Terug in de tijd: favoriete tv-programma’s uit mijn kindertijd

Memory Lane, Persoonlijk

terug in de tijd_favoriete tv-programma's uit mijn kinderjaren

Een hele tijd geleden startte ik een rubriek genaamd ‘Memory Lane’ op mijn blog, waarin ik allerlei herinneringen van vroeger wilde delen. Maar eigenlijk is daar nooit veel van in huis gekomen… Toch lijkt dit me nog altijd een leuk idee, dus wil ik deze rubriek graag nieuw leven inblazen en meteen een nieuwe naam geven, namelijk ‘Terug in de tijd’. Vandaag start ik met enkele leuke televisieprogramma’s en films die ik graag keek als kind. Sommige was ik al bijna vergeten, maar ontdekte ik weer tijdens het maken van dit artikel, zo leuk! Ik ben benieuwd of jullie er ook naar keken en wat jullie zich nog herinneren!

♥ Peperbollen

Ik was als kind echt dól op Peperbollen! Ik keek nog de versie met Fiebe en Natasha, zij waren zo’n schattig koppeltje! En met Vivi en Jana en Sem (ofzoiets). Het was zo’n spannende serie: kinderen van mijn leeftijd (toen) die een eigen hoofdkwartier hadden, op onderzoek uitgingen en allerlei avonturen meemaakten! En dat introliedje vond ik ook geweldig: ‘Op dieven en op gangsters, rovers en misdadigers, we jagen ze wel op de vlucht, we hangen avonturen in de lucht!’. Haha! Loved it! Mijn vriendinnen en ik speelden het zelfs vaak na, haha! We fietsen dan met onze walkie-talkies door de straten en bossen, op zoek naar allerlei avonturen! En we vonden altijd wel iets ‘verdacht’ dat we moesten onderzoeken, haha!

♥ Spring

Oooh, Spring was ook echt één van mijn favoriete programma’s! Het ging over een vriendengroepje met meiden die in een dansschool zaten en een jongens die een bandje hadden. Ik danste toen zelf ook, dus vond ik het natuurlijk extra leuk om te zien! De meisjes voerden dan een concurrentiestrijd bij dansoptredens, er ontstonden liefdes en weer breuken,… Typisch wat ik als 12-jarige leuk vond, haha! Ik heb het helemaal vanaf het begin gezien (toen nog met lieve Katrijn en bitchy Chantal, haha), maar blijkbaar niet tot het einde want ik zag op YouTube dat er zelfs een zesde seizoen is waar ik bijna geen personages meer van ken! En ook de liedjes van Spring vond ik geweldig, ik had er zelfs een CD van en zong alles uit volle borst mee, haha!

♥ W817

W817 of ‘Wacht eens even’ was ook één van mijn favoriete series, maar zó leuk als Spring of Peperbollen heb ik het nooit gevonden. Het ging over een aantal studenten die samen in een huis leefden en allerlei dingen meemaakten, maar het was eigenlijk vooral heel grappig! Vroeger hield ik meer van de tienerdrama’s en verliefdheden, maar nu vind ik W817 eigenlijk het leukste, haha! Ze tonen nog steeds heruitzendingen op Ketnet en als mijn broertje er toevallig naar aan het kijken is blijf ik soms ook wel even meekijken, oeps! En eigenlijk merk ik nu dat het niet echt geschikt is voor 10-jarigen en begrijp ik veel mopjes nu pas, net zoals FC De Kampioenen, haha!

Toen ik nog wat kleiner was, was ik gek op Bassie en Adriaan. Ik weet nog dat ik het elke zondagnamiddag keek, en later had ik er ook een film van. Ook dit programma vond ik echt spannend en soms zelfs eng, haha! Ik herinner me niet meer precies hoe het ging, maar ik weet dat ze achtervolgd werden door slechterikken, waaronder ‘De Baron’ die hen nooit te pakken kreeg en dan altijd vloekte met ‘Drommels, drommels en nog eens drommels!’, haha! Dat vond ik als kind best eng!

♥ As told by Ginger

‘As told by… Ginger’ was een tekenfilmserie op Nickelodeon, die ging over een roodharig meisje dat altijd een beetje neerslachtig was wegens de typische ‘tienerproblemen’, zoals liefdesverdriet enzo. Ik hield van dat soort tienerdrama’s, haha! Hoewel ik meestal niet zo van tekenfilms hield, vond ik dit wel een leuk programma, net als ‘Rocket Power’ en ‘Hey Arnould’ trouwens. En de titelsong van dit programma vond ik ook superleuk om mee te zingen: ‘Sommigen zeggeeeen… het gras is veel groooeeneeer… aan de overkaaant!’. Ik las trouwens toevallig deze week dat er nog nieuwe afleveringen van dit programma zouden uitkomen!

♥ Blinker en het Bagbag-juweel

Dit was eigenlijk geen televisieprogramma maar een film, of eigenlijk een boek dat verfilmd was. Het boek heb ik nooit gelezen, maar de film had ik op videoband en heb ik zeker wel tien keer gezien, haha! Dit was echt één van mijn favoriete films! Ik vond hem zo spannend, elke keer opnieuw! Het ging over het Bagbag-juweel dat verloren was ofzoiets, en Blinker vond het uiteindelijk terug in de grafkelder van de barones, ofzoiets. Verder herinner ik me nog die slechte jongens op hun motorfietsen, die Blinker bang maakten! En ook de liefde tussen Blinker en Nelle vond ik natuurlijk heel mooi om te zien!

Heb jij één van deze programma’s ooit gezien? Wat was jouw favoriete programma als jonge tiener?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

13 reacties op “Terug in de tijd: favoriete tv-programma’s uit mijn kindertijd

 1. Ik keek (en kijk :p ) graag Samson. Ook W817, Kulderzipken, Buiten de Zone (ja, zo oud ben ik dus al….),… Van Spring was ik niet zo’n fan, ik had een hekel aan dat personage van Jelle Cleymans :p Bassie en Adriaan is pure nostalgie, mijn ouders worden er nu nog gek van als ze die intro maar horen
  Ik denk dat Kulderzipken en Buiten de Zone het vandaag eerder goed zouden doen bij een ouder publiek. Als ik dat nu bekijk vind ik dat eigenlijk ook niet echt voor kinderen
  Lees het vorige artikel van Bibiane: Single mama Q&AMy Profile

  1. Jaaaa Samson en Gert natuurlijk ook! Maar dat is al langer geleden Elke avond na school en zondagochtend! Daar had ik ook veel films van, en cassetten voor in de auto Oooh ja en Kulderzipken, daar keek ik ook graag naar maar dat vond ik tegelijk ook weer een beetje eng, haha!

 2. Zo herkenbaar!

  Spring en W817 waren hot items in school. Met Spring heb ik hetzelfde als jou, niet helemaal gezien. Eigenlijk totdat de “harde kern” (Katrijn, Chantal, …) eruit gingen.
  En de liedjes… zalig! Ik denk dat ik enkele liedjes nog steeds kan meezingen.

  Peperbollen zag ik ook vaak. Spannende jeugdreeks.
  Ginger, Rocket Power (ik zie die intro nog zo voor mij), … Ik heb uren voor de tv versleten.

  Leuk artikel trouwens, weer even wegdromen naar onze jeugd!
  Lees het vorige artikel van Kim: Film: HalfwegMy Profile

 3. Ik keek ok naar spring en w817 en naar samson en Gert peperbolen heb ik ok paar keer gezien maar vond ik niet zo leuk was namelijk in duits want tis duits progama naar nederlans gezet en vond ik da niet zo leuk om naar te kijken