Opgebiecht: mijn kleine kantjes

Opgebiecht, Persoonlijk

bloggen 1 (4)_1444

Vandaag neem ik weer eens plaats op de biechtstoel! Vorige keer had ik het over mijn shopverslaving, vandaag deel ik mijn kleine kantjes met jullie. Maar shhhht, niet doorvertellen he!

♣ Ik ben jaloers. Niet in de zin van jaloers op wat anderen hebben of kunnen of zo, maar wel op andere meisjes die naar mijn zin wat te veel in de buurt van mijn vriend komen. Haha! Ik ben hier echt helemaal niet fier op, maar toch is het zo. Als ik mijn vriend nog maar gewoon met een ander meisje zie praten begint het al te borrelen vanbinnen. Zeker als ik haar niet (goed) ken. Ik wil altijd op m’n hoede zijn en ben zo bang om het niet door te hebben als m’n vriend me zou bedriegen of verliefd zou worden op iemand anders. Ik denk dat dit ook wel wat te maken heeft met het feit dat ik in mijn vorige relaties bedrogen geweest ben, maar daar hoeft mijn huidige vriend natuurlijk niet voor te boeten… Gelukkig gaat het de laatste tijd wel al beter. Ik probeer mijn vriend te vertrouwen en neem mezelf voor dat het toch geen enkel nut heeft om jaloers te zijn en dat ik er hem alleen maar mee wegduw, maar toch is het niet zo eenvoudig. Ik vrees dat het altijd één van mijn kleine kantjes zal blijven.

♣ Ik heb een sterke eigen mening en durf die soms nogal doordrijven. Ik ga er vaak vanuit dat mijn mening de juiste is of vind dat anderen ten minste ook moeten openstaan voor mijn mening. Terwijl ik dat misschien niet altijd doe voor de mening van anderen. Oeps! Het hangt er wel wat van af over welk onderwerp het gaat, maar over het algemeen hou ik wel nogal vast aan mijn eigen mening. Ook werk ik niet graag in groep omdat ik altijd (of toch vaak) denk dat ik het beter kan en vooral ook omdat ik dingen moeilijk uit handen kan geven. Ik doe de laatste tijd wel mijn best om hier op te letten!

♣ Ik kan niet goed tegen kritiek. Dat hangt misschien wel een beetje samen met het vorige puntje, en ook met het feit dat ik misschien nogal perfectionistisch ben. Als iemand mij dan zegt dat iets niet zo goed is, kan ik daar heel erg van gedaan zijn. Bij mij kan je kritiek best heel voorzichtig, mooi ingekleed en opbouwend geven, dan kan ik er wel wat mee en zal ik ook mijn best doen om er wat aan te doen. Maar als je het iets te hard zegt, kan het zijn dat ik meteen begin te huilen. En dat kan soms echt heel gênant zijn! Soms krijg ik al tranen in mijn ogen nog voordat iemand iets gezegd heeft, gewoon omdat ik het al voel aankomen. Daar wil ik echt wat aan doen!

♣ Ik ben een enorme sloddervos. Vooral mijn kamer is vaak echt één grote puinhoop! Gelukkig kan ik alles altijd wel nog vinden, er zit ergens dus toch wel structuur in mijn puinhoop, haha. Ik ruim wel regelmatig eens op, maar de volgende dag lijkt het alweer alsof er een bom ontploft is. Echt verschrikkelijk vind ik dat! Ik kan niet zo goed met rommel leven, maar anderzijds kan ik dingen ook niet gewoon meteen op hun plaats terugleggen…

rommel kamer
♣ Ik kom vaak te laat. Bijna altijd eigenlijk. Meestal niet veel te laat, maar toch een paar minuten. De laatste tijd wordt het erger en erger! Te vroeg kom ik eigenlijk bijna nooit. Als ik te vroeg klaar ben kan ik nog niet vertrekken en begin ik nog iets te doen, want ik wil geen tijd verspillen door ergens te vroeg te komen. Dan kan ik beter nog vlug even mijn nagels lakken of wat aan m’n blog werken, of nog een extra artikel op Bloglovin’ lezen. Ook maak ik me meestal pas op het allerlaatste moment klaar. Eerst zit ik nog allerlei dingen te doen, en dan plots heb ik nog een half uurtje voor ik moet vertrekken en dan moet ik me nog helemaal beginnen klaarmaken, inclusief haar wassen. Met als gevolg dat ik dus te laat vertrek en ook te laat kom.

♣ Als ik moe ben kan ik echt ontzettend grumpy zijn. Dat moet vooral mijn vriend vaak bekopen, arme schat. Als we samen in bed nog wat tv kijken is de kans groot dat ik binnen de vijf minuten in slaap lig. Ik vind dat zelf echt ontzettend vervelend en kan daar heel kwaad van worden op mezelf. Maar als ik echt heel erg moe ben en m’n vriend vraagt lief of hij bijvoorbeeld nog een aflevering mag kijken, kan ik echt ontzettend kortaf zijn en gewoon heel erg grumpy ‘nee!’ antwoorden, haha! Gelukkig vindt mijn vriend het best wel schattig

Wat is jouw grootste kleine kantje?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

7 reacties op “Opgebiecht: mijn kleine kantjes

  1. Haha sommige puntjes zijn best wel herkenbaar! Ik kan ook heel slecht gezind zijn, wanneer ik moe ben. Dan moeten iedereen op een afstandje van me vandaan blijven

  2. Heel herkenbaar! Als ik moe ben, kan ik ook echt ontzettend grumpy zijn (vooral ’s morgens, hallo ochtendhumeur :D) en ik ben ook een vreselijke sloddervos en kom heel vaak te laat.

  3. Dit is wel heel eerlijk over jezelf, goedzo! Ik ben ook een echte doordrijver, als ik iets in mijn hoofd heb moet het vaak ook precies zo. En ik ben een sloddervos, maar nu ik een eigen huisje heb probeer ik het netjes te houden. Het lukt nog redelijk!
    Lees het vorige artikel van Swaen: Lucky me!My Profile