Veertien Vragen op Vrijdag #5

Persoonlijk, TAGS

vragen op vrijdag

Het is weer tijd voor de Veertien Vragen op Vrijdag! Lees je mee?

57. Welke films kijk je liever op de bank dan in de bioscoop?

Vooral weenfilms, haha. Nu is dat nogal ruim bij mij, want ik moet voor het minste huilen bij een film of serie, haha! Hoewel ik wel eens graag naar de bioscoop ga, vind ik het wel een beetje zonde van het geld waardoor ik het niet meer zo vaak doe. Dus dat is ook wel een reden waarom ik films liever op de bank kijk, veel goedkoper ;-) Films zoals ‘The Hunger Games’ zie ik dan wel graag in de bioscoop, omdat het grote scherm en het geluid daarbij toch wel een meerwaarde biedt.

58. Hoe mild ben jij in je oordeel?

Mensen die me kennen zullen volgens mij zeggen dat ik mijn mening nogal kan doordrukken. En dat is ook wel zo, maar de laatste jaren probeer ik daar echt op te letten en probeer ik voor iedereen zijn oordeel open te staan en zeker anderen niet zomaar te veroordelen, zeker als ik hen niet ken. Wat ik dan weer niet kan verdragen is als anderen sterk vasthouden aan hun mening en totaal niet naar de mijne willen luisteren of de mijne van de baan vegen. (Hoewel ik dat dus zelf misschien ook wel eens durf doen als ik ergens echt van overtuigd ben hoor, oeps.) Ik wil gerust openstaan voor de mening van anderen, maar dan moeten zij ook openstaan voor de mijne, haha.

59. Ben je een goede slaper?

Enorm! Ik val altijd meteen in slaap als ik me klaarleg om te gaan slapen en slaap meestal ook goed door. Soms vind ik het zelfs lastig dat ik zo goed slaap, want als mijn vriend bij me is durf ik al eens vroeg in slaap vallen terwijl we een serie of film kijken. Ik voel me dan altijd schuldig ten opzichte van hem omdat hij dan speciaal voor mij langskomt, en bovendien kijkt hij dan de serie verder waardoor ik de aflevering nadien dan weer moet inhalen, grrr… Heel vervelend! Maar eens ik in slaap aan het dommelen ben is er geen houden meer aan, ik mag nog alle moeite van de wereld doen, ik kan me niet meer wakker houden!

60. Wat is je laatste ontdekking?

Ontdekking? Goh, daar vraag je me iets! Dat is veel minder buikpijn heb als ik speltpasta eet in plaats van gewone? Misschien was het toeval, maar ik ga het zeker nog proberen!

61. Geloof je in leven na de dood?

Hmm, nog een moeilijke vraag… Ik weet het niet. Ik geloof wel dat er iets kan zijn, maar even goed is er niets. Ik schreef al eens een artikel over mijn ervaringen met het oproepen van geesten, en eerlijk gezegd vind ik dat nog steeds iets vreemds. Maar of er echt leven na de dood bestaat? Eigenlijk denk ik van niet, maar ik sluit het ook niet uit… Ik vrees dat we het nooit zullen weten.

62. Op wie ben je boos?

Momenteel op niemand. Gelukkig maar, want ik kan redelijk hard zijn als ik boos ben. Maar als ik boos ben, is dat meestal op mijn vriend, haha. Wie het dichtst bij jou staat kan je ook het snelste boos krijgen zeker?  Gelukkig gaat dat meestal wel snel weer over hoor

63. Gebruik je vaak het openbaar vervoer?

Ik ga elke dag (of ja, vier dagen per week) met de trein naar het werk. Gewoon omdat het met de auto bijna niet te doen is door de files. En bovendien is het een gewoonte van in mijn studententijd denk ik. Als ik nu ergens anders in Brussel zou werken, weet ik niet of ik met de trein zou gaan… Hoewel, ik ben al een aantal keer met de auto gegaan maar ik word echt gewoon gek van die files. In de trein kan je ondertussen tenminste nog iets doen. Blogjes lezen bijvoorbeeld Maar verder gebruik ik het openbaar vervoer eigenlijk praktisch nooit.

64. Wat heeft je het meest verdriet gedaan?

Goh, weer zo’n moeilijke vraag… Ik heb tijdens mijn tienerjaren heel veel verdriet gehad toen mijn vriendjes het uitmaakten. Dat verdriet herinner ik me ook echt nog redelijk goed, maar verder ben ik daar ondertussen gelukkig wel al lang overheen. Maar op dat moment vond ik dat echt verschrikkelijk en heb ik daar echt maanden verdriet van gehad.

65. Ben je geworden wat je vroeger wilde worden?

Eigenlijk wel ja. Ik weet nog dat ik in het zesde leerjaar (in de lagere school) al tegen de juf zei dat ik psycholoog wilde worden. Geen idee hoe ik toen wist wat dat was, maar goed, het is toch uitgekomen. Vreemd eigenlijk! Wel heb ik nadien ook nog regelmatig gewisseld met ‘journalist’, ik wilde ‘voor de boekskes werken’, en dat lijkt me nu nog steeds fijn. Maar dat kan altijd nog, ik heb stiekem wel al wat ideeën hieromtrent En ik heb natuurlijk mijn blog, wat ik ook heel fijn vind om te doen. Dus ja, mijn kinder- of tienerdromen zijn wel uitgekomen

66. Op welk nummer kun je lekker dansen?

Goh, ik ben eigenlijk niet zo van de muziek en het uitgaan en het dansen. Hoewel ik in een vrolijke bui wel eens aan dansje maak als er een leuke song opstaat, en ook bij het uitgaan durf ik wel eens lekker gek doen (anders vind ik er al helemaal niets aan, haha). Maar een echt nummer waarop ik lekker kan dansen kan ik niet meteen bedenken, liefst van al een meezinger en ook graag wat oudere liedjes uit mijn tienerjaren, iets van Rihanna of Beyoncé of zo.

67. Welke eigenschap waardeer je enorm in een geliefde?

Hmm, eerlijkheid vind ik wel een belangrijke eigenschap.

68. Wat is je grootste aankoop geweest?

Mijn iMac denk ik .

69. Geef je mensen tweede kansen?

Hangt er van af hoe hard iemand mij gekwetst heeft en waarmee. Hoewel ik het wel moeilijk zou vinden om iemand nadien weer volledig te vertrouwen denk ik, maar ik zou het wel proberen.

70. Heb je veel vrienden?

Doordat ik leiding geweest ben bij de jeugdbeweging heb ik best wel een grote groep vrienden, ja. Hoewel dat ook wel stilaan een beetje verwatert hoor… Ik vind het wel fijn hen af en toe nog eens te zien en dan is het altijd gezellig, maar ik hoef hen niet wekelijks te zien. Nu is dat de laatste tijd wel heel weinig, en dat vind ik wel jammer. Ik zou er weer eens wat meer in moeten investeren! Verder heb ik vier hele goede vriendinnen en hen zie ik wel vaker.

Ben jij geworden wat je vroeger wilde worden?

PS: Het is deze week een beetje stiller op mijn blog, dat komt omdat de griep mij te pakken heeft Hopelijk word ik snel beter en kan ik weer artikeltjes gaan typen!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

11 reacties op “Veertien Vragen op Vrijdag #5

 1. Leuk om te lezen! Ik val ook altijd snel in slaap, volgens mijn vriend. Hij ligt vaak nog een uur wakker en ik leg me neer en ben vertrokken. Ik heb dan ook wel veel slaap nodig en meestal ben ik tegen 22u echt moe. Heel veel beterschap, Kim! Het hangt weer in de lucht
  Lees het vorige artikel van Anneleen: 8 Redenen waarom Sims 3 leuk isMy Profile

 2. Dit vrijdag artikel is steeds zo leuk om te lezen Ik wou vroeger dokter of tandarts worden, haha. Die plannen zijn doorheen de jaren snel opgeborgen en dat vind ik eigenlijk niet jammer. Als ik zie wat mijn vriendje allemaal moet leren/kunnen in de geneeskunde.. het zou niets voor mij zijn! Veel beterschap x

 3. Wat tof dat je bent geworden wat je van jongs af aan wilde worden! Ik ben nog opweg haha. Wel mooi dat je eerlijkheid het belangrijkste vindt, daar ben ik het zelf ook mee eens. Vind dat echt een van de belangrijkste dingen in een relatie!
  Beterschap!!

  1. Dankjewel! Oh nee, dat lijkt me ook heel erg pijnlijk! Jij ook veel beterschap!
   Haha, wat grappig dat het bij jou omgekeerd is! Nu ja, het belangrijkste is natuurlijk dat je het nu graag doet!