TAG: Jeugdsentiment

Persoonlijk, TAGS

Op teskuh.nl kwam ik een nieuwe tag tegen met allerlei vragen over je kindertijd, van je favoriete TV-programma tot je lievelingssnack. Ik moet zeggen dat het lezen van de tag van Teske me echt nostalgie naar mijn kindertijd bezorgde waardoor ik superveel zin kreeg om hem zelf ook in te vullen! Wel heb ik de vragen soms een klein beetje aangepast. Ik vind het zo leuk om eens terug te denken aan die onbezorgde kindertijd. Thuiskomen van school en heel de avond voor de televisie zitten naar Ketnet kijken of met je barbies spelen en je nergens zorgen over hoeven te maken! Wat een heerlijke tijd was dat!

♥ Favoriete kinderfilm

Blinker en het Bagbag-juweel! Ik had de film op video en heb er heel vaak naar gekeken! Het verhaal gaat over een juweel dat een bende boeven wil stelen (als ik het me goed herinner), maar Blinker en zijn vrienden vinden het in de grafkelder van de barones! Het was zo spannend en soms ook heel eng!

Dankzij deze tag ontdekte in trouwens dat je de film volledig kan zien op YouTube, hoe zalig is dat! Als ik eens tijd heb ga ik hem zeker nog eens bekijken!

♥ Favoriete televisieserie

Ik herinner me nog dat ik thuiskwam en vaak heel de avond voor de tv zat naar Ketnet te kijken. Mijn lievelingsprogramma’s waren overduidelijk Peperbollen, Spring en W817!

Peperbollen: een super spannende reeks over een groepje kinderen die allerlei boeven ontmantelden en mysteries oplosten. En natuurlijk de liefde tussen Fiebe & Natasha ♥!

Spring: een serie over tienermeisjes in een dansschool en tienerjongens in een bandje, inclusief een heleboel tienerdrama en liefdesperikelen!

W817 (“Wacht eens even”): een grappige serie over studenten die samen op ‘kot’ zitten in een groot huis en die allerlei hilarische dingen meemaken. Deze serie wordt nu nog steeds uitgezonden en mijn broertje van 7 kijkt er vaak naar. Als ik soms eens met hem meekijk vind ik het nog steeds leuk om te zien en besef ik dat ik veel grapjes eigenlijk nu pas begrijp en dat deze helemaal niet voor kinderen bestemd zijn!

♥ Favoriete boek

Ik las niet zo graag, maar “Emma en de onzichtbare erfenis” van Rosa Bromet heb ik toch meerdere keren gelezen. Of ik ben er toch meerdere keren in begonnen. Het verhaal gaat over Emma die sinds de dood van haar oma een ‘gave’ heeft, ze kan namelijk alles zien: van de antwoorden op haar toetsen tot de winnende cijfers van de Lotto. Ik weet niet meer goed hoe het verhaal juist ging, maar ik weet wel dat ik het graag las! En ook ‘Blinker en de bende van Bork’ van Marc De Bel vond ik een goed boek!

♥ Favoriete muziekgroep

Sowieso K3! Ik was echt een supergrote fan! Ik had allerlei cd’s en posters en ging heel vaak naar hun optredens en musicals kijken! Ook de M-kids vond ik wel heel leuk. En natuurlijk ook Spring!

Voor de fans van Spring: hier kan je al hun liedjes beluisteren!

♥ Favoriete nummer

Toen ik echt heel klein was luisterde ik in de auto altijd cassetjes van Samson & Gert! En één van mijn lievelingsliedjes was ‘Big big girl in a big big world’ van Emilia. Ik zong het als klein meisje voortdurend mee met de radio, ook al leek de tekst er helemaal niet op!

En natuurlijk ook heel veel liedjes van K3, de M-kids en Spring!

♥ Favoriete snoep/snack

Ik kon vroeger wel elke dag een reep witte chocolade van het merk Galaxy eten! En dat deed ik dan ook vaak ’s avonds toen ik thuiskwam! Met een halve liter flesje Fanta erbij! Zo slecht, haha!

♥ Favoriete reclamespot

Mijn favoriete reclamespot was er één van de Jacky chocolademousse van Nestle. Ik vond deze zo leuk en grappig! Jammer genoeg kon ik enkel de Franse versie vinden Maar zo krijgen jullie toch een beeld als jullie niet weten welke reclame ik bedoel. Een jongetje is alle chocomousse aan het opeten, maar plots hoort hij zijn mama binnenkomen en dan gooit hij snel het lepeltje in de viskom! In de Nederlandse versie zegt het jongetje dan: “Mama, Maurice heeft alle Jacky chocomousse opgegeten!”. Dat vond ik zo grappig haha! En ik geloof dat hij dan ook de dierenbescherming gaat bellen of zo haha!

♥ Favoriete speelgoed

Absoluut mijn Barbies! Ik heb er jaaaaaarenlang zo graag mee gespeeld! Ik had tientallen barbies, barbiekleertjes, huizen, auto’s, een speeltuin, zwembad,… Ik kon er urenlang op mijn eentje mee spelen!

Ik vond het geweldig om al deze herinneringen naar boven te halen! Ook zo grappig om te zien hoe slecht de kwaliteit van filmpjes en videoclips enzo toen nog was! Ik wil graag Vanessa taggen om deze tag in te vullen. Als jullie hem zelf ook graag willen overnemen, doe gerust, en laat het ook even weten in de reacties want ik ben heel benieuwd naar jullie jeugdsentiment!

Wat was jullie favoriete tv-serie en liedje? En waar speelden jullie het liefst mee? Waar hebben jullie echt nostalgie naar?

 

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

4 reacties op “TAG: Jeugdsentiment