Mijn droomtrouwscenario

Persoonlijk

Ja hoor, jullie lezen het goed, ik ben nog één van die meisjes die graag wil trouwen in een witte jurk, met een romantische ceremonie en een groot feest!
De afgelopen twee weken was ik uitgenodigd op twee trouwfeesten en daardoor begon het bij mij ook al een beetje te kriebelen! Ik wil nu nog lang niet trouwen hoor (ik wil eerst minstens een jaar samenwonen met mijn vriend om te zien of we het dan nog met elkaar uithouden ), maar ik droom soms wel al van ooit… De blokperiode is weer bezig dus mijn fantasie gaat weer de vrije loop, en deze keerde fantaseerde ik over mijn droomtrouwscenario!

Ik wil heel graag buiten trouwen, liefst op een wit strand op een zonovergoten eiland, maar dat is misschien een beetje onrealistisch… Dus dan maar in een prachtige, grote tuin! Om 17u begint de ceremonie. In de tuin staan allemaal witte stoelen op rijen met in het midden een met rozenblaadjes bestrooide witte of rode loper. Mijn papa brengt me in mijn mooie, witte jurk naar het ‘trouwkapelletje’ vooraan: een podiummetje versierd met witte doeken en bloemen. Daar staat mijn vriend me in een sexy kostuum op te wachten, alsook mijn beste vriendinnen aka bruidsmeisjes. Eén van mijn beste vriendinnen leidt de ceremonie en spreekt mooie liefdevolle woorden over ons, vraagt naar onze geloften en ringen, verklaart ons ‘man en vrouw’ en zegt wanneer we mogen kussen.
Nadien begint de receptie in en rond de witte tent die wat verderop in de tuin staat. Er staan overal hoge receptietafeltjes met een wit doek en een strik eromheen. De genodigden krijgen allemaal hapjes en drankjes aangeboden. Ondertussen komt er ook even een bandje gezellig wat muziek spelen.
Rond 19u wordt de rij tafels aan de rand van de tent gevuld met een hoofdgerechtenbuffet dat bestaat uit allerlei kleine porties van eenvoudige, lekkere gerechten zoals lasagne, macaroni, frietjes, ovenschotels, wraps,… De mensen kunnen zelf nemen wat, wanneer en zoveel ze willen. Er is ook een bar waar de mensen drankjes kunnen halen. Nadien krijgen de mensen een ‘act’ te zien die onze vrienden voor ons voorbereid hebben, bijvoorbeeld een toneelstukje waarin ze ons naspelen, een PowerPointpresentatie met gênante foto’s, een quizje om te testen of we welk bij elkaar passen/hoe goed we elkaar kennen,…
Ondertussen wordt het dessertenbuffet uitgestald: kleine taartjes, tiramisu, chocomousse, rijstpap, fruitsla,…
Nadien is het tijd voor onze (ingestudeerde) openingsdans op een prachtig liedje (misschien wel Love you more than anyone van Gavin Degraw). Dan is de dans geopend en wordt er goede muziek gespeeld door onze dj. Iedereen danst en amuseert zich! Maar het feest hoeft ook niet te lang te duren, want ik zal moe zijn van zo’n overweldigende dag en wil dan snel naar huis voor mijn huwelijksnacht met mijn echtgenoot!
Verder loopt er natuurlijk heel de dag een fotograaf rond die deze prachtige dag voor ons vastlegt!

Willen jullie ook trouwen later? Wat is jullie droomtrouwscenario? 

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

6 reacties op “Mijn droomtrouwscenario

 1. Hehe ☺ wat examens allemaal niet kunnen teweeg brengen. Het is fijn om te zien dat je al een bepaald idee hebt, hoe je je trouwdag wil. Want geloof mij, het is niet makkelijk om dergelijks te organiseren, veel stressy moments in de voorbereidende maanden, familie dat zich moeit en dan de zenuwen dat de bovenhand nemen. Mijn trouw was simpel en in zeer beperkte kring omsat we dat zo wouden, ik was niet het type dat een groot trouwfeest wou en niet in het wit wou trouwen. Achteraf gezien heb ik wel een beetje spijt dat ik het zo klein wou, maarja van elkaar houden is het belangrijkste, met of zonder huwelijk. In je droomhuwelijk zeg je dat je beste vriendin de ceremonie wilt zien doen, jammer genoeg zal dat niet gaan als je officieel wil trouwen. Wat je wel kan doen is smorgens naar het gemeentehuis gaan, daar de echte gelofte afleggen en daarna een onofficieele ceremonie houden..
  Ik heb onlangs de trouwfeest van mijn zus meegeorganiseerd, dus wnr het zover is wil ik altijd wel helpen.. ook voor een lekker buffet ben je bij ons aan het juiste adres .
  Zeker eens op pinterest kijken, daar zijn leuke en mooie ideeën voor trouwfeesten.
  Grtjs xx

  1. Ja, ik kan mij voorstellen dat het niet makkelijk is allemaal! Ik wil ook niet te veel mensen uitnodigen, maar dat is niet zo simpel he, je zit al snel aan een grote groep als je allebei wat familie en vrienden uitnodigt. En ja ik zou inderdaad eerst officieel in het gemeentehuis trouwen en dan nog een officieuze ceremonie i.p.v. in de kerk Ik zal zeker eens bij jou te rade komen als het ooit zo ver is En voor het buffet ook, tof! En Pinterest staat inderdaad vol leuke inspiratie, ik heb stiekem al gekeken haha!

 2. Haha ik zag het woord trouwen in je tagwolk en was meteen getriggerd! Wat een leuk artikel Jaaa ik wil ook trouwen in een witte jurk onder een mooie grote oude boom met lantaarntjes erin, haha.

  Buiten trouwen lijkt me echt perfect en super bijzonder

  Denk dat de rest van het feest best overeen komt met jouw ideeën

  1. Hihi, superleuk dat je ook mijn oudere artikelen soms leest Ja, buiten trouwen is echt een droom! Maar met dat Belgisch weer is het jammer genoeg wel altijd heel riskant

 3. Pingback: My bucket list |