Weekendje weg: naar de Efteling en snowboarden in Landgraaf!

Fotodagboeken, Persoonlijk

efteling-de baron

Hi guys! Het is intussen weer eventjes geleden dat jullie nog wat van mij gehoord hebben. Ik zit nog steeds in mijn blogdip en heb besloten er even wat afstand van te nemen en terwijl eens goed na te denken over wat ik juist wil. Afgelopen weekend ben ik dan ook lekker een weekendje weg geweest en hoefde ik me niet schuldig of slecht te voelen omdat ik niet voor m’n blog heb kunnen werken. Dat was fijn! Ik was dan ook niet van plan een artikel te schrijven over het weekendje weg (daardoor heb ik ook geen foto’s gemaakt), maar omdat we vandaag nog een extra vrije dag hebben had ik wat tijd en leek het me wel fijn om er een kort verslagje van te maken op mijn blog. Lees je mee?

De beslissing om een weekendje weg te gaan kwam eigenlijk heel last minute. Mijn vriend en ik hadden er wel al aan gedacht om er dit weekend er even tussenuit te gaan, maar uiteindelijk hadden we toch niets gepland. We wilden wel een dagje samen iets gaan doen – naar een pretpark of gaan skiën/snowboarden – en vroegen vrijdag nog last minute vrienden mee. Zij waren al van plan er een weekendje op uit te trekken naar Nederland, maar vonden het wel een fijn idee dat we zouden meegaan. Een beetje lastig voor mij als über-planner om op vrijdagavond te beslissen om de volgende ochtend op weekend te vertrekken, maar ik had er ook wel zin in. En zo vertrokken we op zaterdagochtend heel spontaan samen met nog twee koppels richting Nederland.

Onze eerste stop was in de Efteling. Ik was daar als kind wel eens geweest, maar het enige wat ik me daar nog van herinnerde was dat ik toen de Wolf en de Zeven Geitjes gezien had. Niet zo heel veel dus Ik wist helemaal niet dat de Efteling zo groot was en dat er ook zoveel grote achterbanen en rollercoasters waren! Het was mooi weer, het zonnetje scheen heerlijk, maar het was toch nog wel fris omdat er best veel wind was. Maar met onze jas en sjaal aan goed te doen! Er was best veel volk, maar toch viel het aanschuiven best wel mee. We kwamen pas ’s middags aan maar konden toch nog een heleboel leuke attracties doen, zoals de Draak, Python, piratenboot, Baron, Vliegende Hollander, Bobslee,… Heel leuk om weer even wat kind te zijn en die spanning te voelen!

Na de Efteling reden we door naar ons hotel in Tilburg om onze bagage af te zetten en ons eventjes op te frissen. Nadien reden we naar het centrum van Tilburg om te gaan eten. Wat ziet Tilburg er een leuke stad (of ja, het schijnt een gemeente te zijn) uit! Veel leuke winkels en gezellige terrasjes! We gingen eten bij ‘Happy Italy’, en dat was ook echt een hele goede meevaller. Ze serveren daar lekkere grote pizza’s en pasta’s in een gezellig interieur voor hele fijne prijzen! Ik nam een (reuzegrote) pizza met kerstomaatjes, rucola en Parmezaanse kaas voor maar €4,75! Die ‘Happy Italy’ mag ook wel naar België komen hoor!

De volgende dag was het tijd om te gaan snowboarden! Of ja, ik zou eigenlijk gaan skiën aangezien ik dat ooit al had gedaan en dat me makkelijker leek, maar aangezien iedereen ging snowboarden besloot ik dat ook maar te doen. Dat was nu eenmaal mijn kans om dat ook eens te leren! We hadden gelukkig twee gevorderde snowboarders mee die ons wat les konden geven, want al de rest had het nog nooit gedaan. In het begin vond ik het heel erg moeilijk, maar na een tijdje oefenen op een minipiste ging het steeds beter. Nadien waagden we ons aan de grotere pisten, waar ik toch enkele keren in mijn eentje naar beneden geraakt ben! En naar boven, want die liften af geraken, dat is ook niet eenvoudig, haha! Het was best een lange en redelijk steile piste. Natuurlijk ben ik tientallen keren gevallen, maar toch ging het best goed voor de eerste keer. Ik was best trots op mezelf voor de vooruitgang die ik had gemaakt op vier uurtjes tijd. En nog trotser op mijn vriend, die na een tijdje de piste afkwam alsof hij al een hele week les gevolgd had! Vandaag is het helaas iets minder leuk, ik heb nu echt overal pijn, haha! Ik vrees al voor wat het morgen zal zijn… Maar al bij al was het dus een heel fijn spontaan weekendje met twee primeurs voor mij: de Efteling én snowboarden. Ik heb ervan genoten!

Ben jij al in de Efteling geweest? En heb jij al eens gesnowboard?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

16 reacties op “Weekendje weg: naar de Efteling en snowboarden in Landgraaf!

  1. Wat lief Anneleen, fijn om te horen Er komt waarschijnlijk deze namiddag nog eens een blogje online over hoe het nu gaat tijdens mijn ‘blogpauze’

 1. Dat klinkt als een paar gezellige dagen Kim. Ja de Efteling. Als kind vaker geweest dan de laatste jaren. De foto die je plaats ziet er super spannend uit. Is dat een nieuwe tractie ? Ik ken deze helemaal niet. Binnenkort toch maar eens een keer gaan. Altijd erg leuk een dagje Efteling. Gesnowboard heb ik ooit 1 x gedaan ook in Landgraaf. Weet wel dat ik dat ook erg leuk vond.Super leuk als iets spontaan of juist last minute gebeurd..
  Lees het vorige artikel van Diana: Miniserie HjordisMy Profile

  1. Dankjewel voor je reactie Diana! De attractie op de foto is de Baron, die staat er inderdaad nog niet zo lang Moet je binnenkort maar eens gaan uitproberen dan

 2. Het liefst ga ik ieder jaar een dagje naar de Efteling! Ik vind het zo super! Ik ga snel verder kijken op je blog. Ben hier komen kijken n.a.v. je reactie op mijn blog. Goed dat je gewoon even kijkt hoe het gaat met het bloggen. Jezelf druk op leggen werkt denk ik alleen maar averechts! Fijn dat je zo genoten hebt van alles.

 3. Het is al jáááren geleden dat ik nog naar de Efteling ben geweest, maar die enige keer dat ik er was heeft wel indruk op me gemaakt, want ik zou echt graag eens teruggaan Maar dat zagen mijn ouders vroeger nooit echt zitten, omdat het best wel ver rijden is, haha!

 4. Per toeval op je blog terecht gekomen.
  Als Nederlandse ken ik de Efteling natuurlijk en dan is het dus best grappig hoe buitenstaanders er tegenaan kijken. Alles geweldig vinden terwijl wij juist niet gaan omdat we het te duur, te saai en te klein vinden.
  Ik kom zeker vaker bij je langs!

  1. Haha, grappig dat jullie het anders zien! Ik vond het net een van de leukere pretparken, maar dat komt misschien ook omdat het de eerste keer was Leuk om te horen dat je mijn blog ontdekt heb en graag nog een keer terugkomt!

  2. Ik vind het ook altijd leuk om te lezen hoe andere tegen de efteling aan kijken! Ik vind de efteling wel duur maar zeker niet saai, ik kan me er altijd vermaken en kom er elk jaar wel 2/3x. Klein vind ik het ook niet… De efteling blijft voor mij het beste pretpark. Walibi en bobbejaanland bijvoorbeeld vind ik altijd maar saai en juist klein. Maargoed iedereen zijn mening
   Lees het vorige artikel van Robin: Het witte doek: MaartMy Profile