Minidagboek #12: veel buikpijn en eventjes gezellig shoppen!

Fotodagboeken, Persoonlijk

Robby en ik Valentijn 2016

Zoals elke maandag blik ik vandaag weer even terug op de afgelopen week via mijn minidagboek. Lees je mee?

♦ Op dinsdagavond had ik een gezellig etentje met collega’s om een verjaardag te vieren. We gingen eten bij een Marokkaans restaurant in Brussel. Ik had nog nooit echt Marokkaans gegeten, dus ik was heel benieuwd. Aangezien ik toch best wel wat moeilijk ben wat betreft eten, was ik eigenlijk een beetje bang dat ik het niet zo lekker zou vinden. Ik vond het dan ook moeilijk om een keuze te maken. Uiteindelijk volgde ik de rest een beetje en ging ik voor tajine met kip en groenten. Ik vond het best wel lekker, nu niet mijn meest favoriete maaltijd maar het was wel fijn om eens iets anders te eten dan altijd pasta op restaurant, haha!

♦ Woensdag had ik voor het eerst een afspraak bij een osteopaat. Ik las op Loverdose een artikel over ‘de wonderdokter’, en besloot ook eens een afspraak te maken voor verschillende klachten waar ik al jaren last van heb en waar geen enkele dokter me echt al mee kon helpen, zoals mijn buik- en nekpijn. Hij deed allerlei vreemde bewegingen met mijn lichaam, maar goed, hopelijk helpt het! Helaas voel ik nog niet meteen beterschap, maar hopelijk komt dat nog. Over drie weken moet ik nog eens teruggaan.

♦ In de namiddag had ik weer afspraken in mijn praktijk, ik heb er weer wat cliënten bij en dat is heel fijn! Ik doe het heel erg graag, maar ben toch nog wat onzeker, dus heb ik een afspraak gemaakt voor supervisie. Ik mag maandagavond (vanavond dus als jullie dit lezen) al gaan, spannend. Ik vind het wel een fijn gevoel dat ik dan iemand heb om een beetje om terug te vallen en met wie ik mijn onzekerheden kan bespreken.

♦ Ook begon ik eindelijk met mijn Filofax weer wat opnieuw in te delen. Ik maakte wat nieuwe tabbladen en inserts. Dat was ik al zo lang van plan maar het kwam er maar niet van. Ik probeer het nu zo snel mogelijk helemaal naar mijn zin af te werken en dan ga ik er binnenkort een video van maken.

♦ De afgelopen we(e)k(en) heb ik weer enorm veel last van buikpijn. Ik heb er al zeker tien jaar last van, maar de laatste tijd is het weer erg. Ik denk dat het te maken heeft met de (onbewuste) stress door mijn nieuwe praktijk. Ik heb dan echt na elke maaltijd (en zelfs na het eten van kleine tussendoortjes) last van een enorme opgeblazen buik, wat gepaard gaat met veel buikpijn. Ik heb vroeger al verschillende onderzoeken laten doen, maar toen zeiden ze uiteindelijk dat ze niets konden vinden en dat het ‘gewoon’ spastisch colon, ofwel prikkelbare darm syndroom is. Het is voor mij ondertussen al een beetje een gewoonte om zo te leven en dagelijks buikpijn te hebben – vooral heel erg na het avondeten – maar eigenlijk wil ik hier echt nog eens verder mee gaan. Ik heb vroeger al verschillende diëten voorgeschreven gekregen maar die hield ik nooit vol omdat ik het gevoel had dat ik dan alleen nog maar rijstwafels en peren mocht eten, en ik was toen ook nog jong… Nu denk ik soms nog dat ik het er niet voor over heb om een streng dieet te volgen – ik eet immers zo graag pasta en tomatensaus en dat zijn dingen waar ik heel erg last van krijg -, maar anderzijds wil ik zo ook niet verder leven. Ik ben nu begonnen met het bijhouden van een voedingsdagboek, zodat ik een beter zicht krijg op wat ik allemaal eet en waar ik last van krijg, maar op dit moment is dat eigenlijk gewoon van alles. Ik heb dus nog eens een afspraak gemaakt in het ziekenhuis en hoop dat ze er daar misschien achter kunnen komen welke producten ik best kan mijden, en ik hoop dat het wat leefbaar blijft. En als zij me niet verder kunnen helpen, ben ik van plan eens een afspraak te maken bij een diëtist. Misschien kunnen zij samen met mij uitzoeken wat werkt voor mij. Enerzijds wil ik geen strikt dieet, maar anderzijds wil ik ook niet zo verder leven. Ik hoop dat er een tussenoplossing mogelijk is.

♦ Zaterdag sliep ik weer lekker uit met mijn vriend, heerlijk vind ik dat! Nadien werkte ik nog wat voor mijn blog en wilde ik nog wat andere dingen doen, maar ik had er weer niet zo heel veel zin in… In de late namiddag ben ik nog met mijn vriend naar het shoppingcenter geweest, dat was gezellig! Ik kocht een perfecte zwarte jeans bij Zara en nog enkele simpele bloesjes bij H&M en New Look, niet echt de moeite om te laten zien maar ik was er wel heel blij mee.

♦ Zondagochtend moesten we al vroeg op pad, want er was een herdenkingsmis voor mijn oma die vorig jaar overleden is. Maar wat een gedoe die mis, dat is echt niet mijn ding. Alsof we 50 jaar terug in de tijd waren gegaan… Nadien gingen we met de familie eten. Mijn vriend was er gelukkig ook bij. Niet echt de meest romantische Valentijnsdag, maar ik was toch blij dat hij lekker bij me was en het was best nog wel gezellig. Alleen is je dag zo heel snel voorbij en heb je eigenlijk niet echt iets kunnen doen, dat vind ik altijd zo jammer. Het weekend is dan weer zo snel voorbij. Toen ik thuiskwam wilde ik weer nog vanalles doen maar ik had weer een beetje een dip, dat heb ik vaak de laatste tijd in het weekend, dat ik allerlei dingen wil doen maar tegelijk ook nergens zin in heb en gewoon lekker wat wil rusten… Uiteindelijk werkte ik nog wat voor mijn blog en maakte ik mijn schilderij af, maar toch heb ik nog niet genoeg vooruit kunnen werken voor mijn blog. Ik hoop dit op de weekavonden nog te kunnen inhalen zodat er toch nog elke weekdag een artikel online kan

Hoe was jouw week? Heb jij Valentijn gevierd?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

12 reacties op “Minidagboek #12: veel buikpijn en eventjes gezellig shoppen!

 1. Ahh zo naar voor je Kim, dat je zo’n last van de PDS hebt. Luister naar je lichaam, echt. Ik weet hoe klote PDS is, maar dingen eten waar je pijn van krijgt is niet wat je wilt, toch? Echt, probeer het te laten staan en zoek naar andere opties. Je gaat je er zo veel beter door voelen uiteindelijk! In het begin is het ontzettend lastig, dat is zeker waar, maar ik denk dat jij het het uiteindelijk ook waard gaat vinden als je merkt dat je veel minder pijn hebt. Je mag mij altijd mailen voor tips over eten, ik ben inmiddels pro haha.
  Veel sterkte en liefs!
  Lees het vorige artikel van Sandra: Photo Diary #47 | Konijntjes, kwakkelen & een tweede gaatje laten schietenMy Profile

 2. Leuke week, niet té druk (toch een stuk drukker dan die beschreven in mijn blog!). Wel erg naar van die buikpijn, hopelijk vind je de oorzaak! Ik heb geen Valentijn, dus ben ik die van mezelf gewoon geweest!

 3. Dat van die buikpijn herken ik ZO hard! In periodes van stress heb ik exact dezelfde symptomen als jou. Na het eten krijg ik dan zo veel last van een opgeblazen buik (eigenlijk lijkt het en voelt het alsof mijn maag en darmen in de knoop liggen). Ik heb dit idd vooral ook na het avondeten (warm). Maar bijvoorbeeld tijdens de examens kan ik hier dagelijks van last hebben.. Ik heb hier ook al raad over gevraagd aan mijn (huis)dokter en volgens haar is het inderdaad ook prikkelbare darm. Ik heb er mij ook al een beetje bij neergelegd, volgens haar is de beste methode ontspannen en de bron van stress proberen te verlichten, want zij schrijft het vooral toe aan stress.. Nu ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien ik van nature zeer perfectionistisch ben en makkelijk stress over heel wat dingen. Ik ben dan ook benieuwd naar het vervolg van jouw verhaal, want zelf heb ik nog geen echte ‘oplossing’ gevonden!

  1. Ik zou zeggen ‘fijn’ om te horen dat ik niet de enige ben met dit probleem, maar fijn is dat natuurlijk niet Heel lastig he! En stress vermijden is inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan… Bij mij is het ook vooral meer ‘onderhuidse’ stress, soms ben ik me er zelfs niet bewust van, en dan is het zeker lastig… Ik zal er zeker nog verder over schrijven zodat je er misschien ook wat aan hebt

 4. Ik vind dat het lang duurt voor je terug mag bij de osteopaat….. Als ik ga zijn dat altijd 2-3 sessie op evenveel weken en dan 3 weken later nog eens een opvolging. Alleen zo heb ik daar al baat bij gehad. Zoveel buikpijn is ook best heavy. ik werd al gek van alle ongemak tijdens mijn zwangerschap en dat was dan nog maar tijdelijk…..
  Lees het vorige artikel van Bibiane: Guilty pleasures waar ik me niet meer voor schaamMy Profile

 5. Lijkt me heel vervelend zoveel buikpijn hebben. Ik hoop dat het onderzoek in het ziekenhuis je wat wijzer maakt en dat ze je daar kunnen helpen. Ik heb eens gehoord dat de beste psychologen zelf bij een psycholoog langs gaan om over hun eigen handelen te reflecteren en ik vond dat toen eigenlijk wel mooi gezegd. Door het geven van therapie kan er ook veel los komen bij jezelf volgens mij, ook al gebeurd dit misschien onbewust… Fijn dat je gisteren toch nog met Robby bent geweest, heel leuke foto trouwen van jullie tweetjes zowel ik als mijn vriend moesten gisteren gewoon werken, dus wij gaan Valentijn vandaag een beetje vieren want vandaag hebben we alle 2 een vrije dag:)
  Lees het vorige artikel van Anneleen: 8 Redenen waarom Sims 3 leuk isMy Profile

  1. Is inderdaad heel vervelend, ik hoop ook dat ze me deze keer wat verder kunnen helpen En inderdaad, ik denk dat het ook goed is om als psycholoog wat op jezelf te reflecteren. Bij mij brengt het momenteel veel onzekerheden naar boven omdat ik pas begonnen ben en die beïnvloeden mijn werk ook wel een beetje, dus het zal inderdaad goed zijn als ik dat met iemand kan bespreken denk ik. Bovendien is het altijd fijn om zelf eens een beetje in de stoel van de ‘cliënt’ te zitten, zo leer je zelf ook veel denk ik. Wat jammer dat jij en je vriend gisteren moesten werken, maar wel heel fijn dat jullie vandaag dan samen een dagje vrij hebben Geniet ervan!

 6. Wat erg dat je zo vaak buikpijn hebt! Mijn vriend heeft hier de laatste tijd ook veel last van maar hij wilt niet naar de dokter gaan haha :d het gevoel van een dip heb ik de laatste tijd ook soms wil ik zoveel doen maar heb ik er gewoon geen zin in en doe ik niks. Waardoor ik me daarna weer slecht voel omdat ik niks gedaan heb hopelijk vind je snel een oplossing voor je aanhoudende buikpijn!

  1. Dat is inderdaad heel vervelend, ik hoop ook dat ik snel een oplossing vind. En als het bij je vriend blijft duren zou ik hem aanraden toch ook eens naar de dokter te gaan, want is heel vervelend als dat blijft duren. En ik ben blij te horen dat ik niet de enige ben die soms last heeft van een weekenddip, haha!

 7. Ik ben benieuwd naar hoe je nieuwe indeling van je filofax eruit ziet.
  Hopelijk weten ze in het ziekenhuis raad met je buikpijn. Bij mij is het ook zo begonnen en uiteindelijk was er ook niemand die me kom helpen. Bij mij hebben ze me tig keer onderzocht of er niks was met mijn appendix. Op den duur wist ik gewoon al dat het dat niet was. Heb dan maar eens gevraagd of ze hem er niet preventief konden uithalen, tot grote hilariteit van mijn dokter. Ik was toch semi serieus… Ik ben uiteindelijk bij een homeopate langs geweest die me op massa’s dingen heeft getest. Het lijstje van dingen die ik niet mag eten werd alleen maar langer. Het was zeker aanpassen in het begin, maar het helpt wel.. Ook ik had het idee dat ik alleen op groenten en fruit moest gaan leven, maar tegenwoordig zijn er genoeg alternatieven. Hopelijk wordt het snel uitgeklaard..
  Lees het vorige artikel van Melissa: Update!My Profile

  1. Oei, ook niet echt een hoopvol verhaal… Ben ook al eens bij een homeopaat geweest maar heb eigenlijk nooit iets echt volgehouden… Ben wel benieuwd naar hoe ze dan bij jou vastgesteld heeft wat je wel en niet mag eten en wat je dan nu zoals eet…

   1. Heb je even?
    Sorry dat mijn berichtje je geen hoop geeft.. Maar ik denk dat je het beter weet, dan elke dag pijn te lijden.. Ik merkte ook dat het snel beter met me ging, toen ik die dingen ging schrappen.. Dus dan hou je het vanzelf vol..
    Lees het vorige artikel van Melissa: Update!My Profile