Waar ik mee bezig ben van ‘nine to five’ (en nog veel later)

Persoonlijk

bezig van nine to five

Een paar weken geleden kondigde ik aan dat mijn blog op een lager pitje zou komen omdat ik het nogal druk heb. Jullie hebben daar waarschijnlijk nog niet veel van gemerkt, want ik kan het me gewoon niet laten om te bloggen! Er komt nu ongeveer om de dag een artikel online en dat vind ik eigenlijk nog te weinig. Vooral omdat ik zooooooveel inspiratie heb dat ik gewoon elke dag een artikel zou willen plaatsen! Helaas heb ik het nog steeds erg druk. De meesten onder jullie weten wel dat ik stage loop, bezig ben met mijn thesis en ook nog les heb, maar veel meer heb ik jullie hierover eigenlijk nog niet verteld. Tijd om daar verandering in te brengen, bedacht ik me! Ben je benieuwd wat ik zoal doe op stage, waarover mijn thesis gaat, welke lessen ik nog volg en hoe ik dat dan nog eens allemaal combineer met bloggen? Lees dan snel verder!

Stage

Mijn hoofdbezigheid van de afgelopen maanden is mijn stage. Ik zit in mijn laatste jaar Psychologie en heb 950 uur – ongeveer 8 maanden, 4 dagen per week – stage. Ik loop stage in een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg en doe het gelukkig ontzettend graag! Mijn stage bestaat vooral uit therapie geven (het standaard beeld van een psycholoog dus), vooral aan kinderen maar ook aan volwassenen, met heel uiteenlopende problematieken. Helaas is therapie geven iets wat ik in mijn opleiding eigenlijk amper heb geleerd. Daardoor was ik in het begin nogal onzeker, maar gelukkig heb ik een hele fijne stageplaats met lieve collega’s en heb ik heel veel bijgeleerd op die paar maanden tijd. Ik ben meestal vier dagen per week op stage. Tot februari was ik één dag in de week thuis om aan m’n thesis (Masterproef) te werken, maar eigenlijk werkte ik vooral aan m’n blog, oeps… Van die vier dagen op stage werkte ik vaak ook twee avonden waarbij ik pas rond 19u30-20u30 thuis was. Dat was echt wel vermoeiend, en als ik dan thuis kwam wilde ik gewoon in bed ploffen en tv kijken. Ondertussen is mijn stage bijna afgelopen en daar ben ik tegelijk blij en verdrietig om. Ik zal de collega’s en het werk heel erg missen, maar anderzijds heb ik dan wel eindelijk wat meer tijd om me met alle dingen bezig te houden.

Bloggen

Op de tweede plaats komt momenteel het bloggen. Bijna elk vrij moment (dus vooral ’s avonds en in het weekend) ben ik bezig aan m’n blog: artikels schrijven, foto’s en filmpjes maken, sleutelen aan m’n lay-out en allerlei andere dingen die nog bij het bloggen komen kijken. Ook dit doe ik ontzettend graag! Mijn droom is dan ook om later halftijds van het bloggen te kunnen leven, in combinatie met halftijds werk als psychologe. Zoals ik dus al zei zou ik m’n blog nu even op een lager pitje moeten zetten omdat ik nog veel ander werk heb, maar het lukt me gewoon niet om minder te bloggen. Misschien kan ik het binnenkort wel als de deadlines voor school echt heel erg dichtbij komen, maar ik vrees er een beetje voor. Ik doe het gewoon zo graag en ben mijn blog is nu net zo aan het groeien, dat wil ik echt niet laten schieten! Ik denk er zelfs over om m’n thesis eventueel in tweede zit af te geven (wat normaal gesproken echt niets voor mij is) zodat ik wat meer ruimte heb en in het weekend gewoon aan m’n blog verder kan blijven werken. Daaraan zie je maar hoe belangrijk m’n blog voor me is Soms ben ik daarom wel blij dat ik niet eerder begonnen ben met bloggen, anders had m’n studie er waarschijnlijk heel erg onder geleden, haha!

Thesis

Zoals ik dus al zei moet ik ondertussen ook nog mijn thesis (Masterproef) maken. Ik doe een kwalitatief onderzoek naar hoe kinderen co-ouderschap ervaren. Dat onderwerp heb ik zelf gekozen en vind ik heel erg interessant aangezien ik zelf ook opgevoed ben in co-ouderschap (mijn verhaal daarover komt trouwens binnenkort in de Feeling). Maar ook al vind ik het onderwerp zo interessant, toch begin ik er maar niet aan. Ik heb vorig schooljaar al een eerste aanzet moeten schrijven van vijf pagina’s, en helaas ben ik ondertussen nog geen pagina verder gekomen. Ik heb ondertussen wel al mijn interviews afgenomen en uitgetypt, maar moet ze dus wel nog allemaal analyseren. Bovendien moet ik ook nog bijna heel mijn thesis zelf schrijven: de inleiding, literatuurstudie, methode, resultaten, conclusie,… Hip hoi! De deadline is 26 mei, ik heb dus nog twee maanden, maar ik vrees er een beetje voor dat het nog gaat lukken… Enerzijds wil ik wel graag in eerste zit afgeven zodat ik er van af ben, maar anderzijds wil ik me dan ook weer niet opsluiten en wil ik gewoon tijd blijven nemen om te ontspannen en te bloggen. Ik zie wel hoe het loopt!

School

In het eerste semester had ik geen les, maar sinds februari heb ik wel elke maandag les. De eerste weken was dat van 9-19u, wat echt heel erg vermoeiend was. Dan had ik telkens drie lange dagen na elkaar. Gelukkig is de laatste les nu weggevallen en is het maar tot 16u meer, dat valt al veel beter mee. Ik heb dit jaar drie vakken: gevalstudies kinderpsychopathologie, gevalstudies systeemtherapie en gevalstudies gedragstherapie. Drie iets meer toegepaste én therapievakken, eindelijk! Ik vind deze vakken super interessant en ga nu meestal met plezier naar de les. Helaas komen ze wel wat laat, want mijn stage is ondertussen al bijna afgerond. Het zou ideaal geweest zijn als deze vakken in het eerste semester waren geweest, dan had ik ze meteen kunnen gebruiken op stage! Maar ja, het is hoe het is. Verder heb ik ook nog voor elk vak een (groeps-)taak, dat er ook nog bij… En dan heb ik in juni ook nog twee examens, bah. Ik zal zo blij zijn als ik binnenkort eindelijk afgestudeerd zal zijn! Ik heb gemerkt dat ik uit de praktijk op die korte tijd al véél meer geleerd heb dan in die vijf jaar op school!

Ik ben heel benieuwd, waar ben jij mee bezig van nine to five?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

24 reacties op “Waar ik mee bezig ben van ‘nine to five’ (en nog veel later)

 1. Jouw studie lijkt me zo interessant! Het vreemde is, ik ken jou helemaal niet zo goed, maar toch zie ik jou dit zo doen… je lijkt me zo’n zacht persoon en daarom zeker geschikt om in de geestelijke gezondheidszorg te staan! Je onderwerp van je eindwerk klinkt me ook heel boeiend! Ik loop geen stage van 9 tot 5 want ik sta met shiften. Ik loop stage in een CKG, in een leefgroep voor geplaatste kinderen, ook heel fijn om te doen vind ik!
  Lees het vorige artikel van Anneleen: YourDailyPhoto maart #2My Profile

  1. Hihi wat lief! Maar ik ben niet altijd zo zacht hoor, haha! Wel lief dat vele lezers dat denken Een stage in een leefgroep voor geplaatste kinderen lijkt me ook leuk, maar zeker niet eenvoudig… Zou er ook wel meer over willen lezen, ik ben meteen even op je blog gaan zoeken naar artikels daarover

 2. Doe je best voor je thesis, korte pijn en dan kan je idd heel de zomer lekker bloggen en ontspannen Als je je lezers al waarschuwt dat je even 2 maand hard moet werken voor school dan begrijpen we dit beter als je minder blogt dan dat je niets zou zeggen Waar studeer jij psychologie? ( ik studeer dit namelijk ook). Scheidingen vind ik ook een super interessant onderwerp maar mijn ouders zijn ook gescheiden, wij zijn dus waarschijnlijk niet helemaal objectief. Blijf na je thesis zeker verder bloggen en heel veel succes!
  Lees het vorige artikel van Jill: Mobile dairy #2My Profile

  1. Dankjewel Jill! Ja, je hebt gelijk, ik zou eigenlijk beter voor de korte pijn gaan, maar ben al wat ontmoedigd omdat ik bang ben dat ik het toch nooit op tijd af krijg… Ik studeer aan de VUB, jij? En dat van objectief kan misschien wel kloppen, maar anderzijds kunnen we sommige dingen misschien wel beter begrijpen en ik denk ook dat niemand echt helemaal objectief is, iedereen heeft overal wel een mening over. De kunst als psycholoog is natuurlijk om deze zo veel mogelijk opzij te zetten

   1. Ik studeer aan de ugent en in jouw plaats zou ik ook tegen mijn thesis opkijken en bang zijn maar dit zorgt bij mij alleen maar voor uitstelgedrag en dat is zeker niet goed. Wat bij mij helpt is afspreken met een vriendin die ook moet leren ( of bij jou een thesis moet schrijven) en dan een hele dag te samen werken zo heb je toch een beetje het gevoel dat je een controle hebt en ben je gemotiveerde om te werken omdat de andere ook werkt. Zien werken doet werken en idd volledig objectief kan niemand zijn
    Lees het vorige artikel van Jill: Mobile dairy #2My Profile

 3. Alvast veel moed voor de thesis. Klinkt inderdaad als een zeer interessant onderwerp (en ik ben benieuwd naar het interview in de Feeling! Wanneer?? ) Ik heb mijn thesis ook op 2 maanden geschreven (tss eind maart en eind mei) :p dus het kan op zich wel he :p toi toi!
  Lees het vorige artikel van Bibiane: Mijn bevallingsverhaalMy Profile

  1. Ja, misschien kan het wel nog lukken! Haha, het interview verschijnt in het mei-nummer dat normaal 20 april in de winkels ligt Misschien deel ik het dan ook wel op m’n blog, eerst even kijken hoe het eruitziet, haha!

 4. Wauw wat druk al zou ik als ik jou was echt voor je thesis gaan. Je trouwe volgers lopen echt niet weg! En waarschijnlijk is het veel fijner om gewoon alles af te hebben en je daarna op je blog te richten. Anders blijf je tot aan het tweede moment meer bloggen dan werken aan je thesis. You can do it!
  Lees het vorige artikel van Sophie: Als ik nog even bij je kon zijnMy Profile

  1. Haha, ik weet dat je eigenlijk gelijk hebt hoor! Het is nu gewoon zoveel tegelijk en dan kan ik me niet goed focussen! Misschien als binnenkort m’n stage afgelopen is en mijn taken ook min of meer klaar zijn dat ik er wel de fut voor vind! Ik hoop het, want het zou inderdaad wel fijn zijn als het meteen klaar was!
   Lees het vorige artikel van Kim: Shoplog ZEB: Only en Vero ModaMy Profile

 5. Pff, in een thesis gaat inderdaad zoveel meer werk zitten dan je in eerste instantie verwacht. Of in ieder geval, ik heb vorig jaar heel vaak gedacht dat ik er bijna was, en dan moest ik toch nog heel veel haha! Succes X
  Lees het vorige artikel van DQ: Deautybox Maart ’15My Profile

  1. Ja, dat is echt een heleboel werk he! En ik kan me er zo aan ergeren dat je niet gewoon vlot mag schrijven en overal wat informatie mag halen, maar dat alles zo wetenschappelijk moet zijn! Grrr! Maar goed, wat moet moet! Bedankt!
   Lees het vorige artikel van Kim: Shoplog ZEB: Only en Vero ModaMy Profile

 6. Oeh! Wat verzet jij veel werk zeg hihi. Vind het wel jammer om te horen dat jouw keuze voor bloggen je thesis in de weg zit. Ik begrijp dat je bloggen belangrijk vindt (en dat je ook bepaalde doelen voor jezelf hebt) maar is het niet fijn als je iets af kan ronden? Iets waar je al heel lang keihard voor hebt gewerkt (denk ik dan) en waar je ook plezier uit haalt? Nou ja is uiteindelijk jouw keuze en jij moet echt doen waar jij blij van wordt. Heel erg inspirerend in ieder geval wat voor werk je allemaal verzet. X
  Lees het vorige artikel van Deisy: Laten we lief voor elkaar zijnMy Profile

  1. Dankjewel voor je reactie Deisy! Lief dat je het inspirerend vindt, maar ik wilde helemaal niet opscheppen of zo met dit artikel hoor, want nu heb ik achteraf een beetje het gevoel dat dat zo lijkt… Ik wilde jullie gewoon vertellen waar ik zoal mee bezig ben omdat ik dacht dat jullie daar wel benieuwd naar waren Maar goed, ja, je hebt eigenlijk gelijk, het zou heel fijn zijn als het af geraakt in eerste zit en ik dan m’n studie kan afronden! Ik ga het wel proberen hoor, maar ik ben iemand die nooit veel moeite voor iets wil doen omdat ik een beetje gewoon ben dat alles redelijk vanzelf gaat… (Dat is niet zo inspirerend hé? Haha!) Dus als ik wat meer tijd heb zal ik er wel aan werken, maar ik wil mezelf ook niet overwerken en wil ook nog wel tijd hebben voor de dingen die ik graag doe. Nu ja, ik weet n iet goed hoe het gaat lopen, misschien dat ik last minute toch nog een versnelling hoger schiet, maar momenteel is het gewoon zoveel tegelijk en daar kan ik niet goed mee om. Misschien als ik een paar andere dingen al snel kan afronden dat ik meer moed heb om ermee aan de slag te gaan! We zien wel! Maar alleszins bedankt om me zo te motiveren!
   Lees het vorige artikel van Kim: Shoplog ZEB: Only en Vero ModaMy Profile

 7. Wauw, momenteel heb je wel een heel druk leven! Normaal gezien zou ik nu ook 4 dagen in de week stage hebben, de 5de dag les hebben, in het weekend aan mijn thesis moeten werken, mijn blog bijhouden én het vriendje tevreden moeten houden. Maar door omstandigheden moet ik mijn stage pas deze zomer doen en heb ik nu wel een rustiger semester dan voorzien. Eerst vond ik dit geen heel leuk idee om mijn zomer te moeten opgeven, maar achteraf gezien ben ik best wel blij dat ik nu tijd heb om aan mijn blog te werken. Wat spannend allemaal dat je schooltijd er bijna op zit! Het is ook mijn droom om later parttime blogster en parttime een vaste job te hebben. Lijkt me echt zo leuk, en hopelijk lukt het ons ooit Al zal mijn blog tegen dan nog veel gegroeid moeten zijn! Liefs
  Lees het vorige artikel van Annelies: My thoughtsMy Profile

  1. Bedankt voor je leuke reactie Annelies! Jammer dat je nu je zomer een beetje moet opgeven, maar anderzijds ook wel fijn dat het wat meer verspreid is he! Heel veel succes nog met je stage én je blog en hopelijk mag onze droom uitkomen
   Lees het vorige artikel van Kim: Shoplog ZEB: Only en Vero ModaMy Profile

  1. Dankjewel Pauline! Haha, dat is een lang verhaal. Het is eigenlijk via mijn stagebegeleidster gegaan, zij heeft wat connecties bij Feeling Maar ik weet nog niet helemaal zeker of ik zo blij zal zijn met het artikel, haha! Het is wel spannend, ik ben benieuwd!
   Lees het vorige artikel van Kim: Shoplog ZEB: Only en Vero ModaMy Profile

 8. Goh wauw, bijna afgestudeerd! Maar zonde om die thesis aan de kant te laten liggen.. Als je de deadline in mei haalt en in juni afstudeert zoals gepland, kan je heel de zomer fijn bloggen zonder zorgen! Anders moet je dan in de zomer nog aan je thesis werken én dan is het ook nog zo mooi weer!

  Dat is natuurlijk jouw keuze! Maar moet je goed over nadenken.
  Ik zal in ieder geval je blog blijven volgen. Ookal komt er eens wat minder een artikel.
  Je zal de juiste keuze wel maken! X

  1. Ja, je hebt eigenlijk wel gelijk hoor Lief dat je me motiveert, haha! En ook lief dat je m’n blog toch zal blijven lezen Als ik binnenkort al de rest wat op orde heb ga ik toch nog proberen om erin te vliegen voor m’n thesis, maar heb echt wel nog veel werk
   Lees het vorige artikel van Kim: Shoplog ZEB: Only en Vero ModaMy Profile