Veertien Vragen op Vrijdag #6

Persoonlijk, TAGS

vragen op vrijdag

Het is weer tijd voor mijn eerlijke antwoorden op veertien persoonlijke, soms een beetje gekke vragen! Lees je mee?

71. Van welk woord krijg je de kriebels?

Oeh, dat is een moeilijke vraag… Er is zo niet meteen iets wat in me opkomt, maar ik weet dat m’n vriend soms wel van die Engelstalige woorden gebruikt waar ik wel een beetje de kriebels van krijg. Zoals ‘awkward’ of zo, maar dat valt nu nog wel mee. Of zo van die ‘stoere’ jongerenwoorden, zoals ‘putain fils’ en van die dingen, daar kan ik ook niet goed tegen, haha!

72. Ben je ooit op tv geweest?

Al een paar keer volgens mij, maar niet dat ik echt in de aandacht stond of zo, gewoon eerder op de achtergrond bij de opnames van ‘De slimste mens’ bijvoorbeeld, of als kind ooit eens in ‘Hart van Vlaanderen’ omdat we met de klas gaan eten waren in een bepaald restaurant. En ooit ook een keer op een kinderzender toen een vriendin en ik gefilmd werden met verborgen camera zonder dat we het door hadden. We waren toen aan zee en er stond zo’n paal met een brilletje eraan waar je in kon kijken op de dijk, dus wij natuurlijk nieuwsgierig wat er te zien was. Er bleek niet echt iets te zien, dus duwden we ons hoofd er nog eens extra goed tegen, maar nog steeds niets te zien… We vonden het wat vreemd, maar hadden niet echt door wat er de bedoeling van was. Nadien gingen we naar de WC in een restaurant en zagen we in de spiegel dat er zwart rond onze ogen was… We dachten dat onze mascara was uitgelopen van de warmte of zo… Pas veel later hadden we door dat het kwam door door die paal te kijken, haha! Verder ben ik wel al twee keer opgebeld om deel te nemen aan een programma – één keer aan een programma over angsten en één keer aan een talkshow waarin ze het gingen hebben over kinderen van gescheiden ouders – maar daar is uiteindelijk niets van in huis gekomen.

73. Wanneer was je voor het laatst zenuwachtig?

Ik ben best wel een zenuwpees dus ik ben wel vaak (onbewust) zenuwachtig, maar dat valt meestal wel nog goed mee. Wel ben ik nog elke keer wat zenuwachtig voordat ik een gesprek heb in mijn praktijk, zeker als er nieuwe mensen komen. Gelukkig gaat dat meestal wel voorbij van zodra de mensen binnen zijn! En ik moet zeggen dat het ook steeds minder wordt.

74. Wat maakt thuis voor jou thuis?

Ik denk vooral mijn eigen plekje hebben waar ik gewoon lekker tot rust kan komen, waar ik zelf kan bepalen wat ik doe, al mijn spulletjes heb, lekker kan bloggen, tv kan kijken, een badje kan nemen,… En natuurlijk ook wel het gezelschap van vertrouwde mensen. Nu zijn dat mijn mama, stiefpapa en broertje die er zijn als ik hen nodig heb, die het gezellig maken door eens iets (grappigs) te vertellen,… Hoewel ik nog liever bij m’n vriend zou wonen natuurlijk!

75. Waar haal je je nieuws vandaan?

Goh, eerlijk gezegd ben ik meestal echt totaal niet op de hoogte van het nieuws. Al die politieke toestanden daar begrijp ik meestal toch niet zoveel van, en al die miserie in andere landen wil ik liever ook niet zien. En het interesseert me ook gewoon niet zo, ik ben meer met mezelf (lekker egoïstisch!) en de mensen in mijn omgeving bezig. Maar als ik eens iets opvang, dan is dat meestal via een link die ik op Facebook zie verschijnen of zo… Daar klik ik dan soms wel eens op. Of omdat ik het van anderen hoor, of toevallig als het nieuws of de radio aanstaat, maar ik zal het nooit zelf met opzet aanzetten.

76. Wat is je favoriete sprookje?

Hmm, ik ben eigenlijk niet zo heel erg meer into sprookjes, maar als kind vond ik het wel leuk, vooral de films dan! Ik denk dat Assepoester wel mijn favoriet was, die film heb ik wel vaak gezien.

77. Wat is jouw humor?

Dat vind ik zo moeilijk uit te leggen! Ik ben niet iemand die echt de grapjas uithangt en echt moppen maakt of zo, maar toch vind ik dat ik best wel grappig kan zijn op mijn manier, en mijn vriend beaamt dat Ik ben meer van de situatiehumor. Ik ga dan bijvoorbeeld dingen overdrijven of zo, als mijn vriend iets zegt wat ik ‘niet leuk’ vind doe ik bijvoorbeeld alsof ik aan het huilen ben, en elke keer moeten we daar weer om lachen, haha! En ik kan ook wel gevatte opmerkingen maken of steken geven, mijn humor is vooral wat plagerig denk ik.

78. Hoe vaak sport je?

Eén keer per week (op dinsdagavond) ga ik normaal gezien naar de fitness dance, dat is een uur aan één stuk door dansen en ook wat buikspieroefeningen erbij. Het zijn redelijk eenvoudige maar wel zware choreografieën en de nadruk ligt dan ook op bewegen, het maakt niet zoveel uit of je de pasjes helemaal juist doet. Ik hou niet zo van sporten maar dit vind ik wel een hele leuke manier om te bewegen. Ik moet me er wel vaak heen slepen hoor, maar eens ik bezig ben vind ik het wel fijn en achteraf voel ik me goed. Het liefst zou ik nog een tweede avond in de week gaan sporten, maar nu ik werk en ’s avonds pas rond 18u thuis ben en ook nog een avond therapie geef, zie ik dat niet echt zitten… Misschien vind ik wat meer motivatie als het weer wat beter weer wordt.

79. Ben jij onvergetelijk?

Hmm, ik hoop van wel, of toch zeker voor de mensen om wie ik veel geef zoals mijn vriend, mijn familie en mijn beste vriendinnen. Het zou maar erg zijn als ze mij ooit helemaal zouden vergeten, nee? En natuurlijk zou het ook fijn zijn dat ik een goede indruk nalaat op andere mensen die me gekend hebben en dat zij me ook niet helemaal vergeten, maar dat kan ik niet zeggen natuurlijk

80. Welke twee dingen kun je niet missen?

Hmm, als het echt om spullen gaat: mijn telefoon en mijn Labello! Als ik zonder ergens naartoe vertrek voel ik me echt slecht, haha! Voor mijn telefoon zou ik zelfs terugkeren als ik lang weg blijf, en een hele dag zonder Labello vind ik ook heel vervelend want mijn lippen doen dan echt pijn. Verder zou ik mijn schildpad ook heel moeilijk kunnen missen (bloos bloos)… Maar daar zou ik wel nog wat langer zonder kunnen als het moet

81. Wat zou je doen als je vijf jaar in de gevangenis zat?

Oei, ik hoop dat dat nooit zal gebeuren! Maar oké, stel van wel, dan zou ik proberen mijn tijd maar nuttig te gebruiken denk ik… Een nieuwe studie beginnen (misschien journalistiek of een therapie-opleiding, al vrees ik dat dat niet echt mogelijk is vanuit de gevangenis) en een boek schrijven misschien? En bloggen natuurlijk, als dat toegelaten is tenminste…

82. Waar werd je vroeger blij van?

Van een reep witte Galak chocolade met een flesje Fanta, haha! Ik weet nog dat ik dat als kind bijna dagelijks at wanneer ik van school kwam, oeps! En nu zou me dat nog steeds heel blij maken hoor, alleen die Fanta misschien wel wat minder omdat ik daar buikpijn van krijg!

83. In welke outfit voel je je mooi?

Goh, ik denk dat ik me het beste voel in een redelijk eenvoudige, niet te opvallende maar toch vrouwelijke outfit. Een skinny jeans, een leuk bloesje en een simpel vest of blazertje erover, en enkellaarsjes met hakken. En waar je je goed in voelt, daar voel je je vaak ook het mooist in denk ik. Maar ik vind het ook wel eens fijn om een ‘sexy’ jurkje of rokje aan te doen, hoewel ik me in veel jurkjes en rokjes niet zo mooi voel.

84. Wat ligt er op je nachtkastje?

Mijn nachtkastje is eigenlijk mijn tv-kast, dus daar staat best veel op! Maar op het ‘nachtkastje-gedeelte’ staat mijn radiowekker, een doos met zakdoeken, en een potje vaseline voor mijn droge lippen (nee, dat is niet dubbelzinnig!). En nu ook nog een glas water van gisteren en een handcrème, die daar eigenlijk niet hoort te staan…

Wat zou jij doen als je vijf jaar in de gevangenis zat?

PS: Vinden jullie de Veertien Vragen op Vrijdag nog steeds leuk of begint het saai te worden? We hebben immers wel nog een heel aantal vragen te gaan, maar ik wilde toch even polsen of jullie het nog leuk vinden om te lezen.

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

5 reacties op “Veertien Vragen op Vrijdag #6

    1. Oke, ik ben blij dat te horen want vind het ook wel leuk om de vragen te beantwoorden Haha, nu ja, echt op tv geweest kan je het niet noemen hoor!

  1. Weer lekker afwisselende vragen! Haha, bloggen vanuit de gevangenis, dat zou een hit worden! Ik denk niet dat je daar (genoeg) internettoegang voor hebt. Zou wel een heel interessante blog worden.