Mijn wishlist voor Sinterklaas

Lijstjes, Persoonlijk

wishlist sinterklaas

Op 6 december komt de Sint weer langs bij alle brave kindjes, jeej! Bij mij brengt de Sint al enkele jaren ‘gewoon’ centjes, maar ik vind het stiekem nog wel heel leuk om echte cadeautjes te krijgen. Dus probeer ik dit jaar net als mijn broertje maar een verlanglijstje te maken voor Sinterklaas. Onder het mom van: ‘Zo lijkt het ‘echter’ voor mijn broertje.’ Vandaag laat ik jullie zien wat er allemaal op mijn lijstje staat!

Om echt in de Sinterklaassfeer te blijven, heb ik een heleboel spelletjes op mijn wishlist staan. Dat doet me denken aan de onbezorgde kindertijd, lekker spelen en je nergens zorgen over hoeven te maken. Als kind had ik best veel gezelschapsspelletjes, maar tegenwoordig heb ik er eigenlijk geen meer die geschikt zijn voor mijn leeftijd. Behalve Cluedo dan, dat heb ik al jaren en doe ik eigenlijk nog steeds graag. Hoewel ik heel weinig gezelschapsspelletjes speel vind ik het altijd wel leuk om te doen. En aangezien ik het zelf een beetje jammer vind om mijn geld uit te geven aan gezelschapsspelletjes, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om deze aan de Sint te vragen!

♥ Time’s up!

Time’s up is een superleuk gezelschapsspel dat we vaak met op chirokamp of leefweek speelden! Het spel bestaat uit allerlei kaartjes met namen van bekende (en voor mij vaak minder bekende) mensen zoals politci, BV’s, historici, kunstenaars, acteurs, zangeressen,… Je bent verdeeld in teams van twee personen en de bedoeling is dat je in je team zoveel mogelijk kaartjes kan raden voordat de tijd op is. Er zijn drie rondes. In de eerste ronde mag één van de twee teamgenoten zoveel vertellen als hij wil over de naam die op het kaartje staat, terwijl de andere moet raden wie het is. In de tweede ronde mag er slechts één woord per kaartje gebruikt worden. In de derde ronde wordt het nog grappiger, want dan mag je niet meer praten maar moet je de naam proberen uit te beelden. Een superleuk en zenuwslopend spel waar ik altijd heel erg in op ga en dat hilarische momenten kan opleveren! Dit spel kan je onder andere bestellen bij bol.com voor €23. Als je het de moeite niet waard vind om zoveel geld aan het spel te geven, kan je het eigenlijk ook wel zelf maken. Je hebt dan gewoon een zandloper of timer nodig en verder kan je iedereen die meespeelt bijvoorbeeld tien namen laten opschrijven. Je kan er eventueel ook voorwerpen tussen stoppen om het extra leuk te maken!

time's up

♥ Saboteur

Dit spelletje heb ik vorige week leren kennen toen we een spelletjesavond deden met vriendinnen, en het was zo leuk! In dit spel word je onderverdeeld in ‘kabouters’ en ‘saboteurs’, maar je weet in het begin niet wat de anderen zijn. De bedoeling is dat de kabouters via kaarten met wegen erop de weg vormen naar het goudstukje dat op het einde onder één van de drie kaarten ligt. Maar helaas is het niet zo eenvoudig, want de saboteurs moeten proberen te voorkomen dat de kabouters er geraken door de weg af te brokkelen of door de kabouters te blokkeren. Toen ik opzocht waar je dit spel kan kopen, vond ik dat er ook een uitbreiding op het spel bestaat. Deze heb ik zelf nog nooit gespeeld, maar lijkt me wel heel fijn! Dit spel kan je bestellen op bol.com voor slechts  €10,99.

saboteur de uitbreiding

♥ Blokus

Nog een superleuk spel! Dit spel kan je spelen met twee tot vier personen. In het begin van het spel krijgt elke speler alle blokjes van een bepaalde kleur. De bedoeling is dat je je eerste blok in een hoek van het spelbord legt, en dan om de beurt probeert een volgende blok met minstens één hoek te raken aan een vorige steen van dezelfde kleur. Maar opgelet: ze mogen elkaar nooit met een zijde raken! Op die manier moet je elkaar ook een beetje proberen te blokkeren. Als een speler niet meer kan leggen, is hij uit het spel. Als niemand meer leggen kan is het spel afgelopen. Winnaar is degene die het minste blokjes over heeft op het einde. Jammer genoeg ontdekte ik dat dit spel heel duur is. Bij bol.com kan je het bestellen voor €55.

blokus

♥ Jungle Speed

Tijdens dit spel draait iedereen één voor één een kaart om en moet je zo snel mogelijk de totem grijpen als je ziet dat er twee kaarten met dezelfde vorm of dezelfde kleur liggen. Het gaat zo snel dat het ontzettend spannend is en hilarische momenten oplevert als iedereen op hetzelfde moment op de totem ‘duikt’ om hem als eerste te pakken te krijgen. Dit spel kan je bestellen voor €22.

jungle speed

♥ Pretty Little Liars dvdbox

En tenslotte eens geen spel, maar wel een dvdbox. Hoewel ik deze hier helemaal onderaan zet, staat deze eigenlijk wel bovenaan mijn wishlist! Ik heb seizoen één bijna volledig gekeken via Netflix en vind het zo ontzettend spannend dat ik snel alle volgende seizoenen wil zien! Maar omdat ik zo weinig tijd heb om series of films te kijken heb ik mijn Netflix-account opgezegd, ik heb op twee maanden tijd enkel seizoen 1 van PLL gezien. En toen bedacht ik me dat ik voor die prijs beter de dvdboxen kan kopen. Op tvseriesshop.be kan je seizoen 1-4 in één pakket bestellen voor slechts €70!

prettylittleliars1-4nlbox-600x864

Natuurlijk hoef ik dit zeker niet allemaal te krijgen, de Sint mag er gerust zelf iets uitkiezen

 Wat zouden jullie willen krijgen van die goede lieve Sint?

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

8 reacties op “Mijn wishlist voor Sinterklaas

  1. Wat een leuke wishlist zeg en wat een leuke spellen: vooral die Blokus lijkt mij wel leuk Mijn wishlist is groot hihi: maar ik denk dat de Sint dit keer ons huis overslaat en dat ik dus de spulletjes aan de Kerstman moet gaan vragen
    Lees het vorige artikel van Deisy: Video: Project Positief TagMy Profile

    1. Ik heb het ook altijd uitgesteld omdat ik dacht dat het wat overdreven zou zijn en te veel op Gossip Girl zou lijken, maar eens ik begon te kijken was ik verslaafd haha! Zeker kijken dus!

  2. Leuke wishlist^^. Jungle speed is echt een leuk spelletje, de andere heb ik nog niet gespeeld. En oohh pll! Ik moet driiiingend nog eens verderkijken.

    Liefs,
    Pauline