Veertien Vragen op Vrijdag #2

Persoonlijk, TAGS

vragen op vrijdag

 

Vorige week startte ik met de rubriek ‘Veertien Vragen op Vrijdag’. Een rubriek waarin ik – zoals de naam al verraadt – 14 persoonlijke vragen beantwoord. Ik heb dit idee gestolen van Renske, maar het mocht wel van haar hoor! Vandaag heb ik weer 14 gevarieerde vragen en antwoorden voor jullie in petto. Lees je mee?

15. Wanneer ben je voor het laatst in een pretpark geweest?

Hmm, dat was vorig jaar in mei, toen ging ik voor het eerst samen met mijn vriend naar een pretpark. We zijn toen naar Walibi geweest en ik heb toen ook gevolgd. Het was leuk om eens met z’n tweeën te doen, maar eerlijk gezegd vind ik er niet meer zoveel aan als vroeger. We moesten vaak langer dan een uur aanschuiven voor een attractie die dan twee minuutjes duurt, en waarna ik me vaak wat misselijk voelde. Gelukkig had ik dan weer een uur om te bekomen tijdens het aanschuiven in de volgende rij, haha! Als we nog eens gaan zou ik wat vaker kiezen voor rustigere attracties en attracties waar we niet zo lang voor moeten aanschuiven.

16. Hoe oud hoop je te worden?

Goh, dat hangt er van af hoe gezond en gelukkig ik me voel denk ik. Als ik ziek ben en veel pijn heb, of veel mensen in mijn omgeving verloren heb en eenzaam of ongelukkig ben, dan hoeft het voor mij niet meer. Als ik me wel nog goed voel, dan wil ik gerust wel 100 jaar worden!

17. Aan welke vakantie denk je met weemoed terug?

Goh, aan elke vakantie wel! Vooral aan de vakanties samen met mijn vriend natuurlijk. We gaan pas sinds twee jaar samen op vakantie en hebben twee hele fijne vakanties gehad in Turkije. Tijdens onze laatste vakantie hebben we ook gevolgd, die vlogs kan je hier bekijken. En ook aan onze citytrip van Barcelona van afgelopen september denk ik met weemoed terug. Wat een mooie stad en heerlijk weer nog vlak voordat de herfst en winter begonnen. Ook hier hebben we trouwens gevlogd!

18. Hoe voelt liefdesverdriet voor jou?

Verschrikkelijk, haha! Ik heb het helaas meerdere keren meegemaakt als tiener en het voelde echt letterlijk alsof mijn hart pijn deed. Zeker op dagen dat ik normaal gezien met mijn toenmalige vriendjes afsprak, voelde ik echt een soort van leegte en was ik heel verdrietig, dat herinner ik me nog goed. Ik huilde veel en vond gelukkig wat troost bij mijn schildpad, haha! En ook mijn mama was toen altijd heel bezorgd om me en lief voor me.

19. Had je liever anders willen heten?

Eigenlijk wel ja. Ik vind Kim niet zo’n mooie naam, zeker niet in combinatie met mijn achternaam ‘De Ridder’. Ik vind het nogal mannelijk klinken. Zo kort en niet sierlijk, vrolijk of schattig. Al weet ik niet precies hoe ik dan wel had willen heten… Manon vind ik wel een leuke naam die nu spontaan in me opkomt, haha. En mijn mama wilde me Lynn noemen, dat vind ik ook wel nog iets hebben. Beter dan Kim. Maar tja, ik ben nu al 23 jaar lang Kim, dus het is raar om me voor te stellen dat ik anders had genoemd!

20. Waarin heb je aan jezelf getwijfeld?

Goh, ik twijfel wel vaker aan mezelf. Wie niet? Soms kan ik heel zelfzeker zijn en in mezelf geloven, maar soms kan ik ook heel erg aan mezelf twijfelen.

21. Maakt het veel uit wat anderen van je zeggen?

Hmm, niet echt meer. Vroeger veel meer, maar ik werd daar zo ongelukkig van dat ik een paar jaar geleden geleerd heb voor mezelf te kiezen. Ik doe nu gewoon wat ik zelf leuk vind en wat mij gelukkig maakt. Natuurlijk ben ik soms wel nog bang voor de reactie van anderen, maar ik laat me er niet meer door tegenhouden.

22. Wat is je favoriete dagdeel?

Hmm… Dat hangt er van af welke dag het is en wat ik ga doen die dag, haha! Als ik moet werken is dat de avond, want dan ben ik lekker thuis. Maar op een vrije dag is dat denk ik eerder de namiddag of zo. Moeilijke vraag!

23. Kun je goed koken?

Hm, niet speciaal. Ik woon nog thuis en kook niet zo heel vaak, maar als ik eens iets kook ik het meestal wel lekker, gelukkig. Meestal maak ik dan iets met pasta. Ik doe het wel niet zo heel graag.

24. Op welk seizoen lijk je het meest?

Goh, wat een vraag! Hier heb ik even gespiekt bij Renske, en ik zou dan net als haar voor een combinatie van de lente en de winter gaan. Enerzijds zacht en vrolijk, maar anderzijds soms ook hard en pessimistisch. Ik kan heel zacht en lief zijn, maar ook heel hard en koud.

25. Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?

Goh, dat kan ik me eigenlijk niet herinneren. Maar ja, wat is helemaal niets doen? Je doet toch altijd wel iets? Ik zie een hele dag niets doen eigenlijk als een hele dag lekker lui in de zetel of in bed tv kijken, wat blogjes lezen,… Dat lijkt me wel eens fijn! Maar anderzijds kan ik er ook niet goed tegen, tegen een hele dag niets doen. Ik heb altijd zoveel plannen en to do’s in mijn hoofd, dat ik mezelf er niet goed bij zou voelen om een hele dag niets te doen. Hoewel ik dat misschien toch nog eens moet proberen binnenkort! Ik denk dat de laatste keer dat ik ‘helemaal niets’ deed dan wel op vakantie was. Natuurlijk doe je daar ook altijd wel iets, maar gewoon lekker relaxt aan het zwembad liggen, eens rondwandelen, gaan eten,… Zonder enige ‘verplichting’! Dat vind ik altijd wel heerlijk, maar thuis kan ik dat gewoon niet.

26. Was je een gelukkig kind?

Goh, globaal gezien wel denk ik. Maar toch heb ik ook wel moeilijke momenten meegemaakt en veel verdriet gehad. De scheiding van mijn ouders heeft mijn kindertijd zeker niet makkelijk gemaakt en ik heb dan ook vaak verdriet gehad omdat ik mijn mama miste, moest wennen aan nieuwe stiefgezinnen en weer afscheid moest nemen van mijn stiefgezinnen. Ook herinner ik me nog dat we in de lagere school vaak heel erge ruzies hadden onder vriendinnen. Er werd telkens iemand uitgesloten en dan was je plots helemaal alleen en pestten de anderen je, en daar had ik ook soms heel veel verdriet van. Maar al bij al was ik de meeste momenten wel een gelukkig kind hoor

27. Koop je vaak bloemen?

Nee, eigenlijk bijna nooit. Ik vind bloemen wel heel mooi, maar ik vind het zonde om er geld aan te geven omdat ze vaak nogal duur zijn en niet zo lang meegaan. Ik vind het wel fijn om eens bloemen te krijgen, maar dat gebeurt helaas ook niet zo vaak, haha! Misschien dat ik wel vaker eens bloemen koop als ik samenwoon met mijn vriend, voor in onze woonkamer. Ik zie het vaak op blogs voorbijkomen en vind dat altijd wel mooi en lekker fris!

28. Wat is je droom?

Hmmm… Ik ben niet zo van de grote dromen en ben best gelukkig met de kleine dingen, maar ergens is het tegenwoordig wel mijn droom om te kunnen leven van wat ik graag doe, als zelfstandige. Niet meer elke dag met tegenzin naar je werk moeten, vroeg opstaan, laat thuiskomen,… Gewoon doen wat je graag doet, waar en wanneer ik dat wil. Natuurlijk is dat ook niet altijd rozengeur en maneschijn, maar het lijkt me wel heel fijn. Voorlopig zie ik dat bijvoorbeeld als halftijds zelfstandig psychologe en halftijds blogger. Maar ik vrees dat het niet zo eenvoudig zal zijn om dit ooit waar te kunnen maken. Ik vrees dat het nooit zal lukken om op die manier financieel goed rond te komen. Maar goed, ik ben eigenlijk wel al met beiden bezig – ook al verdien ik er nog niet veel aan- , dus wie weet ooit!

Was jij een gelukkig kind?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

14 reacties op “Veertien Vragen op Vrijdag #2

  1. Dankjewel. Ja, ik heb het ook meerdere keren meegemaakt en ik vond het ook verschrikkelijk! Dat wil ik liever ook niet meer meemaken en inderdaad anderen besparen. Maar ik vrees dat heel veel mensen het ooit wel eens meemaken, en je leert er natuurlijk ook wel weer uit. Hoewel het ook wel veel kapot kan maken.
   Lees het vorige artikel van Kim: Veertien Vragen op Vrijdag #2My Profile

 1. Naar om te lezen wat je hebt meegemaakt in je kindertijd. Dat soort dingen zijn erg heftig! Gelukkig dat je alsnog wel kan zeggen dat je een gelukkig kind was toendertijd.
  Ik was ook wel een gelukkig kind hoor, alleen stond mijn faalangst en lichamelijk gedoe mij héél erg in de weg. De faalangst was heel heftig aanwezig en dat heeft er toen echt voor gezorgd dat het niet goed met me ging. Maar als ik terug denk dan dan ik, net als jij, vooral aan dat ik alsnog heel gelukkig was!
  Lees het vorige artikel van Sandra: 5x Leuke blogs om te volgen #10My Profile

 2. Hè, wat jammer om te lezen dat je toch wel een heftige kindertijd hebt meegemaakt. Ik vind het wel mooi om te lezen dat je al met al toch een gelukkig kind was. Gelukkig heb ik eigenlijk een goede en gelukkige kindertijd gehad. Was dat voor ieder kind maar vanzelfsprekend.
  Lees het vorige artikel van Renske: Ontmoet Kim | Leven met emetofobieMy Profile

  1. Inderdaad, hoewel het soms lijkt dat kinderen een zorgeloos leventje leiden is dat helaas niet altijd het geval Fijn dat jij wel een goede en gelukkige kindertijd hebt gehad. En ik ben blij dat ik nog zo jong was toen mijn ouders scheidden, daardoor heb ik veel dingen die ik nu weet toen niet bewust meegemaakt, gelukkig. Sommige dingen waren wel moeilijk, maar dat maakt me dan ook weer tot wie ik ben vandaag… Hoewel het natuurlijk niet alleen positieve dingen heeft meegebracht
   Lees het vorige artikel van Kim: Veertien Vragen op Vrijdag #2My Profile

 3. Ik vind je nieuwe rubriek zeer leuk om te lezen! Ik ben al eeuwen niet naar een pretpark geweest, maar het lang wachten aan de attracties is zo verschrikkelijk. Tijdens de week is de avond mijn favoriete dagdeel. Lekker lui op de bank naar thuis kijken haha

 4. Ik was een onzeker kind en had veel last van faalangst, waar ik dan ook voor in behandeling ben geweest. Omdat ik mezelf blokkeerde, terwijl ik de dingen eigenlijk wel kon. Gelukkig heeft dit goed geholpen, ik ben nog steeds onzeker maar gelukkig niet meer zo extreem als toen. En ik was ook wel een gelukkig, creatief en rustig kind Leuk om zo je antwoorden op verschillende vragen te lezen!
  Lees het vorige artikel van Anneleen: 8 Redenen waarom Sims 3 leuk isMy Profile