Veertien Vragen op Vrijdag #9

Persoonlijk, TAGS

vragen op vrijdag

Het is weer vrijdag, en aangezien ik vorige week weer begonnen was met de Veertien Vragen op Vrijdag dacht ik dat het wel goed zou zijn als ik het nu weer aanhoud op vrijdag, voor zolang ik het leuk vind tenminste. Alleen vind ik het soms lastig als er niet zo veel andere artikelen online komen, bijvoorbeeld maar twee of drie per week (zoals afgelopen week), waarvan er één dan al de Veertien Vragen op Vrijdag is… Maar anderzijds heb ik de laatste tijd ook niet zo veel inspiratie, dus op deze manier komt er toch nog iets online Maar ik heb gisteren weer mijn best gedaan om enkele nieuwe artikelen voor jullie klaar te maken, dus die kunnen jullie binnenkort weer verwachten! Maar goed, zo’n vragenlijst als deze is toch altijd wel handig als aanvulling. Bovendien vind ik het altijd wel leuke vragen en zijn ze ook best persoonlijk, iets wat jullie graag lezen denk ik. Win-win dus, of lezen jullie de Veertien Vragen op Vrijdag toch niet zo graag? Laat het mij maar weten in de reacties! Hier gaan we weer!

113. Heb je losse eindjes in je leven?

Losse eindjes? Ik denk dat dit een typisch Nederlandse uitdrukking is, terwijl het in Vlaanderen volgens mij niet echt gebruikt wordt… Wij zeggen wel ‘de losse eindjes aan elkaar knopen’ wanneer iemand moeite heeft om financieel rond te komen, maar gewoon ‘losse eindjes’, daar heb ik nog niet van gehoord… Maar goed, ik zocht het even op en het betekent dus onafgemaakte zaken of onverwerkt verdriet of zo… Goh, ik denk niet echt dat ik dat heb. Natuurlijk heb ik altijd nog dingen op mijn to do lijst staan die ik nog eens zou moeten doen, of dingen waar ik aan begonnen ben die ik nog eens moet afwerken (een aantal blogconcepten bijvoorbeeld, of mijn kledingkast die ik deze ochtend beginnen opruimen ben en waar ik nu eigenlijk aan moet verderdoen ). Maar echt grote onafgewerkte zaken niet echt.

114. Waarom drink je (geen) alcohol?

Ik drink af en toe wel alcohol, maar eigenlijk zelden. Eén keer in de maand is al veel denk ik. Toen ik jonger was dronk ik het vaker, maar ik krijg er vaak buikpijn van omdat ik last heb van het prikkelbare darm syndroom en bovendien lust ik veel alcoholische dranken niet zo graag. Het enige wat ik graag drink zijn zoete cocktails of sangria of zo, dus in de zomer drink ik wel al eens vaker iets alcoholisch. Maar toch drink ik ook dat niet zo vaak, omdat ik niet zo vaak wegga en we het bijna nooit in huis hebben. Als ik eens iets ga drinken neem ik soms wel een cocktail, maar meestal blijft het bij eentje, omdat ik het al snel voel en dan word ik vaak moe en traag in mijn hoofd, wat ik niet zo’n fijn gevoel vind. Bovendien stoor ik me aan de sociale druk rond alcohol drinken. Ik vind het zeker oké als mensen het drinken omdat ze het lekker vinden, maar vaak is het zo dat je niet ‘sociaal’ of ‘cool’ bent als je geen alcohol drinkt, en dat vind ik echt belachelijk. Ik schreef hier trouwens al eens een uitgebreid artikel over!

115. Van welke spullen word je blij?

Vooral van nieuwe spullen! Ik ben best wel een beetje koopverslaafd en hou van nieuwe spullen. Eens ik ze een tijdje heb word ik ze gewoon en word ik er dus minder blij van als ik ze zie, en dan wil ik weer wat nieuws, erg eigenlijk, haha. Maar er zijn wel een aantal spullen waarmee ik nog steeds heel blij ben, zoals mijn iPhone, iMac en MacBook Air die ik onlangs kocht, en mijn favoriete kledij! Ook van sommige decoratiespulletjes kan ik blij worden

116. Heb je al naar de wolken gekeken vandaag?

Nu deed ik het net automatisch toen ik de vraag las, haha! Maar voordien nog niet denk ik. Hoewel ik er wel nog redelijk vaak naar kijk omdat ik vaak aan mijn bureau zit die onder mijn Veluxraam staat, waardoor ik als ik naar buiten kijk telkens alleen maar de wolken zie… Wel een beetje een rare vraag hoor!

117. Welk woord zeg je te vaak?

Goh, goeie vraag! Ik weet nog dat ik als tiener een periode had waarin ik heel vaak ‘sosis’ (als in ‘kieken’ of ‘idioot’) en ‘ik ben gek hé?’ gebruikte, haha! Echt om gek van te worden! Maar nu weet ik het eigenlijk niet zo… Ik denk dat ik best wel vaak ‘super’ gebruik om mijn adjectieven kracht bij te zetten, bijvoorbeeld supergroot, supermooi, superkoud, superzwaar,… Een beetje demodé eigenlijk, haha! En verder heb ik het even aan mijn vriend gevraagd, die wist meteen nog wel een aantal zinnetjes die ik regelmatig gebruik Zo zeg ik bijvoorbeeld vaak: ‘Schattie, ik heb een idee!’. En dan weet hij al dat hij erbij gelapt is, haha! Meestal volgt dan dat ik wil gaan shoppen of dat ik wil dat hij me een massage geeft of zo Het is mijn manier om iets aan te kondigen wat ik leuk vind maar hij niet echt, haha! Door dat zinnetje doe eraan vooraf te laten gaan probeer ik hem enthousiast te maken en het aanlokkelijk te laten klinken in de hoop hem zo te kunnen overtuigen

118. Sta je graag in de spotlights?

Hm, niet echt nee. Hoewel velen dat wel denken als ze weten dat je een (persoonlijke) blog hebt denk ik. Ik deel immers veel van mijn leven online, waardoor het misschien wel overkomt alsof ik graag in de belangstelling sta… Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. Het is ook niet dat ik er echt moeite mee heb of zo, maar ik hecht er gewoon weinig belang aan. Wel heb ik graag als andere mensen naar me luisteren en interesse tonen in wat ik vertel en voel ik me graag gewaardeerd. Ook zoek ik wel graag herkenning bij anderen, misschien net omdat ik soms wat onzeker ben, waardoor ik ook zo graag persoonlijke blogs lees en schrijf.

119. Waar moet je vaker de tijd voor nemen?

Hmm, nog een moeilijke vraag… Om te bloggen soms… Of om mijn kamer op te ruimen! Ik kan zo snel rommel maken, ik begrijp er niets van! Meestal ruim ik één of twee keer per week mijn kamer echt eens goed op, maar dan is het telkens echt hoognodig omdat er net een bom ontploft lijkt te zijn… Eigenlijk zou ik beter tussendoor al even tijd maken om alles meteen op zijn plaats te zetten en op te ruimen.

120. Zijn mensen van nature goed?

Hmm, ook dat is een moeilijke! Ergens geloof ik dat iedereen geboren wordt als een goed mens, en dat sommige mensen slecht worden of slechte dingen doen omdat ze bepaalde dingen hebben meegemaakt of geleerd in hun opvoeding. Anderzijds weet ik ook vanuit mijn opleiding Psychologie dat ‘het kwade’ soms ook in de hersenen van mensen zit, zoals bij een psychopaat bijvoorbeeld. Hoewel ik niet weet of het daarom per se aangeboren is, of dat mensen zo worden door omgevingsinvloeden en dat er daardoor ook veranderingen in hun hersenen plaatsvinden… Ik geloof wel in de goedheid van de mens en ik geloof ook dat als mensen slechte dingen doen dat dat meestal komt doordat ze zelf bepaalde negatieve dingen hebben meegemaakt, maar toch zijn er dingen waar ik moeilijk bij kan met mijn gedachten, zoals al die terroristische aanslagen of seriemoordenaars bijvoorbeeld… Hoewel die terroristen eigenlijk net het bewijs zijn dat kwaadheid aangepraat en zelfs geindoctrineerd wordt door de omgeving. Het is niet zo dat die terroristen zo geboren zijn, het is doordat hun een bepaalde geloof en bepaalde ‘idealen’ aangepraat zijn dat ze zo ontzettend ver gaan…

121. Verkies je weleens je werk boven de liefde?

Er echt boven verkiezen niet nee! Ik zal liefde altijd belangrijker vinden dan werk en vind het ook belangrijk om voldoende tijd vrij te maken voor mijn vriend (en familie en vrienden). Bovendien kan ik mijn werk redelijk goed opzij zetten en vind ik het ook belangrijk om daarover te waken, want ik zie veel mensen die bijna alleen maar bezig zijn met hun werk en geen energie over hebben voor iets anders en er zo bijna onderdoor gaan. Dat wil ik nooit! Soms zijn er wel eens momenten dat het even druk is en dan kan het misschien even niet anders, maar uiteindelijk blijft het ‘maar’ je werk. Je hebt het nodig om te leven, maar het mag je leven niet beheersen vind ik. Als je je eigen baas bent is het nog wel moeilijker denk ik, ik merk dat zelf soms met mijn blog (wat natuurlijk niet echt mijn werk is) of mijn praktijk… Dan wil ik soms snel nog iets afwerken of ben ik liever daar eens een avond mee bezig in plaats van mijn vriend te zien bijvoorbeeld, maar zeker niet elke dag. Over het algemeen gaat liefde dus zeker en vast boven werk en hoop ik dat dat altijd zo zal blijven. Het is fijn als je je werk graag doet, maar het blijft uiteindelijk maar je werk… Er zijn nog zoveel andere dingen in het leven! Misschien wordt dat ooit wel anders als ik echt mijn droomjob vind waar ik zo graag voortdurend mee bezig ben, maar dat hoeft zeker niet voor mij, en ik denk ook dat je dat niet volhoud.

122. Waarvoor ben je je ouders dankbaar?

Vooral omdat ze ondanks dat ze gescheiden zijn toch altijd hun best hebben gedaan om beiden goed voor mij te zorgen en met elkaar te blijven communiceren en zelfs nog redelijk goed overeenkwamen voor mij. Ik heb tijdens mijn stage veel met kinderen uit vechtscheidingen gewerkt en ik weet dat het ontzettend moeilijk kan zijn voor kinderen als hun ouders niet meer met elkaar communiceren of slecht over elkaar spreken. Sinds ik dat gezien heb ben ik mijn ouders dus heel dankbaar dat zij het anders aangepakt hebben, ondanks dat ik nu weet dat het voor hen ook niet altijd gemakkelijk was.

123. Zeg jij altijd wat je denkt?

Hmm, ja en nee. Vroeger vond ik het belangrijk om mijn mening te uiten en drukte ik die soms zelfs nogal hard door, maar de laatste tijd doe ik dat minder omdat ik heb geleerd dat dat vaak weinig oplevert en dat ik er dan beter mijn energie niet aan verspil. Vroeger ging ik de discussie vaker aan en wilde ik per se mijn mening laten horen, tegenwoordig geef ik het sneller op en denk ik er het mijne van, zeker wanneer ik voel dat anderen er niet voor open staan. Anderzijds ben ik wel heel open, en dat is dan weer gegroeid de laatste jaren, dus in die zin zeg ik wel (bijna) alles wat ik denk, vooral tegen mijn vriend of mensen die er voor open staan. Ik schaam me ook niet snel om wat ik denk of vind, dus ik durf het ook te delen met anderen. Ondanks dat ik niet zo impulsief ben en veel nadenk over alles, kan ik soms echt wel alles wat ik denk eruit flappen zonder er verder over na te denken.

124. Heb je vaak de tv aan zonder dat je kijkt?

Zelden. Ik zet bijna alleen ’s avonds de tv aan wanneer ik in bed lig, en meestal kijk ik dan ook effectief naar iets. Soms gebeurt het wel dat ik tegelijk met mijn telefoon of laptop bezig ben, maar als ik voel dat ik echt niet kijk zet ik hem liever uit omdat hij me dan niet kan afleiden. Maar soms kan ik ook wel eens multitasken: tegelijk iets op tv (half) volgen én iets lezen op mijn telefoon of laptop.

125. Welk oud zeer heb je?

Goh, ik denk dat de scheiding van mijn ouders (vooral het wonen in twee huizen en het hebben van regelmatig wisselende gezinnen) wel mijn ‘grootste’ oud zeer is. Ik denk dat het mee bepaald heeft wie ik nu ben (op een goede én slechte manier) en ik heb er enkele minder fijne herinneringen aan, maar het is ook niet dat ik er vandaag echt nog last van heb of vaak aan denk. Ik heb er ook geen verdriet van als ik eraan terugdenk, dus echt oud zeer is het eigenlijk niet. Maar het is wel het ‘ergste’ wat ik tot nu toe heb meegemaakt, dus eigenlijk denk ik dat ik nog van geluk mag spreken (hout vasthouden!). Ik heb ook wel een paar keer veel liefdesverdriet gehad, wat mij waarschijnlijk voor een deel ook wel mee gevormd heeft tot wie ik ben, maar ook daar heb ik nu geen last of verdriet meer van. Over al deze dingen heb ik trouwens uitgebreid verteld in de Draw my life tag.

126. Wat koop je van je laatste tien euro?

Eigenlijk heb ik alles wat ik nodig heb, dus als het echt mijn laatste geld zou zijn zou ik het sparen tot ik echt honger heb en er dan af en toe iets kleins om te eten mee kopen natuurlijk. Maar als we het minder drastisch bekijken en het bijvoorbeeld de laatste €10 van de maand is, zou ik er denk ik iets leuks bij de Primark van kopen

Ziezo, jullie hebben mij aan de hand van deze veertien vragen weer wat beter leren kennen. Vinden jullie de veertien vragen leuk om te lezen?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge