Toch nog enkele ‘goede voornemens’ of doelen voor 2016 op een rijtje…

Lijstjes, Persoonlijk

mijn doelen voor 2016

Goede voornemens vind ik vaak nogal cliché en meestal doe ik er dan ook niet aan mee (dat rijmt, hihi!). Ik ben eigenlijk heel gelukkig zoals alles nu gaat in mijn leven en heb daarom ook niet echt behoefte om iets grondig te gaan veranderen. Wel staan me in 2016 enkele nieuwe dingen te wachten waarvan ik hoop dat ze goed zullen verlopen en waar ik extra mijn best voor wil doen in 2016. En verder zijn er natuurlijk ook wel wat kleinere dingetjes die ik wel graag zou willen veranderen, hoewel ik van sommige dingen eigenlijk al op voorhand weet dat het er waarschijnlijk niet van zal komen… Maar als het niet lukt, dan ga ik er van uit dat ik het eigenlijk niet hard genoeg wil om er echt mijn best voor doen… Maar ik heb ze toch maar even op een rijtje gezet, wie weet helpt dat wel Lees je mee?

1) Een goede praktijk uitbouwen als psychologe

Zoals ik jullie al eerder vertelde, start ik binnenkort mijn eigen praktijk als psychologe. Ik vind het heel erg spannend en ben benieuwd hoe het zal lopen. Het is niet makkelijk om uit het niets een cliënteel uit te bouwen en het is ook allemaal nieuw voor mij: helemaal op mezelf therapie geven, het zelfstandigenstatuut,… Ik hoop dus dat ik in 2016 een mooie praktijk kan uitbouwen waarin ik een aantal mensen weer op weg kan helpen en mezelf als psychologe kan ontwikkelen.

2) Gaan samenwonen

Ik schreef er een tijdje geleden ook al een artikel over: ik wil in 2016 gaan samenwonen met mijn vriend. Dit stond vorig jaar ook al op mijn lijstje, maar toen wist ik eigenlijk wel al dat het nipt zou worden in verband met het vinden van werk en dergelijke. Ondertussen heb ik werk gevonden en zou het financieel dus moeten lukken, alleen wil ik graag nog even sparen en kijken hoe het gaat lopen met mijn praktijk. Ik wil ook niet te veel ineens doen ik stap voor stap aan alles kan wennen en niet te veel hooi op mijn vork neem. Eens mijn praktijk goed loopt en ik daar wat aan gewoon ben, kunnen we starten met het volgende hoofdstuk. Ondanks dat er wel enkele dingen zijn die me wat afschrikken, kijk ik hier toch wel erg naar uit! Ik hoop dat we een mooi, gezellig appartementje vinden waar we ons helemaal thuis gaan voelen.

3) Minder kopen

Vorig jaar stond ‘minder kleding kopen’ al op mijn lijstje, maar dit jaar heb ik het nog wat uitgebreid. Hoewel ik geprobeerd heb me het afgelopen jaar wat bewuster te zijn van mijn koopgedrag, heb ik eigenlijk nog steeds te veel dingen gekocht… En niet alleen kleding, maar ook heel veel beauty- en interieurspulletjes en andere ‘brol’ die ik eigenlijk niet echt nodig heb. Dit jaar wil ik écht proberen om minder (onnodige dingen) te kopen, aangezien ik er veel geld aan uitgeef maar ook vooral omdat ik zóveel spullen heb dat ik het nooit allemaal opgeruimd krijg en dat zorgt voor chaos in mijn hoofd.

Dus ja, ik wil écht graag minder kopen, maar anderzijds ben ik op voorhand al een beetje bang dat het me niet gaat lukken… Dat is natuurlijk geen goede ingesteldheid om eraan te beginnen, maar ik zeg het al zo vaak en eigenlijk lukt het me nooit of houd ik het alleszins niet lang vol. Misschien omdat ik het dan toch niet hard genoeg wil? Het is namelijk zo dat ik ook wel blij word van dingen kopen… En het geld is ook niet écht een probleem, zeker nu ik werk (en nog niet samenwoon)… Maar anderzijds besef ik dat het geluksgevoel meestal maar van korte duur is, een paar dagen of weken later liggen die nieuwe spullen daar vaak ook maar gewoon en wil ik weer iets nieuws… Bovendien kan ik dat geld beter sparen om dan eens iets groters mee te kopen of een reis mee te maken of zo. En ook voor het samenwonen zullen die extra spaarcentjes goed van pas komen!

Dus als ik het zo afweeg, wil ik toch écht wel graag minder spullen kopen in 2016! Misschien is het een goed idee om hiervoor nog meer concrete doelen te gaan stellen zodat ik het ook effectief volhoud, of misschien kan ik er regelmatig over schrijven op mijn blog zodat ik er zelf ook bewust mee bezig ben en een beetje ‘sociale controle’ heb… Ik denk er nog even over na, maar ik ga dit jaar alleszins nog meer m’n best doen om dit doel te bereiken!

4) Wat meer tijd aan mijn uiterlijk besteden

En hiermee bedoel ik concreet:

– Wat op mijn voeding letten en wat vaker sporten met als doel wat slanker en strakker te worden.

– Mezelf wat vaker iets meer opmaken zodat ik er net wat stralender uitzie.

– Wat meer experimenteren met mijn haar in plaats van het altijd gewoon los te laten. En daarmee bedoel ik dan wat vaker iets leuks doen met staartjes, vlechtjes, krullen,… Gewoon wat meer afwisseling.

Maar ook bij dit voornemen vrees ik eigenlijk al een beetje op voorhand dat het er niet echt van zal komen… Ook weer omdat ik het wat dubbel vind: enerzijds wil ik er graag mooi uitzien, maar anderzijds vind ik het misschien niet belangrijk genoeg om er écht moeite voor te doen en mijn tijd aan te spenderen. Bovendien twijfel ik ook of ik me er wel goed bij zou voelen, of het wel nog Kim zou zijn… Want ik ben nu eenmaal een eenvoudig meisje met altijd hetzelfde loshangende kapsel en wat mascara op… En ik weet niet of ik me nog helemaal mezelf zou voelen als ik dat anders zou doen. Maar misschien ga ik me net nog beter voelen natuurlijk! We zien wel hoe het loopt

5) Groeien in het bloggen

Ook vorig jaar stonden er al enkele blogdoelen op mijn lijstje, en die heb ik eigenlijk bijna allemaal waargemaakt in 2015. Toch kan het altijd nog beter – dat vind ik zo fijn aan bloggen! – dus wil ik in 2016 mijn blog nog meer laten groeien! En daarmee bedoel ik qua cijfers, maar ook vooral qua inhoud en uiterlijk. Ik krijg sowieso al een nieuwe lay-out dit jaar, en verder wil ik ook graag verbeteren in het schrijven, fotograferen en opnemen van video’s. Ook wil ik proberen nog meer artikels te schrijven die echt volledig aansluiten bij wie ik ben en waar ik met mijn blog voor wil staan. En dan zullen de cijfertjes hopelijk vanzelf wel volgen

Ziezo, het zijn uiteindelijk ‘maar’ vijf dingen dus dat moet lukken, toch?! Ik ga alles proberen mezelf hier regelmatig aan te herinneren en we zien aan het einde van het jaar dan wel weer hoe het verlopen is.

Doe jij aan goede voornemens of vind je dat onzin of overbodig? 

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

14 reacties op “Toch nog enkele ‘goede voornemens’ of doelen voor 2016 op een rijtje…

  1. Ondanks dat ik ook niet echt meedoe aan goede doelen of voornemens, vind ik wel leuk om dit bij anderen te lezen! Mooie doelen heb je opgesteld en volgens mij ook wel haalbaar ik ben opzich niet zo’n grote uitgever, ik probeer nu volop te sparen voor later en een huisje in de nabije toekomst misschien helpt het je om jezelf een bepaald bedrag te geven per maand? Bv 50 euro en daar mag je dan iets ‘extra’ zoals kleren, make-up mee kopen?

  2. Ik vind dat je hele mooie doelen hebt uitgekozen om dit jaar aan te werken. Volgende keer je iets wil kopen dat je eigenlijk niet nodig hebt, moet je dat samenwonen maar voor ogen houden. Of eens op papier zetten wat samenwonen eigenlijk kost (denk: gas, elektriciteit, water, verzekeringen, maar ook: benzine, tv/internet, eten,….). Eens je dat ziet zal de koopdrang minder worden :p zo heb ik dat toch gedaan tijdens mijn zwangerschap. Ik kocht nog wel wat ‘overbodige’ dingen, maar al een heel pak minder. En nu is dat eigenlijk nog maar 5 à 10% van wat ik koop….
    Lees het vorige artikel van Bibiane: Tag: Mijn leven als mamaMy Profile

  3. Erg mooie doelen Kim! Wat stoer dat je een eigen praktijk gaat beginnen. Voor mezelf beginnen is namelijk een van mijn beste keuzes geweest. Een spannend, maar erg leuk avontuur. Het gaat je zeker lukken. Ik ben heel erg benieuwd naar hoe wat waar en wanneer jullie gaan samen wonen! Liefs
    Lees het vorige artikel van Desiree: De reizen die ik maakte in 2015My Profile

  4. Ah mooie lijst kim! Je zou even kunnen kijken naar je totale uitgaven aan onnodige spullen afgelopen jaar. Neem daarvan bijv. 80% en zo bespaar je dan alweer 20% van je uitgaves
    Lees het vorige artikel van Sophie: Mijn 2016!My Profile