Plog: Kruidvat, Action, zwemmen met honden en gat in mijn autoband

Fotodagboeken, Persoonlijk

zwemmen met de honden

Na mijn plog van vorige week heb ik het weer helemaal te pakken! Vorige week vrijdag had ik weer een onverwacht leuk dagje dus besloot ik foto’s te maken zodat jullie mee kunnen kijken! Ik ging onder andere mijn nieuwe identiteitskaart halen, naar de Kruidvat, Colruyt en Action, ontdekte dat mijn autoband volledig plat was, zwom met de honden in de zwemvijver en leerde zelf het gat in mijn autoband repareren!

identiteitskaart

In de voormiddag ging ik naar het gemeentehuis om mijn nieuwe identiteitskaart af te halen. Ik moest een nieuwe aanvragen omdat ik volgende week naar Turkije ga en dan moet je identiteitskaart tot 6 maanden na terugkomst geldig zijn. Wat vinden jullie van mijn nieuwe pasfoto? Al beter dan de vorige, maar ik vind dat ik er echt nooit echt mooi op sta haha! De nieuwe identiteitskaarten zijn nu trouwens 10 jaar geldig! Een voordeel is wel dat ik er dan over 10 jaar nog steeds jong uitzie op mijn identiteitskaart

kruidvat

Na het gemeentehuis besloot ik nog even langs te gaan bij Kruidvat. Wat ik allemaal gekocht heb krijg je morgen of overmorgen in een shoplog te zien! Daarna was het tijd om even boodschappen te gaan doen bij Colruyt, maar toen ik onderweg voor het rode licht stond deed een man teken dat mijn band plat was. Ik deed m’n raam naar beneden en hij zei dat mijn band er ver door zat… Oeps, helemaal niet gemerkt! Gelukkig is de Colruyt helemaal niet ver en kon ik het snel checken! Inderdaad, mijn band was bijna zo plat als een vijg! Ik belde tijdens het winkelen mijn papa op en hij zei dat ik hem best alleen kon oppompen aan het benzinestation aan de Colruyt… Gelukkig waren er net twee mannen van het benzinestation die me hielpen! Zij ontdekten ook dat er een dikke spijker in mijn band zat, had ik dus zelf helemaal niet door haha! Ik belde m’n papa weer en hij zei dat ik ermee naar hem mocht rijden en hij me zou leren hoe ik het moest maken… Oké dan!

Onderweg naar mijn papa thuis even langs bij de Action! Ook deze aankoopjes krijgen jullie nog in de shoplog te zien

zwemmen met de honden

Toen ik aankwam bij mijn papa was enkel zijn vriendin thuis met de drie honden. Het was heerlijk weer dus we lunchten samen in de tuin en nadien doken we in de nieuwe zwemvijver met de honden! Hoewel ja, doken… Ik vond het maar koud dus deed het heel voorzichtig aan Uiteindelijk ben ik er toch helemaal in geweest en de tweede keer ben ik er (na lang treuzelen) zelfs in één keer in gesprongen, woehoe!

milkshake pizza

Nadien dronken we een lekkere milkshake en gingen we even naar de Delhaize om pizza’s te halen voor het avondeten.

watermeloen pizza

We brachten ook een lekkere watermeloen mee, mmm! Dan nog even chillen in de hangmat en dan tijd voor een lekkere pizza, jummy!

banden repareren

Mooi liedjes duren helaas niet lang… Tijd om te werken! Mijn papa leerde me m’n autobanden op te pompen én zelfs het gat in mijn band te repareren! Ik vond het eigenlijk wel leuk, ik leer graag bij en vind het wel stoer dat ik dit nu zelf kan! Eerst moest ik de spijker eruit trekken met een tang, en dan moest ik het gat snel dichten met een glibberig dingetje, net een wormpje! Ik moest al mijn kracht gebruiken om het erin te duwen, maar het lukte me helaas niet helemaal, ik moet nog wat meer spierballen kweken! Maar ik deed het toch al niet slecht! En dan ook nog even al mijn banden goed oppompen! Mijn papa gaf me ook nog een EHBO-kitje mee voor platte banden, dus als je ooit platte band hebt, je kan me altijd bellen, ik ben een echte pro Kunnen wij het maken?! Nou en of!!

Kan jij zelf je autobanden repareren?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

11 reacties op “Plog: Kruidvat, Action, zwemmen met honden en gat in mijn autoband

    1. Haha, mijn papa is een goeie leraar Ik moest het doen tot ik het kon! Maar het valt best mee eigenlijk hoor! En leuk om te horen dat je plogs leuk vindt, ik probeer het wat vaker te doen dan