Veertien Vragen op Vrijdag #1

Persoonlijk, TAGS

vragen op vrijdag

Ik vertelde jullie vorige week al dat ik een leuke rubriek had gezien op de blog van Renske, waar ze elke week 14 vragen beantwoordt uit het boekje ‘1000 vragen aan jezelf’. Ik vond het telkens zo’n leuke vragen, dat ik haar vroeg of ik ze mocht overnemen op mijn blog. En ze was zo lief om toe te stemmen! Vanaf nu kan je dus enkele weken lang op vrijdag mijn antwoorden op veertien diverse vragen verwachten. Ik hoop dat jullie het fijn vinden om mij op die manier wat beter te leren kennen, en wie weet leer ik mezelf zo ook weer wat beter kennen, want ik denk dat er toch een paar vragen tussen zitten waar ik eens goed over na zal moeten denken Lees je mee met de eerste 14 vragen?

1. Met wie kun je het beste opschieten?

Hmm, met mijn vriend. Hem zie ik het vaakst (buiten mijn gezin dan), we doen veel dingen samen en ik vertel hem (bijna) alles als eerste en soms ook als enige. Bovendien lachen we veel samen en voelen we elkaar heel goed aan. Verder heb ik enkele jaren geleden ook een nieuwe vriendin leren kennen, en met haar heb ik ook een hele goede klik omdat we vaak op dezelfde manier denken. Dat is wel fijn!

2. Waar besteed je veel tijd aan?

Dat is wel duidelijk: mijn blog! Sommige mensen vinden het misschien vreemd dat ik daar zoveel tijd in steek – en eerlijk gezegd vraag ik me zelf heel soms ook wel eens af of ik mijn tijd niet beter ergens anders aan zou spenderen – maar ik doe het gewoon heel erg graag. Ik ben er in het weekend vaak mee bezig en ook op weekavonden zit ik vaak nog wat artikelen af te werken. Ik vind het ook niet erg om hier veel tijd in te steken, omdat ik het zo graag doe en er echt mijn passie in kwijt kan. Soms heb ik er ook even geen zin in, en dan doe ik ook gewoon even niets. Gelukkig duurt dat nooit lang!

3. Om welke grappen kun je heel hard lachen?

Eigenlijk lach ik niet zo snel om grappen. Ik lach sneller om situaties of versprekingen of zo, dan om echte grappen. Hoewel mijn vriend vaak wel rake opmerkingen/grappen kan maken, en daar kan ik soms wel eens hard om lachen. Maar ik ben vooral iemand die vanbinnen lacht. Klinkt dat raar? Als iemand bijvoorbeeld een mop vertelt of er gebeurt iets grappigs, dan hoor ik veel mensen echt hardop lachen, maar ik lach dan meer vanbinnen en op mijn gelaat zie je dan alleen een glimlach, haha. Ik denk soms dat mensen dan denken dat ik een zuurpruim ben en het niet grappig vind en toch maar een geforceerde lach laat zien, maar dat is niet zo. Ik lach gewoon niet zo snel heel uitbundig. Maar ik lach wel best veel, gewoon zo’n vriendelijke lach, dat is ook al iets toch?

4. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

Wat een moeilijke vraag… Oh ja, mijn eigen praktijk opgestart natuurlijk! Best wel een spannende stap – zowel de praktische kant als het volledig op mijn eentje werken als psycholoog is nieuw voor me – maar ik vind het ontzettend leuk om mee bezig te zijn! Het is een uitdaging, maar het is ook iets van mij, iets waar ik mijn eigen draai aan kan geven en mijn eigen hart en ziel in kan stoppen. Daar hou ik wel van!

5. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?

Helaas wel. Dat is iets wat ik soms best vervelend vind. Ik huil heel snel – bijvoorbeeld bij een film of serie maar ook als ik me verdrietig voel – en dan kan ik het ook niet tegenhouden als er andere mensen bij zijn, zelfs al ken ik hen niet eens goed. Ik heb bijvoorbeeld al op mijn stage en werk gehuild, en dat vind ik soms wel vervelend. Hoewel daar eigenlijk niets mis mee is… Ik zeg dan wel altijd tegen de mensen: ‘Je moet daar niet op letten hoor, zo erg is het ook weer niet, ik huil gewoon snel.’, omdat ik niet wil dat mensen denken dat het erger is dan het is.

6. Waar bestaat je ontbijt uit?

Twee witte (liefst lekker verse) boterhammen met choco en een glas melk (of twee). Niet zo gezond, maar wel heel lekker! Ik kan hier soms de avond voordien echt al naar uitkijken, haha! Ik heb ook echt honger ’s ochtends en ontbijt elke dag!

7. Wie heb je voor het laatst een kus gegeven?

Mijn vriend. Verder geef ik eigenlijk niet zo snel kussen, niet aan mijn eigen gezin en niet aan vriendinnen. Wel aan mijn oma en opa of andere familie, omdat ik hen niet zo heel vaak zie. Dat is een gewoonte, maar thuis doen we dat eigenlijk bijna nooit. Ik had ooit wel een stiefmoeder die wou dat ik haar elke keer als ik haar weer zag of weer afscheid van haar nam (meerdere keren per dag dus) een kus gaf, dat vond ik zo vervelend. Het zat helemaal niet in mij en ik deed het zelfs niet met mijn eigen moeder, waarom zou ik het dan met haar doen. Maar ik deed het toch maar, omdat ze anders kwaad was.

8. Waarin lijk je op je moeder?

Blijkbaar lijk ik uiterlijk heel erg op haar, want dat heb zeker al 1000 keer mogen horen! Zelf zie ik dat niet zo, maar het zal wel zo zijn als zoveel mensen het zeggen. Ik vind het ook niet erg hoor, mijn mama mag er zeker zijn! Ik hoop dat ik er ook nog zo goed uitzie als ik haar leeftijd heb En ik denk dat ik qua karakter ook wel meer van mijn mama heb dan dat ik besef… Het enerzijds heel zorgzaam en warm willen zijn, maar het anderzijds niet helemaal in zich hebben en eerder wat afstandelijker zijn bijvoorbeeld.

9. Wat doe je ’s ochtends als eerste?

In de week: denken ‘Oh nee, moet ik nu al opstaan?!’. Vervolgens draai ik me nog even om en kijk ik nog heel eventjes op mijn iPhone om wat wakker te worden, maar niet te lang want ik heb heel weinig tijd ’s ochtends omdat ik zo lang mogelijk wil slapen. Als ik uit bed ga is het eerste wat ik meestal doe naar de WC gaan en me aankleden. Douchen doe ik meestal ’s avonds. In het weekend kan ik er van genieten om lekker wat langer in bed te blijven liggen. Dan lees ik nog wat blogjes, kijk ik wat YouTube-filmpjes en check ik mijn social media kanalen op mijn telefoon, of kijk ik een serie samen met mijn vriend. Heerlijk om niet meteen te moeten opstaan en te haasten!

10. Ben je een goede voorlezer?

Best wel. Ik vind het ook wel fijn om voor te lezen. Ik kijk er al naar uit om dat te doen als ik ooit een kindje heb, ik vind dat wel een mooi ritueeltje voor het slapengaan en ik denk dat het echt helpt om kinderen rustig te maken.

11. Tot welke leeftijd geloofde je in Sinterklaas?

Tot het tweede leerjaar, dus ik was zeven denk ik. Eén van mijn beste vriendinnen vertelde het me op een avond in de naschoolse opvang, dat weet ik nog goed. Ze vertelde dat zij en een vriendin hun ouders hadden horen praten over cadeautjes kopen voor Sinterklaas, en dat hun ouders uiteindelijk hadden toegegeven dat de Sint niet bestaat en dat zij de pakjes zelf kopen en klaarleggen. Ze vroeg me om het tegen niemand door te vertellen want de andere kinderen moesten er nog in blijven geloven, maar ik was eigenlijk een beetje teleurgesteld dat ze het mij wel had verteld. ’s Avonds moest ik het natuurlijk checken en vroeg ik het aan mijn mama. Ze ontkende het eerst een tijdje, maar omdat ik maar vragen bleef stellen gaf ze uiteindelijk toe. Ik was toen best een beetje boos en teleurgesteld en had misschien liever gehad dat ze het nog even was blijven ontkennen. Het was toch zo magisch, en dan wordt dat zo ineens doorbroken en besef je dat je ouders je eigenlijk jarenlang voorgelogen hebben!

12. Wat wil je nog graag kopen?

Goh, ik denk dat ik wel alles heb wat ik nodig heb. Ik wil net wat minder kopen! Tot voor kort wilde ik een nieuwe computer, maar die heb ik dus nu… In de toekomst wil ik misschien ook wel nog eens een nieuwe laptop kopen (een MacBook dan), maar ik heb nu pas een grote investering gedaan dus dat moet wel nog een tijdje wachten!

13. Welke karaktereigenschap zou je graag willen hebben?

Ik zou willen dat ik niet zo over alles twijfelde, dat ik gewoon snel kon beslissen zonder daar over te piekeren en achteraf spijt van te hebben. En verder zou ik misschien ook wat warmer willen zijn, sneller lieve dingen kunnen zeggen en knuffels geven aan mensen om wie ik geef. Ik kan dat wel met mijn vriend, maar moeilijker met mijn familie of vriendinnen.

14. Wat is je favoriete tv-programma?

Hmmm… ‘Thuis’, haha! Verder kijk ik ook graag interieurprogramma’s zoals ‘Grootse Plannen’ en ‘De Huisdokter’. En met van die ‘reality’ programma’s kan ik me ook altijd wel vermaken. Zo keek ik bijvoorbeeld graag ‘Astrid in Wonderland’, ‘De Pfaffs’ en nu ‘Wij zijn K3: de droom gaat verder’, haha! Dat is pure ontspanning, even niet nadenken! Ik vind het trouwens ook altijd leuk om de mensen in die programma’s zo wat ‘te leren kennen’, te zien hoe hun karakter is enzo… Tja, ik ben een psycholoog voor iets zeker!

Welke karaktereigenschap zou jij graag willen hebben?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

8 reacties op “Veertien Vragen op Vrijdag #1

  1. Leuk om je weer wat beter te leren kennen! En door het lezen van je artikel heb ik zin gekregen in een boterham met choco haha. Thuis is ook één van mijn favoriete series

  2. Haha ik kus ook echt niet graag! Zal dat nooit uit m’n eigen doen bij vrienden of familie ofzo.. En mijn schoonmoeder (die ik niet zo graag heb), kust mij elke keer als ik kom en ga! Vreselijk. Maarja, ondergaan zeker :p

    1. Haha, blij dat ik niet de enige ben! Tegen je schoonmoeder ingaan is nooit een goed idee, ondergaan dus Ik geef mijn schoonouders trouwens ook nooit een kus, terwijl mijn vriend dat wel bij mijn ouders doet… Soms voel ik me dan wat afstandelijk of zo, maar ja, ik ga het ook niet doen als ik me er voor moet ‘forceren’.