Project Positief Tag

Persoonlijk, TAGS

whatmakesyouhappy_WEB_1024x1024

Onlangs zag ik op de blog van Dagmar een tag verschijnen over haar ‘Project Positief’, een project waarmee ze anderen wil besmetten met positiviteit. De tag bestaat uit een heleboel positieve vragen over onder andere geluk, trots, lachen en dromen. En aangezien Dagmar er met haar Project Positief van uit gaat dat geluk zich vermenigvuldigt als je het deelt, besloot ik de vragen ook in te vullen. Hopelijk vermenigvuldigt het geluk zich op die manier tot bij jullie!

♧ Wat is je favoriete quote en waarom?
Ik hou wel van mooie quotes, ze kunnen me soms aan belangrijke dingen herinneren of me het gevoel geven dat ik niet de enige ben. Mijn favoriete quote is momenteel ‘Do more of what makes you happy’. Dit komt omdat ik vaak dingen wilde doen voor anderen of omdat ik bang was dat anderen me anders niet meer leuk zouden vinden, en ik werd daar soms heel ongelukkig van. Mijn vriend heeft me altijd gezegd dat ik moest doen wat ik zélf graag doe, en stilaan lukt me dat steeds beter. Omgekeerd is het ook zo dat ik sommige dingen niet goed durfde doen omdat ik bang was voor wat anderen ervan zouden denken, zoals bloggen bijvoorbeeld. En ik ben nu zo blij dat ik gewoon gekozen heb voor wat ik zelf graag doe. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog steeds wel wat bang ben voor de reacties van anderen en in mijn omgeving nog steeds wat ‘beschaamd’ ben over mijn blog, maar het feit dat ik er gewoon mee doorga betekent al veel voor mij. Hopelijk komt er ooit een dag dat ik gewoon trots kan zijn op mijn blog en daar ook voor uit kan komen in mijn omgeving.

♧ Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!
Een boek schrijven. Als kind was ik vaak bezig met het schrijven van fictieve verhalen en ik deed het heel erg graag. In de lagere school schreef ik heel korte verhaaltjes, maar in het eerste en tweede middelbaar heb ik een verhaal van pagina’s lang geschreven. Ik schreef dat toen echt nog met pen en papier! Later begon ik aan een ander verhaal op de computer, maar uiteindelijk maakte ik het nooit af. Als ik daaraan terugdenk vond ik het echt heel erg fijn om te doen en vind ik van mezelf dat ik dat best goed deed. Nu is het denk ik al bijna 10 jaar geleden dat ik nog verhalen geschreven heb, maar toch blijft het een droom van mij om ooit mijn eigen boek uit te geven. Dat kan een fictieverhaal zijn, maar dat zou ook iets te maken kunnen hebben met mijn werk als psychologe.
En ergens is het ook wel een droom dat mijn blog gaat groeien en dat ik volgend jaar van het bloggen halftijds mijn werk zou kunnen maken, gecombineerd met mijn werk als psychologe. Want ik merk nu op mijn stage dat ik het werk als psychologe ook heel erg fijn vind en dat zou ik echt niet willen missen. De combinatie van beiden zou ik fantastisch vinden!

♧ Wat betekent geluk voor jou?
Geluk is voor mij gevoel. Het is een gevoel dat ik soms heel intens ervaar in kleine dingen, zoals wanneer ik bijvoorbeeld bij mijn vriend en bed lig en we lekker knuffelen en lachen en lieve dingen tegen elkaar zeggen. Of wanneer ik een dag lekker kan gaan shoppen en veel leuke dingen gekocht heb, dan kan ik me ook heel gelukkig voelen. Zo’n gevoel vanbinnen dat je geliefd bent of iets doet wat je graag doet en even geen zorgen hebt. Gewoon even kunnen genieten van het moment.

♧ Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
Mijn vriend. Hij is bijna altijd goed gezind, en dan is hij echt heel vrolijk, uitbundig en grappig. Als ik me even wat down voel kan hij me meestal wel opvrolijken door me het positieve te laten inzien en het allemaal wat te relativeren, of door me gewoon aan het lachen te brengen en er voor me te zijn.

♧ Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?
Goh, nergens voor eigenlijk. Ik slaap echt graag en heb ook veel slaap nodig. Als ik moe ben word ik heel grumpy, dat heeft m’n vriend al heel vaak mogen ondervinden, haha. Dus me ’s nachts wakker maken is niet zo’n goed idee! De leuke dingen zal ik gewoon overdag wel doen. Maar als het nu is om op vakantie te vertrekken ofzo, dan mag je me uitzonderlijk wel eens wakker maken, haha!

♧ Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
Ik denk tijdens het invullen van ‘the boyfriend tag’ met mijn vriend. Zijn antwoorden waren af en toe zo grappig! Toen hij op de naam van mijn favoriete merk choco probeerde te komen kon ik echt niet meer stoppen met lachen! “Kwati?” Haha! Hij zei het zo schattig en bleef het maar herhalen! En vorig weekend heb ik ook echt een enorme lachbui gehad in bed met mijn vriend! We waren elkaar aan het plagen en elkaar ‘pijn’ aan het doen en hij moest zo dringend naar toilet, maar ik stopte maar niet en hij moest ook zo hard lachen, maar tegelijk was hij ook lastig want hij moest echt zo dringend naar het toilet… Gelukkig heeft hij niet in bed geplast, haha!

♧ Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Goh, ik ben niet zo snel trots op mezelf vrees ik. Ik zit ondertussen in het vijfde en laatste jaar van mijn studie en ben de vorige vier jaren zonder herexamens (oké, met uitzondering van eentje, maar dat was een keuzevak en ik wilde het mezelf weer moeilijk maken…) en met mooie cijfers doorgekomen. Ik weet dat dat iets is waar ik best fier op mag zijn, maar eigenlijk ben ik dat niet echt. Ik vind het maar ‘normaal’ voor mij. Verder ben ik best wel ‘trots’ dat ik bijna vier jaar samen ben met mijn vriend. En op mijn blog ben ik ook best wel een beetje trots. Ik heb al veel geleerd door het gewoon te doen en ik ben best trots op mezelf dat ik het allemaal zelf heb uitgezocht en hier al geraakt ben. Natuurlijk is er ook nog heel veel dat ik kan verbeteren en bijleren.

♧ Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Probeer ik het leven gewoon jezelf te zijn en te doen wat je zelf graag doet en waar je gelukkig van wordt. Maakt iets of iemand je niet gelukkig, stop er dan mee! Het leven is te kort om dingen te blijven doen of bij mensen te blijven die je niet gelukkig maken. Soms moet je keuzes voor jezelf durven maken. En ik denk dat je anderen pas gelukkig kan maken als je zelf ook gelukkig bent, dus het is zeker niet fout om jezelf af en toe op de eerste plaats te zetten.

Delen jullie de positiviteit door de tag ook in te vullen? Zelf zou ik graag Vanessa, Anouk, Pauline 1 en Pauline 2 taggen.

Wat is jullie grootste droom?

liefs Kim

Wil je graag op de hoogte blijven van mijn laatste artikels en filmpjes? Volg me dan op Bloglovin’!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

4 reacties op “Project Positief Tag