, maar die dag besloot ik het juist nat in een dot te doen en het nadien gewoon los in krullen/golven te laten. We gingen toch gewoon op bezoek bij vrienden van mijn ouders… En net voor we gingen vertrekken kwam mijn mama zeggen dat mijn papa had gebeld om te zeggen dat ze dachten dat ze vergeten waren de garagepoort op slot te doen, en of ik eens wou gaan kijken met de sleutel. Geen probleem, we moesten er toch passeren op weg naar het etentje.

Toen ik aankwam zag ik dat er een soort van slinger met een kaartje aan voor de oprit gehangen was, maar ik stond er helemaal niet bij stil… Ik dacht dat het misschien een verrassing was voor mijn papa en Katrien als ze terugkwamen ofzo, ik weet het niet… Heel vreemd, maar ik dacht er eigenlijk niet verder over na. Ik zwierde gewoon de garagepoort (die inderdaad niet op slot was) open en toen zag ik de twee honden van Katrien in de garage liggen. Ze hadden allebei een grote rode strik aan… Dat was wel heel vreemd…

IMGP5858

IMGP5864Maar nog steeds was mijn frank niet gevallen! Plots kwam mijn papa de garage inlopen en hij nam me mee de woonkamer in. Plots stonden mijn beste vriendinnen daar met feesttoeters in hun mond te blazen! Ik schrok me rot!

IMGP5860

Omdat ik zo naïef was en niets doorhad was hun plan een beetje mislukt… Het was de bedoeling dat ik de versierde oprit zou zien en langs daar naar de tuin zou komen, waar mijn vriendinnen achter het hoekje klaarstonden met hun toeters! Helaas kwam ik langs de andere kant, maar ze stonden al snel binnen klaar met de toeters! Natuurlijk ben ik beginnen huilen van het grote verrassingseffect! Ik had echt NIKS door! En de dag voordien waren mijn papa en Katrien dus gewoon de frigo’s en tafels voor het feest al aan het uitladen, maar ook daar had ik niets van gemerkt!

IMGP5861

Toen ik wat bekomen was zag ik hoe mooi ze de tuin voor mij versierd hadden! Wauw! Ze hadden er echt heel veel werk in gestoken! Een hele partytent vol met tafels, ballonnen, en zelfs een hele slinger met foto’s van mij!

IMGP5845

IMGP5847

Na wat gezellig kletsen en aperitieven was het tijd voor cadeautjes! Ik werd wel heel erg verwend!

IMGP5868 IMGP5877

Uit deze grote doos kwam een helm tevoorschijn! En kijk naar mijn reactie op de foto hieronder! Maar nog steeds had ik het niet door… Mijn papa is een motorrijder dus ik dacht dat het gewoon was om af en toe eens met hem mee te kunnen rijden… Maar mijn vriendinnen zagen ondertussen mijn echte cadeau al afkomen! En kijk naar hun reacties op de foto! Iedereen had het al gezien behalve ik…

IMGP5879

En toen zag ik het ook! Mijn papa kwam plots de garage uitgereden met een scooter! Zo’n mooie zwarte scooter helemaal voor mij! Ik was heel blij en fier en ging er meteen een rondje mee rijden in onze straat (ik weet het, dat mocht eigenlijk nog niet want ik had nog geen rijbewijs, oeps!)!

IMGP5880

IMGP5884

En mijn vriendinnen wandelden gezellig even mee!

IMGP5883

En nu komt het erge deel van het verhaal… Ik heb nadien nooit meer met de scooter gereden! Shame on me! Ik had nooit de moed/zin om voor mijn rijexamen te studeren, en ik vond het eigenlijk best een beetje vreemd… Bij ons op school had niemand een scooter en ik vond het zo raar om er dan als enige mee toe te komen op school! Ik wilde liever gewoon met de fiets gaan zoals iedereen, ik wilde niet te veel opvallen… Achteraf gezien was het wel heel handig geweest, ook om bijvoorbeeld eens naar mijn vriendje of mijn oma mee te rijden! Ik heb toen echt een heel gaaf cadeau gekregen waar veel 16-jarigen waarschijnlijk van dromen, en ik heb het gewoon aan mij voorbij laten gaan… De scooter heeft enkele jaren ongebruikt in de garage gestaan en nadien heeft mijn papa hem weer verkocht. Zonde he? En ik vind het ook zo erg voor hem, hij had zo zijn best gedaan om voor mij een scooter te kopen en dan heb ik er niet eens mee gereden!

Maar goed, nadien was het tijd voor het avondeten, een lekkere bbq! Mijn twee ‘papa’s’ bakten samen het vlees voor ons. Het was echt heel gezellig en een dag om nooit meer te vergeten!

IMGP5897

IMGP5892

En ook mijn kleine broertje was van de partij. Ik schrik ervan hoe klein hij toen nog was! Maar onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ bood ik hem al wat pasoa aan, haha! (En ja, ik was echt een puistenkop!)

IMGP5913

Hoe hebben jullie je 16de verjaardag gevierd?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

2 reacties op “Memory Lane: My Sweet Sixteen